![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
E85 wymaga 40% wiekszych wtryskow niz 99 oktanowa benzyna, dla tej samej mocy. 750cc w twoim przypadku moga dochodzic pod 95% DC. Możesz zawsze podniesc ciśnienie na listwie i zredukowac do 90%. Chlopaki w Norwegii na 2.2T 20v zapinaja 1000cc dla 600KM na etanolu. Pozdro! bedzie 2xbosch 044 równolegle i wtryski pewnie coś koło 750, w każdym razie wtryski nie mogą być bosch pod E85... zabawa zegarami EGT greddy - cos jeszcze nie moge z nimi dojść do porozumienia.. nie wiem jak ustawić warning i cos kabelki nie łączą za to DEFI działa bez zarzutu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przetestowałem tez to ogromne (115mm) VDO i tak mi sie podoba ta busola że chyba zostawie ![]() ![]() -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
cowboy:
http://www.egauges.com/Def_Inst.asp?CP=Main.txt http://www.defi-shop.com/product/acu/images/acu_eng.pdf -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
K47: te instrukcje ze schematami podłączeń dostepne w sieci to juz dawno mam... chodzi o jakis manual do konfiguracji displaya, np jak sie ustawia i kalibruje prędkość z impulsatora ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dokupiłem własnie zegar Defi cisnienie oleju do obrotomierza i boostu
![]() ![]() ![]() temperatury oraz predkość ma sie wyswietlać na displayu, który tez chyba zbiera wszytskie alarmy i wartości z wszystkich czujników kolega Qpeciarz z forum audi B2 juz struga panel na przedni licznik z czarnego poliwęglanu - ja jednak wolałem sie sam za to nie brać ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
nie moglem ...
cowboy : no widzisz... nigdy nie jest łatwo... skonczy sie pewnie na R32T DSG - po co wyważać otwarte drzwi, skoro compsort ma temat opykany w R32 mkV u kolegi Pisi? nie latwiej bylo wlozyc 2.2 20VT przeciez szlak przetarty ?? -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
nie moglem ... cowboy : no widzisz... nigdy nie jest łatwo... skonczy sie pewnie na R32T DSG - po co wyważać otwarte drzwi, skoro compsort ma temat opykany w R32 mkV u kolegi Pisi? nie latwiej bylo wlozyc 2.2 20VT przeciez szlak przetarty ?? voj2s: wszystko kwestia progu bólu ![]() mnie było cholernie szkoda cięcia budy w moim B2, wszak tylko 400 sztuk 2-drzwiowych sedanów wyszło, a nie wyobrażam sobie np rezania podłuznic w nowiutkim mkVI R20 ![]() poza tym moje auto a golf zlosia (z którego to tematu cytujesz) to zupełnie inna sprawa, do B2 mozna zapodac praktycznie każdy silnik od R4 poprzez VR6, V6 na V8 skonczywszy jakie wymyslił VAG... wiec najlepszą opcją dla mnie był VR6 który łączy zwartą budowę z niewielkimi kosztami uzyskania bezpiecznych 400-500KM do golfa jedyny duży silnik jaki wejdzie w poprzek to R32 , bo jak sie okazuje nowe R5 juz nie tak łatwo.. ja na miejscu zlosia, dłubałbym 2.0 TFSI na 450KM - to świetny silnik, wyjdzie taniej niż wszelkie rzeźby, o czym tam pisałem wczesniej, no ale jak sie uparł na swapa to niech robi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a dla mnie to kwestia budzetu ... Tobie szkoda ciac b2( bo 400 sztuk) on potnie mkVI i nawet nie mrugnie okiem (bylo ich wiecej niz 400) cala reszta projektu przeciez "spacerek"
jedni mowia szkoda takiego ladnego samochodu a inni szkoda to wody w studni jak tesciowa wpadnie EOT PS jakies fotki b2 bo niedlugo Twoj projekt bedzie trwal dluzej niz moj 3.0TDI ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
a dla mnie to kwestia budzetu ... Tobie szkoda ciac b2( bo 400 sztuk) on potnie mkVI i nawet nie mrugnie okiem (bylo ich wiecej niz 400) cala reszta projektu przeciez "spacerek" jedni mowia szkoda takiego ladnego samochodu a inni szkoda to wody w studni jak tesciowa wpadnie EOT PS jakies fotki b2 bo niedlugo Twoj projekt bedzie trwal dluzej niz moj 3.0TDI ![]() racja, wszystko zalezy od budżetu, jak mówi zdaje sie lagadula guma is the limit ![]() ja bym nie ciał budy jakbym sobie nowej skrzyni nie wymyslił... no ale dostępność się poprawiła wiec skorzystałem z okazji ![]() fotki mojej B2 ostatnie masz na poprzedniej stronie, aczkolwiek Kefir mi mówił że pociął jeszcze wiecej i wystrugał jakies sanki customowe, za 2 tygodnie jade znowu na Mazury to walne nastepne fotexy.. mam nadzieje juz bedzie cos wiecej, moze nawet na kołach bedzie stało ps. a własnie co tam z 3.0 TDI... wyjedzie w tym roku ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
3.0 tdi dziala, jezdzi ale wymyslam sobie nowe rzeczy wiec caly czas stoi nie tylko Ty tak mozesz
![]() czekam na zderzka i fotele i wtedy pewnie zaczne tym jezdzic na codzien -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 27 February 2009 ![]() |
-------------------- www.vrp-fab.pl
www.facebook.com/VRPfab |
|
|
![]()
|
|
nie jedyna na swiecie replika, juz nie pamietam czy na motorgeeku czy na S2forum widziałem tez podobny projekt ![]() w tej akurat coś przód wysoko stoi.. ale ogólnie jest śliczna w innym projekcie tez auto stało jak koza co psuło efekt.. ostatnia fotka wnętrza to jednak oryginał z muzeum w Ingolstadt ![]() ps. jak juz moje auto bedzie na kołach to wrzuce coś na zagramaniczne forumy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a juz znalazłem, ja oglądałem wczesniej ten sam projekt na s2forum
![]() http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=51104 kiedyś wyglądało tak: ![]() jak bedzie tam V8 z S4B6 to bedzie fajny kocur, zresztą sam długi czas szukałem tego silnika do siebie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
Grzesiek kiedy jakaś porcja fotek ??
tam chyba co nieco się dzieje.... -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Niepolska ![]() |
Spokojnie z tymi fotkami. Aktualizacja będzie jak silnik zawiśnie tak jak to sobie wymyśliłem. Mam pokazywać fotkę każdego cięcia? Nie mam na to czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Grzesiek kiedy jakaś porcja fotek ?? może to właśnie Ty mi podrzucisz jakąś porcję fotek przy najbliższej okazji ![]() tam chyba co nieco się dzieje.... jak się już sam Kefirsky tu wpisuje to wiedz, że się coś dzieje ! ..... mam nadzieje ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
Mam pokazywać fotkę każdego cięcia? Nie mam na to czasu. ![]() ![]() może to właśnie Ty mi podrzucisz jakąś porcję fotek przy najbliższej okazji ![]() spoko jak będę to porobię i podeśle ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
Spokojnie z tymi fotkami. Aktualizacja będzie jak silnik zawiśnie tak jak to sobie wymyśliłem. Mam pokazywać fotkę każdego cięcia? Nie mam na to czasu. każdego cięcia i jak zmieniasz tarcze w flexie ![]() Działajcie Panowie..spokojnie do celu. G. -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 07 February 2011 ![]() |
chodzi o jakis manual do konfiguracji displaya, np jak sie ustawia i kalibruje prędkość z impulsatora ? cowboy dalej potrzebujesz jakiegoś maunala? ostatnio przewineło mi się coś takiego: http://www.egauges.com/Def_Inst.asp?CP=Main.txt może się przyda |
|
|
![]()
|
|
cowboy dalej potrzebujesz jakiegoś maunala? ostatnio przewineło mi się coś takiego: http://www.egauges.com/Def_Inst.asp?CP=Main.txt może się przyda te manuale do podłączania dispalaya to mam... ja potrzebuje instrukcji do konfigurowania defi link display -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 18:57 |