Shoutbox 0 nowych PW 

117 Stron V  « < 32 33 34 35 36 > »   
Closed TopicStart new topic
> Audi 80 quattro B2 2-door sedan VR6 R30T 650KM@780NM, czyli wydumany projekt bez sensu i bez końca ;)
cowboy
post Mon, 06 Jun 2011 - 10:27
Post #661

Administrator

CYTAT(Zoro @ Sat, 04 Jun 2011 - 19:22) *
A tak z ciekawości jak wyglądają realia czy przy aucie jest coś robione lub skończone bo znów pojawiają się jakieś fotki ale nie owego projektu wink.gif

CYTAT(Kefirsky @ Sat, 04 Jun 2011 - 21:46) *
Około 15tego będzie grubsza aktualizacja. Postaram się o jakieś fotki też wcześniej.

bylem na urlopie ale zabrac sie do pracy

tak jak napisał kefirsky, zbieramy sie około 15stego czerwca w triumwiracie, czyli ja, olozwirski i kefir i bedziemy ostatecznie ustalać jak to wpasować w bude
następnie jade na Mazury na 2-3 dni żeby pociąć bude z Kefirem i to wszytsko upchać w finalnym ustawieniu

odbylem pielgrzymke pokutną do mekki wyznawców audi, do Ingolstadt, wyznalem grzechy zaniedbania, odmówiłem modlitwe do mojego audi, zakupilem drobne dweocjonalia w kaplicy, uzyskałem odpust zupełny i pokute żeby auto jeździł nim wakacje się skonczą wink.gif

pare fotek z Ingolstadt:

http://imageshack.us/g/840/101ol.jpg/

w rzeczywistości to audi jest tak samo niskie jak moje wink.gif podczas pierwszych przymiarek... bedzie nisko i szeroko smile.gif

drobne zakupy w sklepie

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 06 Jun 2011 - 10:27
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
gofli3007
post Thu, 09 Jun 2011 - 04:56
Post #662

User

Trzeba było kupić misia Audi Quattro albo Audi Sport. cool.gif Jak byłem z ojcem w salonie pod samochód, to stał taki właśnie Misio w kombinezonie rajdowym Audi. biggrin.gif

+Quote Post
cowboy
post Thu, 09 Jun 2011 - 08:35
Post #663

Administrator

CYTAT(gofli3007 @ Thu, 09 Jun 2011 - 04:56) *
Trzeba było kupić misia Audi Quattro albo Audi Sport. cool.gif Jak byłem z ojcem w salonie pod samochód, to stał taki właśnie Misio w kombinezonie rajdowym Audi. biggrin.gif

taki misio chyba z 60 EUR kosztuje

wolałbym juz wydać 299 EUR na bolid dla mojego syna, bo bardzo mu sie spodobał smile.gif

a tak przy okazji przyszła paczka z USA, komplet defi boost, obrotomierz i Display, greddy EGT 2 sztuki i mniejsze pompy 3/4 cala tiltona jakby 1 calowe były za duże oraz zestawy naprawcze do tych calowych

ogólnie zadowolony jestem z tego Defi, brakuje tylko 2 kabelków, które moge dokupić... planuje jeszcze dokupić czujniki temp oleju / wody żeby sie na displayu pokazywały

jeszcze tylko pedaly tiltona taką nową serię aluminiowa wkrótce zamawiam i koncze zakupy za wielką wodą wink.gif

--------------------

+Quote Post
kremat0r
post Thu, 09 Jun 2011 - 14:10
Post #664

Forum Killer

CYTAT
koncze zakupy za wielką wodą

Haha nie uwierzę wink.gif

+Quote Post
lukasz_61
post Thu, 09 Jun 2011 - 21:58
Post #665

Frequent User

chyba juz raz to czytalem w tym temacie laugh.gif

--------------------
E36 325i coupe

+Quote Post
cowboy
post Fri, 10 Jun 2011 - 20:35
Post #666

Administrator

dla odmiany udało sie wyrwać na allegro lusterko talbot [na EBAYu minimu 250 USD za pare] - wszystko ma byc jak w oryginale smile.gif

--------------------

+Quote Post
gość_KORU_*
post Wed, 15 Jun 2011 - 21:36
Post #667

CYTAT(cowboy @ Mon, 06 Jun 2011 - 10:27) *
pare fotek z Ingolstadt:

http://imageshack.us/g/840/101ol.jpg/

w rzeczywistości to audi jest tak samo niskie jak moje wink.gif podczas pierwszych przymiarek... bedzie nisko i szeroko smile.gif

drobne zakupy w sklepie

http://img803.imageshack.us/img803/5991/gifty.jpg

Dla prawdziwego fana Audi wycieczka do muzeum i fabryki w Ingolstadt to pozycja obowiązkowa. Bylem juz tam 3 razy i za kazdym jestem pod wrazeniem ekspozycji. Dobrze ze twoj projekt bedzie choc troche przypominal egzemplarz z muzeum.

+Quote Post
cowboy
post Wed, 15 Jun 2011 - 21:42
Post #668

Administrator

no fajnie tam jest ale patrząc na fotki z muzeum Porsche to jednak inna liga i bogatsza historia sportowa i nie tylko, no cóż ale to muzeum istnieje dopiero 10 lat wink.gif

na pewno bedąc w DE warto uderzyc do muzeum Porsche, BMW, mercedesa, audi - nie wiem czy VW ma takie cos ale nie słyszałem

mój projekt bedzie wyglądał niemal identycznie jak ten z muzeum, bedzie pomalowany na biało i zamawiam oklejenie na wzór tego auta, body kit jest na bazie oryginalnych form, moj dokładnie tez bedzie taki niski -zobacz na fotce dokąd siega mi dach, a mam 178cm wink.gif czyli linia dachu jest około 130 cm nad ziemią, do tego szerzej o 5-7 cm z kazdej strony to naprawde robi wrazenie wink.gif

--------------------

+Quote Post
pajak100
post Wed, 15 Jun 2011 - 23:09
Post #669

Super User

O ile sobie dobrze przypominam to VW ma największe muzeum na świecie- swoich fur , za to mercedes jako jedyna marka na świecie ma w swoim muzeum wszystkie modele jakie wyprodukowali, nawet te które wyszły w jednym egzemplarzu.

--------------------
audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40
BM-Vag 2.2T E30

+Quote Post
Zoro
post Thu, 16 Jun 2011 - 10:39
Post #670

User

Nie chciał bym być upierdliwy ale 15-stego miała być jakaś aktualizacja wink.gif wink.gif

+Quote Post
cowboy
post Thu, 16 Jun 2011 - 12:41
Post #671

Administrator

kurcze, widać że nie można rzucać słów na wiatr wink.gif

spokojnie za 2 godzinki jade do Olozwirskiego, cos tam poprzymierzamy z Kefirem, a 24 i 25 czerwca bede u Kefira wiec wtedy zapodam jakies foty jak sie sprawdzi koncepcja.. bo pewnie juz bedzie pocięta buda i wstepna przymiarka tego wszytskiego.

powiem tylko tyle że pomysł jest prosty i bazuje na seryjnych rozwiązaniach.... ale tym razem niekoniecznie autorstwa inżynierów z koncernu VAG wink.gif

a jak juz sie wpisałem to sie pochwale, zanabyłem wczoraj pedały tiltona, bo ten zestaw compbrake nie wzbudza mojego zaufania, poza tym mam kilka róznych pomp tiltona wiec bedzie do kompletu.

jest to nowa seria z aluminium 72-603

Uploaded with ImageShack.us

--------------------

+Quote Post
kremat0r
post Thu, 16 Jun 2011 - 23:14
Post #672

Forum Killer

Haha a już 2 razy pisałeś że nic nie kupisz na ebay tongue.gif

+Quote Post
Kefirsky
post Fri, 17 Jun 2011 - 06:51
Post #673

Forum Killer

Przed chwilą wróciłem z wycieczki do WKZ... Fruty już stoją przy b2...a miałem od razu pakować silnik pod maskę ale zgłodniałem smile.gif Idę spać.

+Quote Post
cowboy
post Fri, 17 Jun 2011 - 12:24
Post #674

Administrator

a juz myslałem że po wczorajszych przymiarkach wszystko siedzi na miejscu wink.gif

dobrze że dojechałeś, dodam że na pace były przez pewien czas dwa VR6, czyli prawie W12 wink.gif

fotek żadnych nie strzeliłem wczoraj bo po pierwsze komóra mi padła, a po drugie wszystko tajne do momentu az zadziała wink.gif

w każdym razie wynika że teraz tylko wsadzić to w bude i powinno być wszystko \"jak stąd\" po warunkiem że się popracuje trochę szlifierką kątową z tunelem i grodzią wink.gif

jestem zadowolony mimo że ta skrzynia wszytsko obróciła o \"przysłowiowe 360 stopni\" wink.gif oraz wstrzymało to prace z nadwoziem... bo sie pewne rzeczy i inne prace opóźniły..

teraz nie moge sie doczekać, bo dokładnie za tydzień pewnie juz bedzie silnik miał poważną przymiarkę z nadwoziem... i powinno juz być z górki, czesci praktycznie wszystkie kupione, zostają jeszcze dystanse do zrobienia ale to musze dokładnie zmierzyć

skoro na wawelskiej na Orlenie jest juz paliwo przyszłości, czyli E85 to nie ma sensu pakować przekładki pod głowicę, tylko na pierwszy sezon nauki jazdy tym autem spokojnie wystarczy powiedzmy 0,75 Bara na całkowice seryjnym nieodprężonym silniku, co powinno dać koło 350KM... ale nie moc jest tu najważniejsza wink.gif

tak a propo\'s wyjazdu do Kefira żeby podłubać przy audi, to nie mogłem się powstrzymac żeby wkleic cennik wrzucony przez Gregora w dziale dowcip, rewelka wink.gif

no to u mnie stawka co najmniej +200% , a pewnie i + 300% wink.gif

--------------------

+Quote Post
Z0_RS2
post Fri, 17 Jun 2011 - 13:53
Post #675

Super User

No ba kefir się wyśpi to motor wpakuje wink.gif fajnie że już wsio na miejscu teraz tylko rączkami machać i będzie z dnia na dzień postęp cool.gif

pozdr

--------------------
Pozdrawiam
Piotrek

+Quote Post
cowboy
post Tue, 21 Jun 2011 - 11:40
Post #676

Administrator

CYTAT(kremat0r @ Thu, 16 Jun 2011 - 23:14) *
Haha a już 2 razy pisałeś że nic nie kupisz na ebay tongue.gif

CYTAT(cowboy @ Thu, 09 Jun 2011 - 08:35) *
jeszcze tylko pedaly tiltona taką nową serię aluminiowa wkrótce zamawiam i koncze zakupy za wielką wodą wink.gif

wink.gif

CYTAT(piotrekrs @ Fri, 17 Jun 2011 - 13:53) *
No ba kefir się wyśpi to motor wpakuje wink.gif fajnie że już wsio na miejscu teraz tylko rączkami machać i będzie z dnia na dzień postęp cool.gif

hehe, na długi weekend jade na mazury wiec bedziemy razem machać.. juz nie moge sie doczekac

dzisiaj pół nocy myslałem i dumałem i jak dobrze pójdzie to sanki i stabilizator będą z przodu przed miską olejową - od przodu miska z touarega jest scięta po ukosie, ewentualnie się ją podreza... zobaczymy bo wszystko wyjdzie po przymiarce

podjąłem tez decyzję ostatecznie, że auto bedzie pędzone E85 skoro mam w Wawie na orlenie i mam teraz dylemat czy 630 czy 750 wtryski i czy boscha czy siemensa oraz obawiam sie że jedna pompa boscha 044 może być za mało ?
silnik nie bedzie odpręzany, zostaje seryjne 11,2 bodajże, dmuchnie się tyle ile się da, zobaczymy moze sie pojawi ta 4 z przodu - na kompresorze R32 pokazuje 340-350KM na 0,4-0,5 Bara na benzynie
jesli bedzie kiedyś potrzeba to się odpręży tłokami i zakuje co trzeba... no ale trzeba w koncu zbadac wytrzymałość tego R32 smile.gif

najważniejsze to wpasować teraz silnik ze skrzynią w bude, reszta to juz bedzie pikus... wiec mam teraz zgryz i czekam w niepewnosci wink.gif

--------------------

+Quote Post
sokolnh
post Tue, 21 Jun 2011 - 17:33
Post #677

Frequent User

nic innego nie mogę życzy jak powodzenia w składaniu i szybkiego wyjazdu bo sam jestem ciekaw jak to będzie zapinać wink.gif

--------------------
urquattro sedan

+Quote Post
tdik
post Thu, 23 Jun 2011 - 20:49
Post #678

Forum Clubber

to juz wiem skad voj2s ma taki sam cennik u siebie biggrin.gif

--------------------
Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest

+Quote Post
wladas
post Thu, 23 Jun 2011 - 21:26
Post #679

Super User

CYTAT(tdik @ Thu, 23 Jun 2011 - 20:49) *
to juz wiem skad voj2s ma taki sam cennik u siebie biggrin.gif

a co ma piernik do wiatraka, tak se glośno myslisz?

+Quote Post
A90Q
post Thu, 23 Jun 2011 - 22:01
Post #680

Super User

wiatrak robi mąkę a z mąki robi się pierniki, chyba że to wiatrak wentylatora chłodnicy smile.gif

Cowboy mam pytanie a co będzie z wałem napędowym, myśleliście już o tym, ten od 7A i tak byłby za długi a teraz to już chyba wyjdzie mega krótki.
Będzie jakaś dodatkowa podpora wału albo skrzyni przy flanszy? Jeśli pokazujesz wszystkie foto z zakupów to chyba (niestety) czeka cię jeszcze sporo shopingu.

3m kciuk, no i poka jakie foto, bo głodni wszyscy są

G

--------------------
Bóg też jeździ quattro.

+Quote Post

117 Stron V  « < 32 33 34 35 36 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 11:36