![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
opisz babole
![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
nie mam czasu, tam było kilkadziesiąt rzeczy poprawionych
moze noorec prowadzi spis ja sie juz dawno zgubiłem co chwile cos wychodzi mniejszego lub wikeszego ostanie np. za długie śruby od mocowania zacisków na tyle, które obcierały o tarcze -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
nie mam czasu, tam było kilkadziesiąt rzeczy poprawionych moze noorec prowadzi spis ja sie juz dawno zgubiłem co chwile cos wychodzi mniejszego lub wikeszego ostanie np. za długie śruby od mocowania zacisków na tyle, które obcierały o tarcze Czy to auto składał cytryn i gumiak ? Przecież takie akcje jak za długie śruby które trą to już nawet nie jest śmieszne. Składam sam dla siebie to jeżdżę po sklepach żeby śrubki ladne kupić, a tu za hajs pewnie co w warsztacie sie znalazlo to poszlo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
jak czytam ten temat, pomalu zaczynam zmieniac zdanie o poprzednim wykonawcy
|
|
|
![]()
|
|
jak czytam ten temat, pomalu zaczynam zmieniac zdanie o poprzednim wykonawcy możesz rozwinąć bo nie bardzo rozumiem? to ktoś ma jeszcze inne zdanie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Zrobil sporo ciekawych swapow, w tym pionierskich. Zawsze lubilem czytac o efektach jego pracy.
Kazdy czasem moze popelnic jakis blad. No ale to twoje 80 to juz ladny pakiet niedorobek. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Po tym co tu było to już dawno wychodzi poza ramy niedoróbek... Ja też lubiłem ciekawostki typu 200SX z 2.2t, no ale wychodzi na to, że skoro znajdują się babole bezpośrednio wpływające na bezpieczeństwo, możliwość spalenia czy inne takie - no to już jest serio groźne i chyba nawet paragrafy by na to były... z takim podejściem to dobrze, że zmienił branżę. Ciekawe jakie teraz numery odwala
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie drążmy tematu
![]() idziemy do przodu, ja juz pare stron temu wszystko napisałem nie lubie obrabiac dupy nikomu w internetach najwazniejsze zeby w koncu audi zaczeło dawać frajde, a do tego wystarczy mi póki co bezawaryjna jazda, bez stresu ze cos sie urwie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: oslo ![]() |
troche wiary i checi i wszystko jest mozliwe
![]() almost there -------------------- 2cool4ya
bmw e23 728i 1984 lpg hvitlok.no macademy.no |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 29 September 2007 Skąd: Łosice ![]() |
Rozmawialem ostatnio z znajomym ktory tez juz buduje samochod x'ty raz i wniosek jest jeden. Albo podpisywac z tunerami umowy z karami za przekroczenie terminu i pelnym zakresem prac. Albo czesto zmieniac tunerow i robic tylko pojedyncze partie projektu u jednego zeby trwalo maks to tydzien. Czesc z tych baboli ktore wychodza bardzo czesto wynikaja z tego ze gosc robi 10 aut, kto na niego glosniej krzyczy temu robi odpowiedzialnosci za nic nie bierze umowy zadnej z nikim nie ma i tak to sie konczy. Tunerzy nie rozjwijaja sie z Nami i chyba lepiej pomimo tego ze mega duzo na to trzeba poswieci pracy kasy i czasu robic wszystko u wielu niezaleznych wyspecjalizowanych jednostek od ktorych wymaga sie umowy na pismie i Fv z wyszczegolnionymi pracami i czesciami.
|
|
|
![]()
|
|
Rozmawialem ostatnio z znajomym ktory tez juz buduje samochod x'ty raz i wniosek jest jeden. Albo podpisywac z tunerami umowy z karami za przekroczenie terminu i pelnym zakresem prac. Albo czesto zmieniac tunerow i robic tylko pojedyncze partie projektu u jednego zeby trwalo maks to tydzien. Czesc z tych baboli ktore wychodza bardzo czesto wynikaja z tego ze gosc robi 10 aut, kto na niego glosniej krzyczy temu robi odpowiedzialnosci za nic nie bierze umowy zadnej z nikim nie ma i tak to sie konczy. Tunerzy nie rozjwijaja sie z Nami i chyba lepiej pomimo tego ze mega duzo na to trzeba poswieci pracy kasy i czasu robic wszystko u wielu niezaleznych wyspecjalizowanych jednostek od ktorych wymaga sie umowy na pismie i Fv z wyszczegolnionymi pracami i czesciami. Niezgodze sie co do zmian tunerów. Moje auto składałem troche ja, wydech gdzie indziej, turbo gdzie indziej i na końcu nikt nie jest winny... Wydech po montażu turbo jara dokładke ?? To nie moja wina ja wydechu nie dotykalem to spadaj, ale DP spawal tak że dotyka budy i przesunelo wydech (nie jest juz centralnie w otworach). Nikt za nic nie jest winny... |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Mogę tylko potwierdzić słowa MisioLBN. Każdy , ale to każdy, jak przyjdzie co do czego, to wykręca się jak umie. Z jednej strony to zrozumiałe, z drugiej - gdzie odpowiedzialność za wykonaną pracę...
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
To Ja po juz chyba po 4 tunerze wychodze z zalozenia ze latwiej Mi jechac do roznych ludzi i dopilnowac poszczegolnych etapow niz Jednego goscia motywowac do pracy. Ostatni budowal samochod rok i na koniec do Mnie z pretensjami ze On nie wiedzial ze to za dlugo
![]() |
|
|
![]()
|
|
no ja się z lakiernikiem umawiam od 1.5 roku, i jakoś kurczaczek nie widać terminu... A gdzie jeszcze praca i wykonanie....
![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
|
|
![]()
|
|
Umowy z terminami i z karami za niedotrzymanie terminow. Od razu oddzielasz ziarno od plew. Ten ktory nie chce podpisac od razu wiadomo ze oszust.
|
|
|
![]()
|
|
To Ja po juz chyba po 4 tunerze wychodze z zalozenia ze latwiej Mi jechac do roznych ludzi i dopilnowac poszczegolnych etapow niz Jednego goscia motywowac do pracy. Ostatni budowal samochod rok i na koniec do Mnie z pretensjami ze On nie wiedzial ze to za dlugo ![]() Tylko że ja mam wrażenie że każdy jak coś robi to spier... robote porpzedniego. Lampy świeżo ogarniete to kolejny zalał je benzyna i hu... Felgi świeżo malowane tylko czekac jak kolejny przy ściąganiu podrapie kluczem. Wydech był idealnie to spawał nowe dp i spierd.. robote poprzedniego. I tak non stop... jak w budowlance. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Nie odkrywacie Ameryki. Nie jestem mechanikiem z zawodu i albo sobie zrobie sam albo nie jezdze. Chyba ze pakujecie za serwis naprawde grube pieniadze, ale wowczas latwiej nabyc nowy szybki woz. Zgadzam sie, ze malo ludzi potrafi ogarnac od A do Z. Latwiej zlecic komus jedna rzecz do zrobienia. Sam coraz czesciej zlecam, ale sam pozostaje glowa projektu. I zasad 7 dni sie sprawdza. Ponad 7 dni jak fura nie jezdzi to mocno spada motywacja do jek roboty zarowno wlasciciela jak rowniez wykonawcy
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
MadeInPoland u mnie to chyba zasada 7 lat
![]() Noorec ogarnia szeroko, caly zakres mechaniki plus dobra rozkmina, dbałość o szczegóły, wysoka kultura techniczna wiec nie ma potrzeby zmieniac, spawa wydechy, ogrania silnik, eleketryke a przede wszystkim ma pojęć o co chodzi w tym starym audi quattro i po co ono jest robione, a także jak bedzie pałowane ![]() na pewno kiedyś tam blacharka i lakiernik wjedzie póki co jestem zadowolony że dotarłem do konca i jakoś budżetowo to uciagnałem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
MadeInPoland u mnie to chyba zasada 7 lat ![]() Noorec ogarnia szeroko, caly zakres mechaniki plus dobra rozkmina, dbałość o szczegóły, wysoka kultura techniczna wiec nie ma potrzeby zmieniac, spawa wydechy, ogrania silnik, eleketryke a przede wszystkim ma pojęć o co chodzi w tym starym audi quattro i po co ono jest robione, a także jak bedzie pałowane ![]() na pewno kiedyś tam blacharka i lakiernik wjedzie póki co jestem zadowolony że dotarłem do konca i jakoś budżetowo to uciagnałem Noorec baaardzo drogo czy raczej w normie ? Jak tak dalej pójdzie to moje auto skończy u kogoś kto od a do z poprawi wszystko.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 09:30 |