![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
W dobrze zapiętych szelkach? jak? ![]() Dokładnie tak...nie ma szans uderzyć ...chyba ,że się z Tirem zderzymy i klatka dojdzie do głowy Znajomy lecąc bokiem na torze rakietowa we wrocławiu spadł z asfaltu(uskok wysokości 2-3 cm), pasażer zapięty w szelki(dociągnięte na max) przywalił głową w klatkę. Jak klatka była zrobiona bez głowy to później głową wyrżnął w pałąk ![]() -------------------- quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
panowie, w temacie klatki zaufam IRECO i Kefirowi
nie chce pełnej klatki, bo auto ma być takie zeby sie nim dało pojechac bez kasku na pojeżdżawke na kołach, czy nawet przejechać po miescie, czy na zlot kubełki mam MIRCO S3 bez uszów, bedzie seryjna podsufitka nie napinam sie na wygranie kalesonów sołtysa w Ułęzu, wiec wydaje mi sie ze na moje potrzeby te wzmocnienia które są zpalnowane, wystarczy ![]() noorca B2 jeszcze się nie rozpadło a tez ma około 400KM ![]() będzie dużo rozpórek w róznych miejscach, więc przód bedzie mocno usztywniony, rollbar usztywni tył, coś sie wykombinuje żeby przednie słupki sie nie rozlazły wiem że silnik bedzie ostro pracował, ale to nie bedzie rajdówka do hasania po lasach tylko auto do jeżdzenia po raczej równym asfalcie... jezeli zycie zmusi to sie dorobi lub przerobi na pełną klatkę... na razie moja decyzja jest taka żeby tego uniknąć i zdecydowałem się na rollbar, który znaczne poprawi bezpieczeństwo w razie dacha - bo to sie moze na torze / lotnisku przytrafic -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Z pełną klatką można jeździć bez kasku po ulicy, jak jest dobrze zrobiona to nie ma szans przywalić głową chyba że przy mega ciężkim dzwonie, którego byś i tak nie przeżył w zwykłym B2 bez klatki.. ale to twój wybór, na kiedy w ogóle planujesz jakiś (choćby przybliżony) termin wyjazdu auta na drogę?
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Ja ze wspólasem też powiedzielismy klatce NIE!!!.....ale na treningu jak zrobiłem 540 stopni przez przód to stwierdziłem ,że w nastepnej napewno TAK nie bedzie.( z auta zrobił się naleśnik) W następnej była już klatka i czarna podsufitówka ,kubły bez uszu ...i jak byłem dobrze zapięty ( nawet jak na miasto ciut luźniej) nie miałem szans dotknąć klatki głową .
Zrobisz jak zechcesz ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Z pełną klatką można jeździć bez kasku po ulicy, jak jest dobrze zrobiona to nie ma szans przywalić głową chyba że przy mega ciężkim dzwonie, którego byś i tak nie przeżył w zwykłym B2 bez klatki.. ale to twój wybór, na kiedy w ogóle planujesz jakiś (choćby przybliżony) termin wyjazdu auta na drogę? ja dobrze pójdzie to moze we wrzesniu coś juz bedzie widać koniec, ja czekałem na termin Kefira chyba z pół roku, tak wiec teraz pozostaje czekac, co potrzeba kupiłem.. panowie, decyzja jest moja, znam za i przeciw, Kefir dokładnie wytłumaczył mi o co chodzi z budą B2, z obspawaniem z klatką i rolbarem. Irek z IRECO tez temat B2 ma rozpracowany i ma wielką wiedze na temat pracowania nadwozia jeszcze raz to auto nie bedzie rajdówką do ekstremalnego upalania, to mój pomysł, fanaberia, sposób na pozbycie sie kasy ![]() rolbar ma ochronic przed dachem, dzwona w drzewo na Oesie nie przewiduję, bo nie bedzie auto tak katowane.. auto budowane jest dla przyjemności nie dla sportu, jakies zloty, pojezedze sobie nim po rozecie z Wróblem troche, zobaczymy czy bedzie chciało jakos skrecac, potem pojeżdżawki WST w Ułeżu, marzeniem byłoby zrobienie kiedyś paru kółek w Poznaniu i to wszystko zresztą ile misków i subaru które latają w róznych pojezdżawkach ma pełną klatkę ? (nie rozpatrujmy tu sztywności budy ) ile mocnych +400KM aut z tego działu nie ma klatki i jest OK jest koncepcja usztywnienia nadwozia, tak aby było dobrze, mam nadzieje że się sprawdzi.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
..no i GIT.
...My się o Ciebie po prostu martwimy ![]() wiem jak to jest jak słuchać "dobrych rad" do swojego projektu. Wiesz co robisz. Pozdrawiam G. -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
zresztą ile misków i subaru które latają w róznych pojezdżawkach ma pełną klatkę ? (nie rozpatrujmy tu sztywności budy ) ile mocnych +400KM aut z tego działu nie ma klatki i jest OK Subaru czy mitsu to też nie 80 b2. W tym aucie wystarczy na serio niewiele przy uderzeniu, żeby się złamało bo buda jest bardzo słaba. A moim zdaniem, tak mi się przynajmniej wydaje, tak na prawdę można się pobawić autem na 100% jeśli się wie, że jest się bezpiecznym w 100% możliwy sposób. A bez pełnej klatki to tego poczucia bezpieczeństwa nie ma. Przynajmniej ja bym nie miał i myślałbym o tym przy każdej większej prędkości w zakręcie, a wtedy część zabawy pójdzie w las. -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
akurat buda w b2q nie jest słaba( auto miało zaprojektowane prawdziwe strefy zgniotu)..ale dach i boki za ciekawie nie wygladają.
Ja dachowanie bez klatki przeżyłem ,mimo,że auto wyglądało po nim jak lowraider....2 raz bym nie zaryzykował ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
auto miało zaprojektowane prawdziwe strefy zgniotu)..ale dach i boki za ciekawie nie wygladają. Właśnie o dach i boki się rozchodzi, bo na szybkich zakrętach to one są narażone najbardziej. -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o dach i boki się rozchodzi, bo na szybkich zakrętach to one są narażone najbardziej. kiwi i dżordżyk chyba się ucieszą, jednak bedzie pełna klatka ![]() co prawda auto czeka wycieczka z Ketrzyna do IRECO przez całą Polskę (rollbar byłby montowany w KFR Motors) ale cóz, po wielu przemysleniach jednak sie zdecydowałem na pełną klatkę, ze względu na kompleksowe usztywnienie nadwozia.. nie bedzie to pewnie na maksa rozbudowana klatka bezpieczeństwa, ale taka, która przede wszystkim bardzo dobrze usztywni nadwozie.. nie chciałbym żeby mi się auto rozlazło ![]() przy okazji bedzie lakierowane całe nadwozie, a nie jak zakładałem wcześniej tylko z zewnatrz + komora silnika ... ogólnie jak robić to raz a profesjonalnie i porządnie... w związku z tym znowu sie wszystko przedłuży ;( ale już powiedziałem trudno... najwyżej wyjade na wiosne.. dupe mi skręca bo myslałem że na wakacje bede jeździł ... z bieżączki odebrałem paczke z USA ![]() sonda szerokopasmowa LC-1 innovate, przepustnica z mustanga V8 75mm oraz greddy boost BIG 80 mm jade na urlop w okolice Kefira i bedziemy cos tam kombinowac ![]() ps. czy ktoś wie czy prędkosciomierz w ur-quatrro (zegary analog) jest na linkę czy bierze sygnał z impulsatora ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Jak do ireco daleko, to może do Pawła treli ? Bliżej zdecydowanie, a klatkę podejrzewam niegorszą zrobi..
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: łódź ![]() |
W UR-q sygnał jest z impulsatora. Chyba jak w kazdym B3 i wyzej.
|
|
|
![]()
|
|
Jak do ireco daleko, to może do Pawła treli ? Bliżej zdecydowanie, a klatkę podejrzewam niegorszą zrobi.. to juz nie chodzi tylko o odległość do Ireco.... tylko o kolejne rzeczy które wychodzą...juz zapominam powoli o tym, że w tym roku pojeżdżę ;( W UR-q sygnał jest z impulsatora. Chyba jak w kazdym B3 i wyzej. raczej jest na linke jak w każdym B2 ![]() http://forum.apmotorsport.pl/viewtopic.php?t=498 ja mam skrzynie z B3q 20V sedan (dłuższy 4 i 5 bieg) i musze wykombinować szafe z takiego auta i spróbowac wpasować prędkościomierz do ori zegarów.. ale jak mam sie bawić to chyba zrobie jak w oryginale, na którym się wzoruję ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Te wnętrze jest genialne w swojej prostocie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() Klatka wystarczy taka z epoki..czyli taką jak miał Blomqvist w Swojej 80 quattro sedan na rajdach w 83 roku -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() Klatka wystarczy taka z epoki..czyli taką jak miał Blomqvist w Swojej 80 quattro sedan na rajdach w 83 roku ![]() ja bede 26-31 lipca wiec sie nie spotkamy... na razie nie ma co oglądać ![]() ![]() a klatka bedzie..... dobra ![]() ps. te felgi z Phaetona ważą 10,2kg sztuka.... troche ciezkie... chyba pozostaną do lansu, myslę ze BBSy bedą lżejsze -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
cowboy, sledze i sledze ten projekt, co tak dlugo powiedz mi? Jak tak dalej pojdzie to po zlosci kupie jakis smietnik, do tego zakatowane AAA i zrobie pierwsze VR6 wzdluznie w Polsce
![]() -------------------- VW Arteon R-Line 2.0 TSi 2023 - his
VW Golf VIII Life 1.0 TSi 2020 - her Oba Mondstein Grau :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 26 September 2008 Skąd: Wlkp ![]() |
Cowboy a nie idzie zrobić tak że zamiast impulsatora z nowszej skrzyni przypasujesz sobie linkę?
![]() ![]() -------------------- Największe kłamstwo w Internecie - Szukałem, ale nie znalazłem
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|