![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Ale akurat Ducati w przeciwieństwie do innych producentów w topowych modelach stosuje suche sprzęgło tak samo jak rozrząd desmodroniczny
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
desmodromiczny
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 16 April 2008 ![]() |
Witam panów
zna się tu ktoś na anty radarach może? potrzebuje ogolnie jakis sprawdzony model. A tak w ogóle nadaja sie do czegokolwiek? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Witam panów zna się tu ktoś na anty radarach może? potrzebuje ogolnie jakis sprawdzony model. A tak w ogóle nadaja sie do czegokolwiek? http://www.racingforum.pl/index.php?act=Se...te=%2Bantyradar |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
CYTAT desmodromiczny A co to wogule jest? I na czym to polega? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Jeden zawór obsługują dwie krzywki, jedna otwiera a druga zamyka. Niema sprężyn zaworowych.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
A co to wogule jest? I na czym to polega? panowie nie pytajcie o rzeczy,które można w kilka sekund znaleźć w necie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozrz%C4%85d_desmodromiczny suche sprzęgło występuje również w Moto Guzzi,a jako ciekawostka podam,że w Ducach hałas sprzęgła występuje przy "puszczonym" sprzęgle a w MG odwrotnie ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
I dlatego (tzn. tutaj piszę o sprzęgle, nie o rozrządzie desmodromicznym) w Ducati często stosuje się takie "dziurawe" osłony sprzęgła:
np. http://allegro.pl/item997109924_ducati_osl...owa_dekiel.html Żeby jeszcze bardziej było słychać ten PIĘKNY klekot ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
W Moto GP wszyscy latają na suchych sprzęgłach ,a z tego co pamiętam Kawasaki ZX-RR na sezon 2007 miało rozrząd pneumatyczny jak w F1
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
I dlatego (tzn. tutaj piszę o sprzęgle, nie o rozrządzie desmodromicznym) w Ducati często stosuje się takie "dziurawe" osłony sprzęgła: np. http://allegro.pl/item997109924_ducati_osl...owa_dekiel.html Żeby jeszcze bardziej było słychać ten PIĘKNY klekot ![]() Bardziewj idzie o chlodzenie niz o doznania akustyczne, chociaz znajac wlochow to cholera wie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
a ja myślę,że chodzi tu o doznania wzrokowe,żeby pochwalić się kumplom przy knajpce jak się kręci kolorowy docisk w obudowie
![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
"Rozrzad" pneumatyczny zadebiutowal w MotoGP w 2002
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Bardziewj idzie o chlodzenie niz o doznania akustyczne, chociaz znajac wlochow to cholera wie ![]() a ja myślę,że chodzi tu o doznania wzrokowe,żeby pochwalić się kumplom przy knajpce jak się kręci kolorowy docisk w obudowie ![]() Powiem Wam, że jak słychać Ducati z takim dekielkiem, to ten dzwięk przyćmiewa wszystko inne ![]() ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Nie wiem jak ze sprzęgłem. Kumpel miał Monstera. Kupił jakieś fikuśnie tłumiki karbonowe ze słonecznej Italii. I ciekaw był ile toto koniuf dało. A akurat uruchamialiśmy przystawkę motocyklową do hamowni. Dźwięk obciążonego hamownią silnika Ducati, jak przechodzi przez cały zakres obrotów, na odetkanych tłumikach, w akustyce hali z hamownią.... no coś niesamowitego. Człowiek ma wrażenie, że coś go w mosznę łaskocze.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Że się tak wtrące. Takie Ducati Monster to fajny motor? Bo zastanawiam się właśnie czy może nie kupić sobie do miasta jakiegoś naked bike, a widziałem takie Ducati na ulicy i prezentuje się całkiem ok
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem Monster nie ma w sobie tej egzotycznej magii Ducati...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Tak myślę bo naked to chyba najlepsza opcja do miasta? Do dojazdów do pracy i szkoły. Nie mam jeszcze w sumie prawa jazdy na motor ale to formalność. Tutaj nie ma egzaminu tylko 3 dniowy kurs za około 300$
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 11:20 |