![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 09 December 2009 ![]() |
edit:
sie walnąłem-torsen jednak tam powinien siedzieć. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 June 2007 Skąd: Warszawa/Płock ![]() |
Masz torsena. Z tym napisem syncro to chyba zależy na jaki rynek był dany samochód. Bo na allegro są z oznaczeniem 4motion oraz syncro.
Passaty B5 jako jedyne z Passatów mają torsena takiego jak Audi. Wiki nie jest wyrocznią we wszystkim. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 09 December 2009 ![]() |
wiki:
"W 1999 r. modele z napędem na cztery koła zmieniły nazwę z syncro na 4 Motion." a z angielskiej: "Four-wheel drive was introduced in 1997 as an option for the 1.8, 2.8 V6, 1.9 TDI and 2.5 V6 TDI engines; using a second-generation Torsen T-2 based 4WD system" |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
dlaczego niewolno\niewpoinno sie chamować auto z AUTOMATYCZNĄ skrzynią biegów ? bezpieczeńśtwo skrzyni? przekłamania w wyniku pomiaru czy co?
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
dlaczego niewolno\niewpoinno sie chamować auto z AUTOMATYCZNĄ skrzynią biegów ? bezpieczeńśtwo skrzyni? przekłamania w wyniku pomiaru czy co? ogólnie nie wypada być "chamem" a co do skrzyń, to było już na forum gdzieś o tym, ale nie moge znaleźć. Hamując samochód z automatyczną skrzynią po dojściu do odcinki trzeba wrzucić N, niektóre konstrukcje nie maja wtedy ciśnienia oleju. Wszystko zależy od konstrukcji skrzyni. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
Ile trzeba miec koni zeby spalic wszystkie cztery gumy w stalym 4WD na suchym asfalcie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
300
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
To chyba za przyklad sluzy moja 90-eczka
![]() I pytanie odemnie: jest sobie V8. Zadanie polega na odprezeniu go kanapka. Grubosc przekladki z blachy 2,15mm. Co zrobic z kolektorem ssacym? Po przemysleniach i przymiarkach wychodzi na to ze moge zostawic seryjny kolektor. Musze go tylko jakos "zalozyc" na podniesnione glowice. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
A ja takie pytanie z innej beczki... Można reklamować koszty naprawy auta u mechanika ? Koleżanka robiła na początku lutego rozrząd i wymienili jej napinacz paska rozrządu, cena 150zł. Półtora miesiąca później zrobili jakiś numer z wtryskami, wymieniając przy okazji napinacz paska rozrządu. Symbol ten sam na fakturze, cena ? 450zł... Skąd te 300zł różnicy ? Można próbować się kłócić o to czy nie ma to najmniejszego sensu ? Podpada to pod jakieś paragrafy ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
guzior, czyli po odpręzeniu gowice się rozejdą na boki, czyli kolektor bedzie jak gdyby za krótki
wydaje mi się że musisz po prostu przymierzyć, moze trzeba bedzie troszke podszlifować czoło kolektora (tak aby był idealnie równolegle do płaszczyzny przylegania do głowicy) i dać jakieś grubsze uszczelki BTW: 2.15 to sama przekładka ? w jaki SS celujesz ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Po dodaniu przekładki kąt się nie zmieni tylko dystans.
-------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Po dodaniu przekładki kąt się nie zmieni tylko dystans. racja ! jakiś nieprzytomny z rana chyba byłem ![]() ale trzeba bedzie pewnie podebrać od góry wloty w kolektorze tak aby wyrównać otwory z głowicą -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 November 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Dlaczego ciężarówki/autobusy jeżdżą na felgach 22.5" a nie 22" czy 23"? Skąd się wzięło to "pół"?
|
|
|
![]()
|
|
racja ! jakiś nieprzytomny z rana chyba byłem ![]() ale trzeba bedzie pewnie podebrać od góry wloty w kolektorze tak aby wyrównać otwory z głowicą Mogę się mylić, ale coś mi się wydaje że będzie ci to trzeba namalować , bo znów zonk ![]() -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
moim zdaniem to ten kolektor raczej będzie zbyt krótki... Pytanie tylko o ile.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
Tales zna odpowiedź
![]() -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT 2.15 to sama przekładka ? w jaki SS celujesz ? Zle sie wyrazilem. Glowice od tego co jest teraz musza isc w gore o 2,15 w stosunku do tego co jest teraz. Biorac po uwage to ze bede je pewnie musial splanowac (chociaz bede chcial tego uniknac) chce miec 8,5:1 CYTAT Mogę się mylić, ale coś mi się wydaje że będzie ci to trzeba namalować , bo znów zonk Wlasnie Cowboy dobrze napisal. "górne" krawedzie kolektora bedzie trzeba podebrac -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Chodzi o BMW E39.
Czy jest sens zawracac sobie glowe automatem (steptronic to sie chyba nazywa) czy szukac wylacznie manuala? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Loteria Kamil, loteria.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
A ja tam lubie automat w moim 540... Steptronic dziala ok, zmienia biegi dosyc sprawnie. Krowa wielka to i tak jest wiec za duzej roznicy nie robi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 01:07 |