![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
o hamowaniu lewą w tdi i pojawiajacym sie przy tym odcieciu byl kiedys temat, poszukaj
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
BMW - zawieszenie M :
Jak rozumiem, są to fabryczne części BMW (amor i sprężyna). Teraz pytanie - jak się rozleci to pozostaje tylko i wyłącznie oryginał? (zakładam, że chora cena w ASO?) Czy jest jakiś zamiennik bądź coś od innego producenta (niekoniecznie tanie) co zachowuje cechy oryginału M? Na zasadzie lepsze prowadzenie poprzez obniżenie/utwardzenie ale nadal pozostawiające komfort wybierania ubytków drogi na dobrym poziomie? Bilstein? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: CH / PL ![]() |
w e90 np. amor jest taki sam, sprężyna inna.
-------------------- 996 tt / M. Gransport
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
ok, ale E39? E46? E60?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Tylko oryginał, chyba ze chcesz wjechac z jakims bilsteinem np
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
E30 np. miało inne sprężyny i amory.
Jakiegoś żółtego BOGE czy też Bila. Czasami widziałem też Sachsy. - nie ogarniesz normalnie ![]() Obniżenie generalnie jest małe (~25mm np. dla E30) więc dobry amor seryjnym wydoi. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
Są 2 auta:
1) zgnity Passat 89 B3 ze zdrowym 1,8 benzyna. 2) zdrowe A4 95 B5 z padniętym 1,9 TDI. Czy da się przełożyć ten 1,8 do Audi ? Mam na myśli prostą przekładkę plug & play. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
W b3 jest silnik poprzecznie, poroniony pomysł imo.
-------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Pytanie w sumie bardziej dotyczy kolegi niz mnie, ale sam sie nad tym zastanawiam.
Rozumiem ze cwiartki nadwozia sa dopuszczone, jako elementy blacharskie podlegajace wymianie... ALE mam samochod ktory nie dosc ze blacharsko jest mocno slaby, technicznie tez nie jest najlepiej, ale na dodatek ulegl wypadkowi. Z racji tego ze musialbym robic CALA bude, do tego klepac, czy jest jakis prawny zapis ktorym moglbym sie poprzec przy zmianie nadozia? moze byc to potraktowane jako czesc zamienna? Czy moge kupic nadwozie, usunac numery i jechac do stacji aby przybili tabliczki? Jak to ugrysc? Bez sensu jest zlomowac stary samochod i kupowac nowy. Potrzeba mi faktury na karoserie? czy na co? jak to ugrac? A moze to temat z gory skreslony? Ale przeciez jesli wstawiamy cwiartke z kielichem na ktorym jest VIN, albo i ze sciana grodziowa to co wtedy? -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Co grozi za jazdę pojazdem który nie ma żadnych numerów nabitych? Są zniszczone i nieczytelne (tak jak by ich nie było) i do tego nie ma żadnych papierów na ten pojazd.
-------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Koszty parkingu do wyjaśnienia sprawy? Mandat jakiś też mogą dowalić?
-------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT Są 2 auta: 1) zgnity Passat 89 B3 ze zdrowym 1,8 benzyna. 2) zdrowe A4 95 B5 z padniętym 1,9 TDI. Czy da się przełożyć ten 1,8 do Audi ? Mam na myśli prostą przekładkę plug & play. Posilkujac sie czesciami od TDI przerabiasz poprzeczniaka na wzdlozniaka (miska, smok pompy itp.) -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 16 April 2008 ![]() |
Orientuje się ktos czy w tych pierwszych astrach opc z silnikiem 2.0 N\A były montowane szpery? w sumie pytam w imieniu kolegi, mówi że w necie nie mógł tego jednoznacznie ustalić (pewnie ujowo szukał) i jeśli jest motyw ze jedne miały inne nie to jak to ustalić ? Mój rozum podpowiada mi zeby stanąć na jakimś hasiu czy tam trawniczku rękaw ogień i patrzeć czy się oba koła kręcą
Co myślicie ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 November 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
IZO
A nie wystarczy podnieść napędzane koła na lewarku i spróbować nim pokręcić? Nigdy nie miałem do czynienia ze szperą ale chyba tak będzie najłatwiej wnioskując z zasady działania. Niech mnie ktoś poprawi jeśli źle myślę. Edit: |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 15 October 2008 Skąd: Kamień Pomorski ![]() |
Pytanie z innej beczki.... Slyszałem że od 17 marca nie jest wymagane tłumaczenie dokumentów przy rejestracji auta sprowadzonego . Coś o tym ktoś slyszał ?
-------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
FB: WalasMotorSport |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 August 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Z tego co wiem, jeśli oba się kręcą w tą samą stronę - jest szpera. W przeciwną - brak.
W razie czego proszę o poprawę. CYTAT Orientuje się ktos czy w tych pierwszych astrach opc z silnikiem 2.0 N\A były montowane szpery? w sumie pytam w imieniu kolegi, mówi że w necie nie mógł tego jednoznacznie ustalić (pewnie ujowo szukał) i jeśli jest motyw ze jedne miały inne nie to jak to ustalić ? Mój rozum podpowiada mi zeby stanąć na jakimś hasiu czy tam trawniczku rękaw ogień i patrzeć czy się oba koła kręcą
Co myślicie ? Pozdrawiam -------------------- "Nie dyskutuj z debilem: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Orientujecie się jakie są warunki żeby sprowadzane auto było uznane jako nowe? Wiem że nie może mieć wiecej niż kilka lat i więcej niż ustalony przebieg, ale chciałbym wiedzieć ile dokładnie
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 19:50 |