![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
dzieki K11.
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
czyli wiekszosc wstecznych jest "klowych" ??
![]() -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
"klowe" oznacza sposob właczania a nie rodzaj zazębienia
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 March 2006 Skąd: Olsztyn ![]() |
CYTAT Takie jak na przykład ten Mercedes, wyposażony w silnik V10 Quad Turbo, osiągający moce blisko 1600 koni mechanicznych. Jednostka potrafi rozpędzić samochód do 100 kilometrów w czasie krótszym niż 2 sekundy. Drag na 1/4 mili zajmuje 6,89 sekundy, jednak nie to jest najciekawsze. Całość napędzana jest… biopaliwem, a karoserię wykonano białego złota. Koszt? Nieco ponad 2 i pół miliona dolarów Jak oni zrobili Quad Turbo w v10 ? czy to jakaś bzdura? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
w maluchu chyba jedynka też jest na prostych. i właściwie czemu wsteczne są na prostych ? koszta produkcji ? niby na prostych zębach jest bardziej pancerne ale po co to na wstecznym ?
-------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2004 Skąd: Łomża ![]() |
do klasycznych mini zalecają olej 20w50
-------------------- VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
w maluchu chyba jedynka też jest na prostych. i właściwie czemu wsteczne są na prostych ? koszta produkcji ? niby na prostych zębach jest bardziej pancerne ale po co to na wstecznym ? zęby proste nigdy nie będą mocniejsze od skośnych ponieważ dochodzi do nierównomierności biegu (stąd głośna praca) mają tą zalete że są prostrze w wykonaniu oraz nie wytwarzaja sił poosiowych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Jak oni zrobili Quad Turbo w v10 ? czy to jakaś bzdura? Jakieś bzdury wyssane z palca. Żadne z tych aut nie jest pokrywane chromem czy złotem, to zwykły wrap albo taki lakier. -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
w maluchu chyba jedynka też jest na prostych. i właściwie czemu wsteczne są na prostych ? koszta produkcji ? niby na prostych zębach jest bardziej pancerne ale po co to na wstecznym ? Wsteczny bieg bardzo często włącza się wsuwając po osi dodatkowe koło zębate łączące oba wałki. Gdyby zęby były skośne trzeba by obrócić któryś z wałków :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Jak wygladają aktualne przepisy o tzw. "ciężarówkach" ?
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 November 2005 ![]() |
kto doradzi...?
Przyszla pora na zmiane opon w moim wozie i koniec koncow przekalkulowalem ze zmienie sobie cale kola bo na aktualne mam dobrego kupca :F wiec tak... mam takie jak na pierwszym foto 19" a chce zmienic na 20" tylko nie wiem ktore z tych 3 :F Czekam na opinie :F a i nie smiejcie sie z mojego pro fotoshopu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***ta ostatnia felga jest w chromie i wyglada tak: http://www.purewheels.no/bildefiler/felger...0562%20krom.jpg Na moim dopasowaniu do auta wyszla lipnie bo zdjecie na jasnym tle i jej nie widac :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
zęby proste nigdy nie będą mocniejsze od skośnych ponieważ dochodzi do nierównomierności biegu (stąd głośna praca) mają tą zalete że są prostrze w wykonaniu oraz nie wytwarzaja sił poosiowych. Czy prawdą jest, że zęby skośne mają tendencję do zakleszczania się przy wysokich obrotach i dlatego w motocyklach stosuję się zęby proste? |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 03 October 2008 Skąd: UK/PL ![]() |
kto doradzi...? Przyszla pora na zmiane opon w moim wozie i koniec koncow przekalkulowalem ze zmienie sobie cale kola bo na aktualne mam dobrego kupca :F wiec tak... mam takie jak na pierwszym foto 19" a chce zmienic na 20" tylko nie wiem ktore z tych 3 :F Czekam na opinie :F a i nie smiejcie sie z mojego pro fotoshopu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***ta ostatnia felga jest w chromie i wyglada tak: http://www.purewheels.no/bildefiler/felger...0562%20krom.jpg Na moim dopasowaniu do auta wyszla lipnie bo zdjecie na jasnym tle i jej nie widac :/ mim zdaniem zdjecie nr 3 "pierwsza klasa" -------------------- Bmw E46 M3/E30 cabrio 328i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
opcja nr 2
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland