![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT . Czy rozpuszczalnikiem można zmywać z lakieru samochodowego jakieś trudno usuwalne brudy? Nie przełoży się to na jego zniszczenie/zmatowienie? Bezpieczniej będzie benzyną ekstrakcyjną, ew. naftą świetlną. O ile mówisz o brudach typu asfalt czy żywica. -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
A nawiązując do brudów asfaltopodobnych u mnie najlepiej sprawdza się WD40 (lakier pozostaje bez zmian - bez obawy)
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 28 April 2005 ![]() |
Jak dawno temu Volkswagen AG zastrzegł TDI jako swój zastrzeżony znak handlowy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: 52° 25' 12'', 16° 48' 23' ![]() |
TDI (Turbodiesel Direct Injection) wydaj mnie się że od 1989 roku po wprowadzeniu do audi 100 silnika 2,5 R5 ale głowy nie dam.
-------------------- --Testy wytrzymałościowe aut--
--Doskonalenie techniki jazdy "na araba"-- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 28 April 2005 ![]() |
Właśnie chyba nie do końca tak było. Przecież przez długi czas (przynajmniej do połowy lat 90) spora część japończyków zasuwała ze znaczkami TDI na klapach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
A nawiązując do brudów asfaltopodobnych u mnie najlepiej sprawdza się WD40 (lakier pozostaje bez zmian - bez obawy) jeszcze lepiej sprawdzi się olej,masło coś co zawiera tłuszcz a można też kupić specjalna glinke do czyszczenia lakieru pamiętam że smołe z rąk zawsze zmywałem masłem ![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 October 2008 Skąd: Czestochowa ![]() |
Czesc, czy ktos moglby mnie oswiecic co kryje sie pod pojeciem All Motor? Chodzi mi o konstrukcje silnika, bo domyslam sie, ze o niego chodzi, np tutaj:
http://www.tunerzine.com/view_article/car_...-motor-eg-giant |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
All Motor znaczy "czyste konie" czyli natural aspirated. Bez nitro, turbo, ani kompresora. Może mieć wszystkie inne drobiazgi podnoszące moc, np zrobiony dolot i wydech.
Tu przykład all motor: ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
czy sa jakieś diesle z kompresorem zamiast turbo ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
są np dwusuwowe
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
W czołgach i lokomotywach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
a mazda 626 z 2.0D comprex ? co oznacza comprex ? wiem ze widziałem tam jakieś śmieszne koło pasowe na dwa paski klinowe po "drugiej" stronie silnika. ale co to napędzało to nie wiem.
-------------------- CCWA i ARX
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 19 August 2004 ![]() |
Czy kończące się wtryski w starym kaszlaczu forda 1.8D mogą być przyczyna tego ,iż auto podczas jazdy po wciśnięciu gazu nie daje reakcji, muli się i mocno zaczyna klekotać. Przy delikatnym przyśpieszaniu wszystko jest ok. Silnik czy ciepło czy zimno pali z kopa i nie kopci - przynajmniej na jałowym, w czasie tego zjawiska nie jestem w stanie sprawdzić.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
ma ktos jakies szersze info o silnikach z puga ktore mialy zalany silnik i skrzynie jednym olejem ?
jak to wygladalo ? -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Jak w Mini. Silnik i skrzynia były połączone. Np. tak:
![]() ![]() r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
a dołącze do pytania... jaki tam stosuje sie olej jeżeli jest nim smarowany silnik i skrzynia ? Jak jest z jego wymianami ?? tzn Kwestia jaka specyfikacja, jak czesto wymieniamy i czy są jakies procedury czy normalnie jak w kazdym innym silniku?
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Silnikowy. Zgodny z ewentualnymi zaleceniami producenta. Wymiana w Pugu104 wypadała chyba co 5kkm.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
dlaczego auto na wstecznym tak 'wyje'?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Przekładnie o prostych zębach wyją, dlatego większość skrzyń ma zęby skośne.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 09:22 |