![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Co lepiej spisuje się w niskich temperaturach,mniej więcej takich jaki teraz czyli ~5 stopni : letnie czy zimówki ? Przyjmująć oczywiście że jest sucho i brak śniegu/lodu.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Gdzies slyszalem, ze ponizej 7 (inne zrodla mowia o 10) stopni lepsze sa zimowki. Jak jest naprawde to nie wiem.
Ale jesli teraz myslisz o zmianie, to lepiej sie wstrzymac, bo ponoc idzie ochlodzenie i snieg. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Nowoczesne letnie gumy w okolicach 5 stopni robia sie twarde,przez co mniej przyczepne do nawierzchni ,która nawet może być sucha .
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Co lepiej spisuje się w niskich temperaturach,mniej więcej takich jaki teraz czyli ~5 stopni : letnie czy zimówki ? Przyjmująć oczywiście że jest sucho i brak śniegu/lodu. Gdyby nie opady sniegu to nie trzeba by bylo zmieniac opon na zimowe bo letnie lepiej sie spisuja nawet jak temperatura spada ponizej zera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
a mi sie wydaje że w takich warunkach różnica jest nie zauważalna
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: WuPeeR ![]() |
...zależy w jakim stanie masz zimówki i jakiej szerokości są
![]() ![]() -------------------- Lanos STI, na arabskich szlakach...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Co lepiej spisuje się w niskich temperaturach,mniej więcej takich jaki teraz czyli ~5 stopni : letnie czy zimówki ? Przyjmująć oczywiście że jest sucho i brak śniegu/lodu. Bardzo zależy od opon. Miękki slick złapie na zimnym asfalcie, ale w przypadku ekonimicznych opon do małego autka różnica będzie znaczna. Bardzo zależy od konkretnej mieszanki. Tuż przed zmianą opon na zimowe pojechałem służbowym pędzipiardem - Sej Van 1.1 - do sklepu jeszcze na letnich Firestone. Szedł bokiem jak zły. Zaraz potem założyłem renomowane Dębica Frigo Directional (BTW świetna opona w śniegu) i auto zaczęło sie normalnie trzymac asfaltu. Rozmiar cały czas sportowe 145/70R13. Suchy asfalt, ~0'C -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Czy zimowe opony odczuwalnie zwiększają spalanie ? Rozmiar zima - lato ten sam.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Dobra,ostatnie 2 godziny skutecznie oddaliły perpektywe wymiany ogumienia na letnie.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
...zależy w jakim stanie masz zimówki i jakiej szerokości są ![]() ![]() Dlatego wlasnie zakladamy zimowki ze wzgledu na nieprzewidywalnosc pogody. Podobnie jak teraz w warszawie gdzie w polnocnej czesci przeszla sniezyca a w poludniowych czesciach nawet platek sniegu nie spadl. Raz tylko jechalem na letnich w sniezyce i powiem ze 50km jechalem z 3-4h podczad gdy ojciec na zimowkach krecil wokol mnie koleczka. Dobrze ze jechalem dalej bo jak bym sie zatrzymal i "przeczekal" to bym sie przez 2 dni nie wygrzebal bo spadlo 30cm sniegu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
Podobnie jak teraz w warszawie gdzie w polnocnej czesci przeszla sniezyca a w poludniowych czesciach nawet platek sniegu nie spadl. padało i to mocno ![]() jak nie ma sniegu to letniak bedzie zawsze lepszy. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
czy jest jakas różnica miedzy lakierem samochodowym a motocyklowym ??
![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Trochę dziwnie sformułowane pytanie bo nawet samochodowe się różnią. Ale jeśli chodzi Ci o jakieś specjalne techniki czy coś to w uproszczeniu odpowiedź brzmi 'nie', nie różni się.
W uproszczeniu bo rodzai lakierów jest wiele. Akryl, różne bazy itd. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja tez nie
za to zauwazylem przy zmianie z ciezkiej 16" i 205/55 i GF1 a lekkiej stalowki i 195/60/15 na jakims niby ekonomicznym michelinie -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT Jeśli Twoje koło wygląda podobnie jak na górnym zdjęciu Maxima to masz odpowiedź. Najlepiej wymienić parę koło+przesuwka. powiem że mialem wczoraj nowe koła w ręku i porównywałem... moje niewygląda żeby odstawało czymś od nowego... wiec stawiam że to wina zastrzasku ale z kolei pan z warsztatu od skrzyń z ktorym dziś rano gadałem upierał się że zatrzask niema nic do "trzymania biegu" i to napewno wina koła i przesowki... :/ łapy opadają a niby taka głupota... wyciągam dzisiaj skrzynie i wioze gdzieś niech zrobią bo niemam nerwów do tego... a "zatrzasku" i tak pewnie sam niewymienie bo za cieńki jestem w temacie skrzyń ![]() -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
dobra ,to czy metalik samochodowy różni się od motocyklowego ?? czy akryl samochodowy różni sie od motocyklowego ??
jesli nie ma różnic to po co osobne nazwy ?? -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 06 February 2010 Skąd: DST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Mon, 27 March 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
A nie jest tak że lakier samochodowy i motocyklowy ma trochę inne pigmenty?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A nie jest tak że lakier samochodowy i motocyklowy ma trochę inne pigmenty? A po co miałoby tak być? -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 08:33 |