![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Koło dwumasowe zapewnia takie samo tłumienie drgań skrętnych wału korbowego, jak o wiele cięższe koło jednomasowe. Skutki redukcji masy koła zamachowego chyba znacie...
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Kolo jednomasowe ciezsze od dwumasowego?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Koło dwumasowe zapewnia takie samo tłumienie drgań skrętnych wału korbowego, jak o wiele cięższe koło jednomasowe. Skutki redukcji masy koła zamachowego chyba znacie... jedno masowe nie potrafi tak sie zachowywać: Dzięki zmniejszeniu drgań skrętnych, można zastosować, lżejszy i mniej wytrzymały korbowód. Right? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Niop, korbowód, wał korbowy, panewki, skrzynię...
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie skoro jest taka możliwość to chętnie zapytam, a mianowicie kiedy stosuje się wtryski niskoomowe a kiedy wysokoomowe ? Od czego to zależy ?
-------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Kolo jednomasowe ciezsze od dwumasowego? Jeśli ma zapewnić to samo tłumienie drgań i przenieść cżęstotliwość rezonansową poza zakres użyteczny, to tak. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 October 2007 Skąd: pomorskie ![]() |
Witam, szukałem ale nie znalazłem,
W jaki sposób policja podczas kontroli dokonuje pomiaru głośności wydechu?w aucie osobowym, słyszałem na ten temat sporo sprzecznych teorii ![]() oraz czy można w jakiś sposób podczas takiego pomiaru sobie pomóc ![]() -------------------- mustang 94r. 5.0 GT nitrous.
ET 11.89@199,5km/h Ełk 2012 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
http://dydaktyka.polsl.pl/ptp-wt/instrukcj...ew_pojazdow.pdf
Tutaj jest sposób pomiaru wg Polskiej Normy, wydaje mi się że tego powinna trzymać się policja. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
dziekuje o ot takie coś właśnie mi chodziło
![]() -------------------- mustang 94r. 5.0 GT nitrous.
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Ciszej, jak ciszej, ale zawsze możesz pilnować, żeby pan wąsaty przestrzegał warunków pomiaru. Inna sprawa, że on i tak może zabrać dowód celem sprawdzenia, czy Twoje auto spełnia wymogi stawiane przez rozporządzenie.
-------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
na wszelki wypadek dorob sobie silencer wtedy wkładasz i nie zabieraja ci dowodu.innego sposobu nie ma
nie wiem czy teraz policja mierzy Db czy tylko inspekcja transportu drogowego.oni maja wieksza auta to woza specjalistyczny sprzet .policja chyba tylko odsyła na badanie techniczne z podejrzeniem że wydech za głośny.mi ostatnio cos takiego chcieli wcisnąć bo policjantowi sie wydawało ze auto jest glośne -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy teraz policja mierzy Db czy tylko inspekcja transportu drogowego.oni maja wieksza auta to woza specjalistyczny sprzet Tak naprawdę to nie ma znaczenia, czy mają sprzęt, czy nie. Oprócz sprzętu muszą mieć jeszcze odpowiednie miejsce, na pewno pomiar nie może być przeprowadzany na ulicy. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
Kamil.K w skrócie jak coś takiego najprościej dorobić?
pewnie będę zmuszony, bo dzisiaj mierzyłem sobie db. podobnym sprzętem jak ma policja i wyszło 106 ![]() -------------------- mustang 94r. 5.0 GT nitrous.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
silencer = coś do przytkania wydechu.
![]() widać na rysunku - taką redukcję ściśle dopasowaną wkłądasz w tłumik, dokręcasz śrubką żeby nie wyleciało i powinno być ciszej. pogooglaj pod hasłem db-killer -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 August 2005 Skąd: Września ![]() |
Jaka jest prędkość graniczna przy której można otworzyć lub zamknąć dach w autach z hardtopem? Chodzi moi konkretnie o nowego MB SLK..
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 31 October 2005 Skąd: Białystok ![]() |
Jeffrey nie powiem Ci dokładnie, chociażby dlatego, że nie określiłeś o którego SLK Ci chodzi, ale są to prędkości rzędu kilkunastu/dwudziestu kilku km/h - bardziej chodzi o to, że dotaczając się do skrzyżowania można już zacząć go składać/rozkładać niż, że można to zrobić w trakcie jazdy.
-------------------- MX-5 NB 1.8
|
|
|
![]()
|
|
MB SLk R171, mniej niż 3mph
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT Panowie skoro jest taka możliwość to chętnie zapytam, a mianowicie kiedy stosuje się wtryski niskoomowe a kiedy wysokoomowe ? Od czego to zależy ? Wtryski niskoomowe moga sie szybciej i "pewniej" otworzyc dzieki temu ze plynie przez nie wiekszy prad. Dlatego m.in. wieksze wtryski sa niskoomowe. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
a ja mam pytanie na temat coraz popularniejszego systemu start&stop. Ostatnio czytałem, że któraś z firm (już nie pamiętam która) zastowała takie rozwiązanie w turbodieslu. Co na to turbosprężarka, którą jak wiemy powinno się chłodzić przed wyłączeniem silnika?
-------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
od jazdy w korku sprężarka raczej sie nie nagrzej do temperatury, przy której olej zamienia się w czarny osad.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 12:51 |