![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Nie wejdzie
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 27 August 2004 Skąd: WaWa ![]() |
Jak najszybciej załatwić temat z zagubioną karta pojazdu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie chce zakładać nowego tematu bo sprawa nie jest strcite motoryzacyjna.
Mam taką sytuacje : mieszkam na ulicy z 2 piętrowymi bliźniakami,każdy z własną posesją. Sasiąd obok twierdzi że miejsce parkingowe na chodniku, na wysokości jego domu jest jego i regularnie dzwoni po okolicznych domach jeśli ktoś mu postawi tam auto. Każda posesja ma brame,i tu jest sprawa oczywista że stawiać nie wolno. Póki dzwonił i upominał się było ok bo wszyscy to zlewali,ale teraz zaczął sobie tam stawiać takie stelaże do znaków przy robotach drogowych,zajmując miejsce pod jego nieobecność. Sprawa jest wkurzająca bo na ulicy i bez tego jest problem z parkowaniem. I tu jest pytanie: Czy koleś ma prawo do tego miejsca ? Mam zamiar jutro dzwonić po straż miejską,ale wole się wcześniej upewnić. -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
nie ma prawa zastawiać miejsca parkingowego (chyba że ma akt własności danego obszaru), proponuje zapakować złom do bagażnika i sprzedać w najbliższym skupie złomu
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 June 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Widze, że jestescie dobrze zorientowani w ubezpieczeiach a ja mam taki "problem". Auto kupione, z waznym OC (oplaceone przez poprzedniego wlasciciela na pol roku) i zaraz sprzedane dalej. Po roku przychodzi wezwanie do zapalcenia 200zl+odsetki. "naleznosc powstala z tytulu nieoplacenia raty skladki oc do polisy". Ja nie wypowiedzialem umowy (nie pamietam dlaczego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
ja nie rozumiem? to ile je trzymales? wypowiedziales umowe? ten ktos co kupil od ciebie wypowiedzial? jak ty miales do bylo wazne?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Człowiek zgłosił sprzedaż auta, polisa przeszła na Ciebie (skoro jej nie wypowiedziałeś). To tyle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
jesli nie wypowiedziales umowy a w tym czasie byles włascicielem bo musisz zaplacic
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 June 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Dzieki koledzy, no wlasnie pewnie poprzedni zglosil a ja nie wypowiedzialem i wyszlo jak wyszlo, ciekawe ile tych odsetek naliczyli
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
Czy to prawda że samochód na gazie moze brać wiecej oleju ? jeśli tak to dlaczego ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
To ja tez mam jedno.
Nie jestem mechanikiem ale zawsze wymieniam klocki i inne duperele sam. Robilem to juz moze 15 razy w roznych autach. Zeby wcisnac cylinder zeby zmiescic nowe klocki zawsze wpychalem go na chama dwoma kluczami (dzwignia) i nigdy nie bylo zadnych problemow. Wszystkie auta jezdza do tej pory, hamulce dzialaja ok. Ostatnio postanowilem zainwestowac w przyrzad do wciskania cylindra i dowiedzialem sie ze wiekszosc cylindrow wkreca sie w zacisk, jedne w lewo inne w prawo. Czy to tylko najnowsze auta tak maja (najnowsze robione moja metoda to MB CLK z 2003 i wszystko jest ok po "wepchnietym" cylindrze) a w reszcie cylinder sie nie obraca? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
ja u siebie w leonie z 99r sie zdziwilem jak na tylnej osi wymienialem klocki. z przodu sie wciskaly a z tylu nawet sciskiem stolarskim nie moglem dac rady. wzielem kolege do pomocy i krecac tloczkiem i jednoczesnie wciskajac zrobilismy wymiane w 10 min na strone. o dziwo tego krecenia jest na prawde malo. aby wcisnac caly, tloczek zrobil max 360*
-------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
bo z tyłu w zaciskach się przeważnie wkręca tłoczki
-------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
Czyli jak wchodzi bez krecenia to sie nie przejmowac?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
tak, tloczki wkrecane sa w zaciskach tylnych ktore maja w sobie tez mechanizm hamulca postojowego.
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
to chyba jak jest ręczny na tarczy to wtedy jak zaciągasz ręczny to tłoczek się wykręca i niweluje luz po ścieraniu się klocka. np. W saabie jest imbus od tyłu zacisku schowany pod śrubą i nim kręcisz i cofasz tłoczek i regulujesz ręczny po wymianie klocków.
-------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
szukałem o X-pipe i nie znalazłem konkretnej opdowiedzi po co to i na co
![]() ![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
jeśli to ten X-Pipe o jakim myślę, czyli w wydechu, to robi się ten myk (układ licząc od silnika na przykład 4-2-1-2) w celu zachowania odp pojemności układu, fala ciśnienia, rozprężanie itepe. W samochodach rzadki widok, w motocyklach nieco częstszy. Podobny (ale zmieniający pojemność układu) jest H-Pipe, czyli rury nie schodzą się, a dwie równoległe do siebie rury są połączone prostopadłym łącznikiem. Zreszą sama nazwa X lub H wszystko tłumaczy (to jak z chlebakiem, który jak sama nazwa wskazuje służy do noszenia granatów, które się w nim chlebocą)
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 06:29 |