![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
zna ktos moze wymiary srednice wejscia/wyjscia intecoolera silnika BMW TDS ??
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Mozna wykozystac fizyke
![]() Odwrocic zacisk tloczkiem w dol i stukac od dolu mlotkiem w zacisk. Jedyna wada jest taka ,ze czasem trzeba troche postukac ![]() Kolejne pytanie. Jak wyjąć zapieczony tłoczek z zacisku który już nie jest w aucie ?? ![]() -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Panowie mały problem. Sprzedałem jakiś czas temu Volvo V40 2.0i znajomemu, autko było ok, ale ostatnio pojawił się mały problem, własciwie to dwa.
Zdarzyło się to trzy razy, na prawdę sporadycznie,ale dziś byłem świadkiem. Podjeżdżamy pod dom. Samochód został zgaszony, kluczyki w stacyjce, za ok minute, może dwie nie daje się zapalić. Zauwazylem tylko,że mruga pomaranczowa kontrolka - auto przekreślone krzyżykiem oraz obok jakiś pomarańczowy trójkąt z zielonym tłem i w środku jest jakiś znaczek? Co to takiego? Problem ustaje jak wyciągnie się kluczyki ze stacyjki, zamknie i otworzy auto ponownie....Drugi problem też sporadycznie,ale przy ok 150kmh wyskakuje piąty bieg. Zdarzyło się to kilka razy,a nie jest to normalne raczej ![]() |
|
|
gość_mati199_* |
![]()
|
![]() |
Pierwsze to na 99% immo
![]() |
|
|
![]()
|
|
pierwsze fakt immo albo sam alarm swiruje... jezeli ma w opcji to iz nieodpali przy zamknietym aucie (uzbrojonym alarmie)
drugie to raczej wina koła piatego biegu w skrzyni... probowales w tym momencie (chwile przed) tym jak wyskoczy przytrzymac lewarek w pozycji "piatki" i czy wtedy tez wyskoczy czy bedzie sie trzymal? -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 13 June 2010 ![]() |
na wąskiej drodze mijają sie; auto osobowe i ciężarowe, czy jest jakaś zasada które auto powinno zjechać celem ułatwienia drugiemu przejazdu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Mruwa jak trzymasz lewarek nic nie wyskakuje! nawet nie czuc żeby próbowało...
Inne pytanie... Czy intercooler z Volvo T5 jest identyczny jak w D5? Szukam do siebie i pewien sprzedawca zapiera się,że sa identyczne. |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
w moim hjundaju dupowozie tez wyskakuje bieg, ale czworka.. wystarczy lekko trzymac dlonia i nie wyskakuje..
metaliczne cwierkanie po puszczeniu sprzegla to zapewne wykonczone lozysko oporowe? lekkie dotkniecie pedalu sprzegla wycisza ten dzwiek. |
|
|
![]()
|
|
K@rol to daje objaw jakby koło od biegu bylo wyjechane i dlatego wyskakuje...
co do coolera to watpie zeby dieslowski i benzynowy byl identyczny ale niejestem w temacie volvo wiec niewime -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
tez mi cos terkocze na puszczonym sprzegle a na wcisnientym cisza.co najdziwniejsze czasem jak sie pobawie i powciskam sprzegło to dzwiek potrafi zniknac na jakis czas az do nastepnego nacisniecia sprzegła
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
ja bym wlasnie obstawial łożysko oporowe.
Zreszta jak to nie ono to i tak juz ma się skrzynie na ziemi i można przegląd zrobić ![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Czy wspomniane łożysko wymienia się razem ze sprzęgłem ?
Od założenia nowego sprzegła z dociskiem Sachsa mam to samo co kolega wyżej... |
|
|
![]()
|
|
przy wymianie sprzęgła warto wymienic łożysko zeby później nie zdejmowac specjalnie po to skrzyni ale w druga strone nie.
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
gość_Keler_* |
![]()
|
![]() |
W sytuacji kiedy kierowca nie dotyka pedału sprzęgła łożysko wyciskowe nie pracuje (pod warunkiem że sprzęgło jest prawidłowo wyregulowane) więc nie może wydawać żadnych dźwięków.
Łożysko wyciskowe powinno się wymieniać razem ze sprzęgłem, zresztą jest częścią kompletu. Dobrze jest też podczas wymiany sprzęgła wymienić łożysko podporowe wałka sprzęgłowego (to w wale korbowym/ kole zamachowym). |
|
|
![]()
|
|
Pytanie nieco powiazane z motoryzacja...
Czy aby jechac za wschodnia granice (ukraina) trzeba obowiazkowo miec auto zarejetrowane/ubezpieczone na siebie ? -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
obciazone nie jest, ale chyba caly czas sie obraca..? łożysko oporowe wysprzęglika obraca się tylko gdy wciskany jest pedał sprzęgła -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Pytanie nieco powiazane z motoryzacja... Czy aby jechac za wschodnia granice (ukraina) trzeba obowiazkowo miec auto zarejetrowane/ubezpieczone na siebie ? Lub zgodę właściciela, ale to ze słyszenia. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Pisałem to w innym temacie, kiedyś dawno, ale powtórzę: Jadąc za wschodnią granicę, trzeba mieć naszykowane dużo drobnych banknotów w USD albo Euro - jak będziesz miał wszystko OK, to i tak coś Ci wymyślą.
Formalnie dobrze by było mieć notarialnie poświadczony dokument użyczenia. Dla świętego spokoju możesz mieć nawet przetłumaczony na ukraiński, ale jak się chce kopnąc to i but się znajdzie, i dupa. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 07:39 |