![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
CYTAT Sutnik ![]() Wiem,wiem, tylko pisze bo kiedyś mi mówił,że chciałby manual i interesował się tematem. Więc coś pewnie podpowie. Pozdr. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Ups
![]() -------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 22 June 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Mam nadzieje ze dobry temat wybralem na to pytanie:] Mam Honde Concerto D16A8 z katalizatorem, chciałbym sie go pozbyc (wyj*****) i tutaj zaczynaja sie moje pytania. 1. Czym zastapic kata, "zwykłą" rura, rura "niezwykła" (jaka?), czy jeszcze czyms innym? 2. Niewiem czy mam sonde/y Lambda przed czy za katem i co z nia/nimi zrobic? Bo pewnie bedzie wywalalo jakies błedy. Z gory dzieki za pomoc. Pozdroo Zwykłą rure wstaw, sonde masz w kolektorze wydechowym, jak zajżysz od góry to widać ją z lewej strony kolektora, żadnych błędów nie wywali, spokojnie wycinaj kata. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Mam nadzieje ze dobry temat wybralem na to pytanie:]1. Czym zastapic kata, "zwykłą" rura, rura "niezwykła" (jaka?), czy jeszcze czyms innym? 2. Niewiem czy mam sonde/y Lambda przed czy za katem i co z nia/nimi zrobic? Bo pewnie bedzie wywalalo jakies błedy. D16A8 to stary silnik i nie ma żadnej sondy za katem... Zwykła rurka w miejsce kata zrobi robotę... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Nie będę zakładał nowego tematu, a tutaj temat prawie pasuje.
Orientuje się ktoś, czy do Trafica/Vivaro, 1.9DI czyli 80KM ze skrzynią 5 biegową da się bezboleśnie przeszczepić skrzynię 6 biegową? Nie chodzi mi, czy da się ją przykręcić do silnika, bo to da się na pewno zrobić, tylko czy nie będę miał jakichś numerów z wybieraniem biegu i sterownik silnika czy nie bedzie dziczył? 5-biegowa skrzynia jest trochę za krótka i powoduje że w czasie autostradowej jazdy auto pochlania nieprzyzwoite ilości paliwa, halasuje jak potępieniec i nie przekracza 140kmh. Na skrzyni 6. przynajmniej obroty by spadły. Ale nie wiem, czy podpasuje. Ceny skrzyń 5 i 6 biegowych są bardzo podobne. skrzynia do trafika to chyba najczęściej występujący element na Allegro (moja padła po 320 000 ale to dobry wynik) więc może ktoś się orientuje. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
D16A8 to stary silnik i nie ma żadnej sondy za katem... Zwykła rurka w miejsce kata zrobi robotę... A najlepiej do tego jakis kolektor 4-2-1 chinczyk za 300PLN. Najlepszy wspolczynnik zysku do kasy w kazdej d-serii. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Czemu radio nie lapie mi zadnych stacji poza Radiem ZET, a sama ZETka tez dosyc kiepskiej jakosci?
Auto to Mondeo mk3, a radio fabryczne. Na radiach sie nie znam zupelnie, ale chyba cos z antena, tak? |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
może umarł wzmacniacz antenowy. niestety nie wiem gdzie sie znajduje w tym modelu
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Antena na dachu czy w ogrzewaniu tylnej szyby??
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Na dachu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 04 May 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Czemu mazda 323 gtx bg na bardzo sliskiej nawierzchni przekazuje caly moment na tyl??
Taki urok tego napedu czy awaria jakas? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Otrębusy ![]() |
Jakie mogą panować ciśnienia w skrzyni korbowej?
Silnik doładowany, seryjnie jedna odma była za przepustnicą, teraz jest catch tank i dmucha z niego dość mocno moim zdaniem. Śladów oleju brak, jedynie 'woda' o silnym zapachu paliwa, silnik jest trochę przelany. Aha, silnik świeżo złożony. zrobione jakieś 800km. -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
w zasadzie powinno być w okolicy 0 jak będzie ponad to olej bedzie wywalało uszczelniaczami turbiny. wiać z odmy może szczególnie jak silnik przelany , u mnie np to co wylatywało dało sie zapalić zapalniczką
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Otrębusy ![]() |
o to sprawdzę czy się zapali
![]() No dobra, ale jakie wnioski z tego można wyciągnąć? ![]() Nie wiem czy się martwić, czy nie. Choć raczej to pierwsze mnie atakuje, stąd pytania. Po dostrojeniu powinno spaść? nie przejmować się? Nic kompletnie nie dymi.. Edit.. nie pali się, ale spod korka oleju też dmucha. ![]() -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Zawsze wydawało mi się,że jak spod korka oleju dmucha zamiast "delikatnie" ciągnąć to jest po kompresji...mam rację ?
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy pozwalanie autu na toczenie się na 1 bez dodawania gazu jest w jakiś sposób szkodliwe dla napędu/silnika ? Z taką opinią się ostatnio spotkałem u mechanika.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
Czy pozwalanie autu na toczenie się na 1 bez dodawania gazu jest w jakiś sposób szkodliwe dla napędu/silnika ? Z taką opinią się ostatnio spotkałem u mechanika. a czym ten mechanik to uzasadnił ?? teoretycznie silnikowi nie powinno sie nic stac bo skoro jedzie albo tak jak moj rusza z 1 biegu bez dodania gazu to nie wiem co może sie stac co do skrzyni to na pierwszym biegu skrzynia sie wolno kręci i może byc słabo smarowana -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 May 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
Jak mozna odnowic felgi stalowe domowym sposobem? (rdza i pekniecie lakieru) Piaskowanie i lakierowanie proszkiem pomijam.
-------------------- Wojtek
F4R |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
CYTAT Jak mozna odnowic felgi stalowe domowym sposobem? (rdza i pekniecie lakieru) Piaskowanie i lakierowanie proszkiem pomijam. zwykle stalaki to nie problem chyba ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Czy klocek z m3 e36 pasuje od zwykłego e36?? (PRZÓD)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 18:21 |