![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 29 June 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Cześć.
Czy hamowanie awaryjne powinno odbywać się z wciśniętym pedałem sprzęgła czy hamować samym hamulcem? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
samym, wciskasz pod koniec zeby nie zgasl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Jak nie posiadasz ABS to już nie musisz nic wciskać. Silnik i tak stoi.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Czy taka mata nada się do wygłuszenia drzwi w celach poprawy jakości audio/wyciszeniu auta ? http://allegro.pl/item1174471978_app_maty_...bitumiczna.html Nie... choć niektórzy to stosują (całe szczęście, że nie papę). |
|
|
![]()
|
|
blacha nie bedzie wpadac w rezonans chyba?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Na początku nie...
ale przy mrozie smoła pęka i odpada przy pierwszym trzaśnięciu drzwiami... lub spłynie jak będzie gorąco. |
|
|
![]()
|
|
jakies 8 lat temu mialem cos podobnego w civicu i nie bylo opisywanych przez Ciebie problemow, to byly wlasnie chyba produkty app, nie pamietam dokladnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 19 September 2007 Skąd: WWL ![]() |
Jak wiadomo, RN Clio w 95'-96' roku przeszło delikatny face lifting czego skutkiem są nowe, obrzydliwe wg. mnie przednie lampy. Czy istnieje sposób aby lampy z 95',96' i dalej zmienić na te sprzed liftingu? Widzę że zmieniona jest także maska, czy paleta kolorów także dużo się zmieniła, aby móc dostać maske od ph1 w identycznym kolorze? Wszystko będzie P&P?
Pyta zupełny laik, proszę o wyrozumiałość. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
bezduszny, to rzuć jakimś linkiem z Allegro do takich co się nadadzą.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
z tanszych i dzialajacych np. gms 04. troche drozej, ale nadal bardzo strawnie - stp.
miekkie app to nie jest szczyt marzen, ale wiele osob stosuje je z powodzeniem. |
|
|
![]()
|
|
Jeśli mówimy o wygłuszeniu nie tyle pod kątem audiofilskim, ale takim żeby mniej hałasu z zewnątrz wpadało i było w aucie ciszej, to jest sens wygłuszenia całego auta ? Mam na myśli drzwi, podłoge, przednią gródź, dach,słupki itp ? I czy takie wygluszenie jest na tyle ciężkie żeby było odczuwalne ?
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
bezduszny, to rzuć jakimś linkiem z Allegro do takich co się nadadzą. te co podałeś w zupełności się nadadzą. 7 lat temu wygłuszyłem drzwi jakimś najtańszym badziewiem z allegro i po dziś dzień trzymają się super. Po paru latach tylną półkę i klapę bagażnika (sedan) wykleiłem już lepszymi, chyba nawet były to app. Mimo że maty były przyklejone od spodu, to ani upały, ani mrozy -25 st nie były w stanie ich ruszyć. Tylko pamiętaj o dobrym przygotowaniu blach. Najpierw, jeśli jest zapyziały kurz dokładnie wszystko myjesz gorącą wodą z detergentem, a potem trzeba odtłuścić. No i nie obędzie się bez opalarki, miałem jakaś najtańszą 2 biegową Topex. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
bezduszny, to rzuć jakimś linkiem z Allegro do takich co się nadadzą. wpisz DYNAMAT można kupić pakiet na drzwi przednie za około 300 pln http://allegro.pl/item1166933485_dynamat_x..._z_halasem.html |
|
|
![]()
|
|
Phuck, troche drogawo...Kolejne pytanie laika : na jednych zdjęciach maty są klejone do wewnętrznej płyty drzwi na które są głośniki, przewody, mechanizm od szyby itp, a na drugich bezpośrednio do blachy drzwi. Które rozwiązanie lepsze ?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Mi jak robiono nagłośnienie to jak widziałem oklejali wszystkie blachy.
Nawet moje nadepnięte ucho zauważyło różnicę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Czy hamowanie awaryjne powinno odbywać się z wciśniętym pedałem sprzęgła czy hamować samym hamulcem? Na dwa pedały jednocześnie. A przynajmniej tak uczył AL (ALSDS). r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Na dwa pedały jednocześnie. A przynajmniej tak uczył AL (ALSDS). r. Żadnego wciskania sprzęgła. To jest dobre dla lamusów. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 March 2009 ![]() |
wtedy hamowanie jest mniej efektywne bo nie hamujemy dodatkowo silnikiem
![]() przy awaryjnym powinny jeszcze byc robione redukcje... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Lub można sobię "ręcznikiem" pomóc.... Ja już mam taki odruch, jak widzę że nie dam rady, to sama mi ręka idzie do "ręcznego"...
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
gość_mati199_* |
![]()
|
![]() |
Czy przy ruszaniu, zrobienie kangura, oprócz wstydu niesie jakieś konsekwencje dla silnika ?
Czy częste gaszenie i zapalanie silnika jest szkodliwe ? Założenia: n/a benzyna, jazda 5 min bez pałowania po mieście zgaszenie odpalenie i znowy jazda i tak powiedzmy 3x |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 02 July 2025 - 19:03 |