![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
pytanie, na nowym Camaro 2010 zacząłem oglądać fele i hamulce, zdziwiłem się gdy na jednej z felg nie było odważników natomiast były na zacisku
![]() pytanie czy ktoś to w fabryce spartolił czy to jakaś mało znana metoda wyważania no bo niby jak zacisk miał by wyważać koło, z drugiej strony jest normalnie pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
pokaż foty
![]() ![]() mi jak w moto przykleili odważniki to odpadły po pierwszej przejażdzce.pojechałem zareklamowac to powiedział ze brudna felga była a byly dopiero co pomalowane tydzien wczesniej tylko za słaby klej miał ... -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
jak dorwę się znów do wozu to obfotografuję i zapodam
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT pytanie czy ktoś to w fabryce spartolił czy to jakaś mało znana metoda wyważania no bo niby jak zacisk miał by wyważać koło, z drugiej strony jest normalnie metody to chyba takiej niema ![]() ![]() ![]() CYTAT mi jak w moto przykleili odważniki to odpadły po pierwszej przejażdzce.pojechałem zareklamowac to powiedział ze brudna felga była a byly dopiero co pomalowane tydzien wczesniej tylko za słaby klej mi taa a jak jak wyważam jakiekolwiek koło to najpierw je myje i odtluszczam w miejscach klejenia odważnika ![]() ![]() -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
Nie ma opcji by odpadły i tak się przykleiły
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
są idelanie przyklejone na zacisku od góry na najwyższym punkcie, co ważniejsze w samochodzie nie bije to koło
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
A to jest na obu kołach osi, czy tylko na jednym? Może na drugie koło poszło zbyt dużo odważników i różnica była zbyt odczuwalna (duży jest ten ciężarek?). Nie wydaje mi się, żeby taki ciężarek na zacisku miał wpływ na wyważenie tego właśnie koła.
-------------------- ![]() |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
jak nazywa sie nasadka podobna do torx, ale posiadajaca wiecej ramion? tak bardziej gesty torx.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Nasadka "E"
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
nasadka e to taki odwrocony torx.
chodzi mi o klucz i nasadke z wieksza iloscia ramion. taka prawdziwa gwiazdka. nie moge znalezc zdjecia, zeby pokazac. :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 December 2003 Skąd: Częstochowa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Może właśnie spline??
-------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
![]() takie o dziady ?? To jest wlasnie spline ![]() lagadula to co wrzuciles to zwykle 36 tylko poprostu tylko 12 kątne a nie 6 jak zwykle klucze -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Dwunastokąt bit to własnie Spline. W VW pół auta jest tym poskręcane. troche imbusów (Hex), rzadko Torx, ale zdarza się.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
jak nazywa sie nasadka podobna do torx, ale posiadajaca wiecej ramion? tak bardziej gesty torx. Czytamy ze zrozumieniem. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
pisałem ze na jednym, odważników jest sporo
A to jest na obu kołach osi, czy tylko na jednym? Może na drugie koło poszło zbyt dużo odważników i różnica była zbyt odczuwalna (duży jest ten ciężarek?). Nie wydaje mi się, żeby taki ciężarek na zacisku miał wpływ na wyważenie tego właśnie koła.
-------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy taka mata nada się do wygłuszenia drzwi w celach poprawy jakości audio/wyciszeniu auta ?
http://allegro.pl/item1174471978_app_maty_...bitumiczna.html -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
pytanie, na nowym Camaro 2010 zacząłem oglądać fele i hamulce, zdziwiłem się gdy na jednej z felg nie było odważników natomiast były na zacisku ![]() pytanie czy ktoś to w fabryce spartolił czy to jakaś mało znana metoda wyważania no bo niby jak zacisk miał by wyważać koło, z drugiej strony jest normalnie pzdr równie dobrze mogli przykleić odważnik na lusterko albo szybę bo jaki jest sens wyważania czegoś, co nie wiruje? Pijany/zaspany oponiarz- to dla mnie jedyne wytłumaczenie tego ewenementu -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 02 July 2025 - 09:33 |