![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Tak jedynie wiązki, podpinka pod maską przykopcona, plastiki przy akumulatorze itp, pod maską wielkiego spustoszenia nie było. Czyli rozumiem,że z aut po spaleniu silniki można wkładać spokojnie. Kiedyś tak zrobilismy w Passacie TDI tym 90cio konnym i jezdzi juz rok bez problemow i tak się zastanawialem czy to przypadek czy rzeczywiście po ''przyjaraniu'' silnikowi nic nie bedzie.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 19 September 2008 ![]() |
czy do silnika 1.9 tdi afn mozna zalozyc docisk od 90 konnego 1z? nie chodzi mi o to czy dlugo to pociagnie tylko czy poprostu sie da..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Jezeli silnik nie splonal, czyli sie nie zjaral kompletnie to nie bedzie problemu. Nie byłbym tego pewny.Silnik mógł nie płonąć bo był w atmosferze gęstego dymu (nie otwierano maski),ale jeżeli całe auto spłonęło na pewno panowała tam bardzo wysoka temperatura (do płonącego samochodu nie da się podejść bliżej niż dwa-trzy metry). Przyjrzyj się uważnie plastikom na silniku czy nie jest twardy i kruchy od zwęglenia,sprawdź też olej w jakim jest stanie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
To ja mam zapytanie odnośnie audi,trochę lamerskie ale...Czy motor z rs6 (4.2 bi) wejdzie do budy 80 b2,b3,b4 quattro i czy da się go spiąć z skrzynią występująca w osiemdziesiątce bez zbytniego wysiłku? Dzięki,pozdro Nie da sie spiac do skrzyni, do budy wejdzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Panowie, takie mocno orientacyjne pytanie:
Ile jest warty ( oczywiście orientacyjnie ) silnik 2.5 16v z mercedresa 190 evo? Silnik jest na 4 przepustnicach, carbonowym airboxie, do niego jest wydech z katalizatorami, jakieś lekkie koła pasowe. Generalnie jest kompletny oprócz skrzyni, wiązki i kompa. Aha, jest też do niego oryginalny dyfer jak i sprzęgło. Najlepszy myk jest taki, iż silnik jest fabrycznie nowy z magazynów mercedresa, przebieg 0km. Więc w jakich granicach jest to warte? Na allegro jest jedynie jakiś zarżnięty babybenz, za koło 5kpln ze szwajcarii. Na mobile.de całe auta od 20kpln się zaczynają. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Ja bym za granicą próbował sprzedać, tam pewnie więcej chetnych na taki silnik. Ale myslę,że 10k euro to minimum(pewnie sporo zaniżyłem)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Heh, spokojnie - za 10keur to kupujemy w stanie bdb całego mesia z takim silnikiem. Stan idealny to 10-20keur
![]() Po prostu jest taki rodzyn, mam możliwość jego zakupu. Ale - nie chcę być chamem, chcę zaoferować uczciwą cenę. Właścicielka jest chętna do negocjacji i otwarta na propozycje. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
Heh, spokojnie - za 10keur to kupujemy w stanie bdb całego mesia z takim silnikiem. Stan idealny to 10-20keur ![]() Po prostu jest taki rodzyn, mam możliwość jego zakupu. Ale - nie chcę być chamem, chcę zaoferować uczciwą cenę. Właścicielka jest chętna do negocjacji i otwarta na propozycje. http://www.youtube.com/watch?v=l91ISfcuzDw ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pinin jasne, ale wydaje mi się,że taki silnik to rodzynek i to drogi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kurwesz - idę grać w totka w takim razie. Bo na zdjęciach to wygląda to idealnie - aż bym sobie w pokoju postawił, żeby stał i wyglądał ( do puki jakiejś tylnopędnej budy się nie zakupi
![]() Po prostu rzucę jej 5kpln i zobaczymy co będzie ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
dzisiaj przy sniadaniu przeczytalem artykul o Nissanie Juke, pedzonym na os. Po co i dlaczego opisuje sie taki naped 4x2?
![]() -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Moze ma homologacje na ciezarowe gdzie wlasnie naped sie tak opisuje. W tym przypadku - 4x2- 4 koła w tym 2 napedzane.
Nawet stare stary juz miały takie oznaczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
Spotkal sie ktos z was z czyms takim jak break shift? z czym to sie je?
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
a to nie heel and toe przypadkiem ukryte pod inna nazwa?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
CYTAT a to nie heel and toe przypadkiem ukryte pod inna nazwa? Nie wiem. Przegladajac allegro natknalem sie na CRXa i w opisie aukcji bylo napisane "zamontowany Break Shift w skrzyni biegów" i za cholere nie moge rozkminic na czym to polega i jak dziala:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 01 August 2010 Skąd: Gdynia ![]() |
a może chodziło mu ShortShift-a
![]() -------------------- ...Volvo 855 T5r... ShortShiftery do 850, S/V70II, S60/V70II... produkcja CNC
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 01 August 2010 Skąd: Gdynia ![]() |
"zamontowany Break Shift w skrzyni biegów"
-------------------- ...Volvo 855 T5r... ShortShiftery do 850, S/V70II, S60/V70II... produkcja CNC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
z tym że w automacie nie zmienisz biegu (nie ruszysz wajcha lub nie da to żadnego efektu) jeżeli nie trzymasz hamulca.
To ma chronic dzieci zostawiane w Vanach z włączonymi silnikami przed skutkami tego że pobawią sie dzwignia lub wlezą na nia. Druga opcja jaki mi przychodzi do głowy to wbicie niezsynchronizowanej jedynki albio wsteka w czasie jazdy ale przy kołach napędzanych (i skrzyni) zablokowanej hamulcem ![]() a temu z aukcji i CRXa chodziło na 100% o short shi(f)ta (chyba że automat ![]() -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
albo jakaś chamska blokada "na stalowego bolca"
![]() o dźwięcznej nazwie. |
|
|
![]() ![]() |