![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
pompa wody sprawna ?
może układ chłodzenia jest zasyfiony... i mało wydajny |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
uklad zalany plynem i raczej wygladajacy na czysty pompa wody oznak niesprawnosci niewydaje... pozaem nagle przy odpaleniu kompresora klimy miala by prawo niedomagac ??
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
układ klimy jest w zasadzie niezależny...
no może po za paskiem, bo chyba pompa wody i klimy napędzane są z jednego. nie ślizga się pasek ? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 19 September 2008 ![]() |
co poza programem trzeba zrobic i jaki to mniej wiecej koszt aby w 1.8 turbo (150km ) uzyskac bezpieczna moc w granicach 210-220 km?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
a jaki masz kod silnika ?
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie to jest problemem bo uklady sa niezalezne... a fakt... pasek jest jeden ale tez odpada opcja z jego slizganiem jest ok...
pomyslow juz niemam -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
a kiedy to zauważyłeś ?
czy w między czasie coś było robione przy samochodzie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
no wlasnie to jest problemem bo uklady sa niezalezne... a fakt... pasek jest jeden ale tez odpada opcja z jego slizganiem jest ok... pomyslow juz niemam A wentylator się kręci ? Moze w drugą stronę, bo takie akcje już widziałem tez ![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
no właśnie o tym pomyślałem, że ktoś go jakoś podpiął odwrotnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie w tym temacie niebylo nic robione... jakis czas temu robilem uszczelki pod kolektorami ssacymi bo byla nieszczelnosc i jakies tam drobnostki przewodziki swieczki nic co moglo by byc wspolne ... odczuwalne jest teraz bo teraz klima jest czesciej przydatna w upaly... (myslalem ze to jakas logiczna typowa przypadlosc bo jak pisze 2gi raz juz sie z tym spotykam i gdzie nieuderze to kazdy rozklada rece) ja juz tez pomyslow niemam
A wentylator sie kreci no te typowe usterki sa wykluczone... co do tego czy w dobra strone sie kreci raczej tak bo intalacja jest ori i niewidac zeby ktos cos cudowal ale jutro jeszcze sie upewnie. -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
nie w tym temacie niebylo nic robione... jakis czas temu robilem uszczelki pod kolektorami ssacymi bo byla nieszczelnosc i jakies tam drobnostki przewodziki swieczki nic co moglo by byc wspolne ... odczuwalne jest teraz bo teraz klima jest czesciej przydatna w upaly... (myslalem ze to jakas logiczna typowa przypadlosc bo jak pisze 2gi raz juz sie z tym spotykam i gdzie nieuderze to kazdy rozklada rece) ja juz tez pomyslow niemam A wentylator sie kreci no te typowe usterki sa wykluczone... co do tego czy w dobra strone sie kreci raczej tak bo intalacja jest ori i niewidac zeby ktos cos cudowal ale jutro jeszcze sie upewnie. Ona ma wentylator od klimy przed chłodnicami ? Sprawdź też czy ma 2 biegi. Ja astrze tak miałem. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 19 September 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Lublin ![]() |
jak zorbic albo gdzie, wbic w ubezpieczenie aby lanos byl 2.0 bo PZU axa i pare innych nie ma w bazie nie moge ubezpeiczyc ??? :| maja tylko standardowe silniki .... jak ubezpeiczacie swoje furki po "swapie"
-------------------- Prawdopodobnie Najszybsze Daewoo w Polsce
2004--> ET 18,3 2005--> ET 17,4 2006--> ET 14,7 2007-->13.xx??? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy jazda z uszkodzonym/zużytym łożyskiem może skutkować jakąś spektakularną katastrofą ? O ile narastający wraz z prędkością tępy szum z jednej strony to łożysko.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 06 March 2006 Skąd: z lasu ![]() |
raczej tak choć moje przy wymianie wypadły po zdjęciu kapsla bo rozsypały się w drobny mak a jedyny problem to był luz kół na boki
-------------------- Golf II 1,6 (chrupek )--> Volvo V40 (gorzelnik)--> W140 320 SE (pancernik)--> Audi A8 4,2(nazwy brak)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
koledze w hjundaju uszkodzone łożysko zblokowało przednie lewe koło przy prędkości ok 100km/h. Poza tym nic wielkiego się nie stało, ale trzeba mieć refleks
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
jak zorbic albo gdzie, wbic w ubezpieczenie aby lanos byl 2.0 bo PZU axa i pare innych nie ma w bazie nie moge ubezpeiczyc ??? :| maja tylko standardowe silniki .... jak ubezpeiczacie swoje furki po "swapie" PZU Nie było Syreny 2.0 a ubezpieczyłem bez problemu. Moźe zmień agenta (?). |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
Orientuje sie ktos jak przyśpiesza 0-100 golf 3 1.9 tdi 110KM zrobiony na 170-180KM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 11:35 |