![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
a masz na kwicie wpisane za co zabrali? jesli tak powinni sprawdzc tylko ten punkt
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Przeglad szczatkowy~40zl
-------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Załatwione, 20zł
![]() Swoją drogą: na przeglądzie diagnosta się walnął i zamiast 68k wpisał 69k mil. Róznica teraz w historii 860mil. Wczoraj diagnosta powiedział, że wpisuje tyle ile widzi ![]() Z innej beczki: mam luz na maglu. Na zbieżności skasowali trochę pojeździłem i jest gorzej. Czy i jeśli tak to kto w PL byłby w stanie przerobić magiel na bez wspomagania? Zamontowałem sobie kolumnę z EAPS, jest nawet lżejsza od oryginalnej więc wspomaganie hydrauliczne nie jest mi potrzebne. Narazie pytałem tylko w okolicznym zakładzie regeneracji ale powiedzieli że oni tylko 1:1 wymieniają, a do mojego samochodu nie mają magla bez wspomagania więc nie pomogą ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
Z innej beczki: mam luz na maglu. Na zbieżności skasowali trochę pojeździłem i jest gorzej. Czy i jeśli tak to kto w PL byłby w stanie przerobić magiel na bez wspomagania? Zamontowałem sobie kolumnę z EAPS, jest nawet lżejsza od oryginalnej więc wspomaganie hydrauliczne nie jest mi potrzebne. Narazie pytałem tylko w okolicznym zakładzie regeneracji ale powiedzieli że oni tylko 1:1 wymieniają, a do mojego samochodu nie mają magla bez wspomagania więc nie pomogą ![]() [video]https://youtu.be/sJNZ3xgjaf4?t=882[/video] tu masz jak przerabiaja |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Gdzie w Warszawie lub okolicach mogę oddać do zweryfikowania stanu koło dwumasowe z M54? Mam pewne zastrzeżenia, a nie chce ponownie rozbierać. Tylko poproszę o zakład, który nie postawi diagnozy uszkodzone z myślą o zdobyciu klienta na regenerację.
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Gdzie w Warszawie lub okolicach mogę oddać do zweryfikowania stanu koło dwumasowe z M54? Mam pewne zastrzeżenia, a nie chce ponownie rozbierać. Tylko poproszę o zakład, który nie postawi diagnozy uszkodzone z myślą o zdobyciu klienta na regenerację. Podjedź na Kwidzyńska 22 Warszawa Anin |
|
|
![]()
|
|
Gdzie, najlepiej w Trójmieście zważe samochód? Dokładnie chodzi mi o pomiar statycznego rozkładu masy.
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 14 August 2003 Skąd: Klucze ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 14 August 2003 Skąd: Klucze ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Astra J kombi 2015 silnik A14NET - lepiej unikać takiego silnika i ma jakieś duże bolączki, czy jednak nie najgorszy?
W tym modelu skrzynia m32 lubiła się mocno sypać? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 11 April 2012 ![]() |
Astra J kombi 2015 silnik A14NET - lepiej unikać takiego silnika i ma jakieś duże bolączki, czy jednak nie najgorszy? W tym modelu skrzynia m32 lubiła się mocno sypać? Silnik ma raczej dobre opinie, ale nie miałem do czynienia, więc nie wiem czy rzeczywiście jest ok. Co do skrzyni, to będzie już poprawiona 2 generacja z większymi łożyskami i poprawionym smarowaniem, wymieniać olej co 45-60k km w zależności od użytkowania i nic nie powinno się dziać. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 25 June 2008 ![]() |
Astra J kombi 2015 silnik A14NET - lepiej unikać takiego silnika i ma jakieś duże bolączki, czy jednak nie najgorszy? W tym modelu skrzynia m32 lubiła się mocno sypać? Mam taki samochód z 2010 roku, łożyska w skrzyni naprawiałem, rzekomo później było lepiej, trzeba pilnować wymian i wysokiego stanu oleju. Co do silnika, to przez nadwagę samochodu dynamika jest taka sobie, u mnie cały czas coś jest do zrobienia przy układzie chłodniczym, termostat, pompa, zbiorniczek, jakieś węże - generalnie co chwilę coś cieknie. Poza tym nic się nie dzieje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Forum nie takie, ale akurat dynamika nie jest kluczowa. Miało być coś prostego na dojazdy ( w sumie chyba najlepiej wolnossa benzyna 1.4-1.8) .
Astra akurat stoi na sprzedaż w okolicy i wygląda nie najgorzej. Sprawdziłem po numerze Vin to jednak jest silnik z oznaczeniem B14NET ( a przynajmniej powinien być). Była jakaś istotną różnica między A i B? Zmienefazy rozrządu, albo dwumasa lubią się wysypać? Przebieg 180 tyś raczej realny |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
Mondeo 2018 automat na pokrętło. Jak odblokować skrzynie? Wrzucić N? W podłokietniku nie ma otworu żeby wcisnąć przycisk.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Astra J kombi 2015 silnik A14NET - lepiej unikać takiego silnika i ma jakieś duże bolączki, czy jednak nie najgorszy? W tym modelu skrzynia m32 lubiła się mocno sypać? Lepiej dołożyć i wziąć 1.4tsi na pasku (125/150hp) albo coś innego, ten silnik to złom z mojego doświadczenia kilkunastu sztuk, odma jest wbudowana w kolektor ssący i nagminnie jest z nią problem druga odma wbudowana w pokrywę zaworów, turbo fabrycznie nie wstaje super z dołu, żeliwa na turbo pękają, zdarza się problem z pękaniem/topieniem tłoka oraz stukowym, zdarza się problem z poborem oliwy, elektronika Delco trudna w diagnostyce, DV na turbo membrana pęka... Mondeo 2018 automat na pokrętło. Jak odblokować skrzynie? Wrzucić N? W podłokietniku nie ma otworu żeby wcisnąć przycisk. TipTronic czy PowerShift gen2? -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
CYTAT TipTronic czy PowerShift gen2? Wydaje mi się że to zwykły 6f35 |
|
|
![]()
|
|
Czy w PL dostane gdzieś wałek DD 3/4"? Potrzebuje magiel połączyć z kolumną. Cofneli mi gdzieś na eksporcie pręt, nie wiedzieć czemu.
coś takiego: https://www.ebay.pl/itm/295330739947 -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
pewnie wyladowal w poczcie polskiej, tam go za 3 miesiace odesla do nadawcy z adnotacja - nie odebrano
|
|
|
![]()
|
|
pewnie wyladowal w poczcie polskiej, tam go za 3 miesiace odesla do nadawcy z adnotacja - nie odebrano Właśnie nie, nawet nie wyszedł z centrum dystrybucyjnego. Przeleżał tam 2 tygodnie i wczoraj dostałem maila od ebay, że towar nie kwalifikuje się do eksportu i zostanie odesłany do sprzedawcy, a mi zwrócone środki. Mogę co najwyżej domniemać, że chodzi o gabaryt. No ale mniejsza z tym co się stało z wysyłką. Potrzebuje ten wałek i teraz nie wiem czy ryzykować i zamawiać znowu z USA czy może kupić wałek 19mm i po prostu dać gdzieś do splanowania w odpowiedni krztałt. Stal nierdzewna będzie ok? Nie będzie się skręcała?. Nie ukrywam, że najwygodniej by było jaky takie wałki były gdzieś dostępne ale hasła "wałek DD" czy "pręt stalowy podwójne D" nic nie znajdują ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 01:25 |