![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
no właśnie, bo jeżeli na wolnych obrotach przy zimnym silniku benzyna mi rozcieńczy olej to jakie to ma znaczenie czy przejadę potem 5km czy 100km?
-------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
tutaj nie chodzi już o samo rozrzedzanie oleju tylko o to że benzyna zmywa olej ze scianek cylindra i to jest w tym wszystkim najgorsze
![]() benzyna jak pójdzie do oleju to i tak w jakiejs częsci oparuje przed odme z olejem -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
podczas jazdy nagrzewa sie cały układ napędowy to raz a dwa to np. u mnie na wolnych po odpaleniu jest afr około 12.5 13 i tak utrzymuje sie przez około 2minuty, jak rusze od razu to wskazuje na 14.5 Jak to mozliwe, ze na zimnym silniku masz stechiometryczna mieszanke? Przeciez zimny silnik chodzi na open loopie. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
skąd ja moge wiedzieć co programista miał na myśli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Dlaczego nie robi się diesli z kompresorem ?
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
T i ja zapytam. Czy przeplywomierz ma jakikolwiek wpływ na prędkośc w aucie?. Siostra kupiła audi a4 z 1,9tdi tym 116km i mówi że auto osiąga max 140km/h, nie jedzie na 4 i 5 biegu. Oraz że tylko raz pojechała powyżej ww 140 km/h. Znajomy mechanik oddalił teorię o założonym kagańcu i mówi że to może byc wina przepływki. Macie jakies inne sugestie? Wyjac dywanik spod pedalu gazu ![]() No i moze byc wina przeplywki. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Dlaczego nie robi się diesli z kompresorem ? Ekonomicznie nieuzasadnione rozwiazanie. Bardzo duze straty kompresora przy takich cisnieniach doladowania jakie wykozystuja nowoczesne diesle, zabieraja moc z walu, nie podnosza sprawnosci silnika itp. Co moglo byc przyczyna?? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
@ Feluke: stawiam na LPG, kiedys widzialem dwa takie tloki od dwoch roznych silnikow i diagnoza bylo ze oba splynely przez podtlenek gazu do kuchenek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
ale tutaj chyba tłok nie spłynał tylko urwal sie zawór więc albo rozrzad stanął ,byl zle ustawiony luz,wysokie obroty ,zmeczenie materiału i zawór sie urwał
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Ekonomicznie nieuzasadnione rozwiazanie. Bardzo duze straty kompresora przy takich cisnieniach doladowania jakie wykozystuja nowoczesne diesle, zabieraja moc z walu, nie podnosza sprawnosci silnika itp. Co moglo byc przyczyna?? ![]() Ktos wbil zawor mlotkiem w rotor od wankla? Innej opcji w czyms takim raczej nie widze ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
@Feluke
Proste - tuning, ktoś na tyle powiększył dolot, że wankel wyssał zawór z innego silnika. ![]() -------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Tak własnie mi cos nie pasowało, ale nie chciałem sie wypowiadac, bo moze ktos usprawnil jakos Wankla a ja nic o tym nie wiem.
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 19 August 2004 ![]() |
Czy w radiach typu iPod ready typu http://www.audiosklep.pl/?zobacz=2540 zmiana utworów odbywa się na radiu czy na iPodzie?
|
|
|
![]()
|
|
Czy w radiach typu iPod ready typu http://www.audiosklep.pl/?zobacz=2540 zmiana utworów odbywa się na radiu czy na iPodzie? Zwykle jest to sterowane z radia. Natomaist nie dziala tagowanie (i pare innych rzeczy) w takich radiach, bo normalnie nie maja one chipu autyntyfikacyjnego apple. Ogolnie rzecz biorac mozna sie spodziewac wielu bugow w dzialaniu, bo produkty apple do wolnych od problemow nie naleza ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 19 August 2004 ![]() |
Ok. Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Najwiekszy strzał w stopę który zauważyłem, a podłączałem iPhona do wielu Alpine-ów to to że przełącza się podczas odtwarzania muzyki w tryb samolotowy, czyli niemożna się do nas dodzwonić...
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
nawet nie zauważyłem że to tłok od wankla
![]() ![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
(...)Co moglo byc przyczyna?? Urwał się zawór. I tyle. Widać nawet ślady jak go tłukło. Przez kilka obrotów silnika szukał sobie miejsca i w końcu znalazł.![]() Widziałem kiedyś tłok silnika jakiejś ciężarówki, w którym stało się to samo. Wielki zawór wbity bokiem w "wielki" tłok i żadnych innych uszkodzeń typu podtopienie, zatarcie itp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 06:59 |