![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Prsy opuszczaniu piszczy okrutnie jedna z kolumn podnośnika Maha Econ 3. Piszczy węzeł ślizg-kolumna (sprawdzone, bo psikane WD40 i przestawalo). Stosuje smar ŁT-43, ale piszczy. Jak psikne właśnie WD40 to ustaje na jedno opuszczenie. Druga kolumna jest cichutka.
Polecicie jakiś smar do tego zastosowania? Najlepiej w spray, bo dostęp do smarowania jest fatalny. Jak nie pomoże będe rozbierał i sprawdzał ślizgi. -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 10 April 2006 Skąd: Krakow ![]() |
Audi A5 8t - padl mi calkowicie akumulator, bo auto ostatnio tylko stoi (na zewnatrz). Zamek po probie wlamania srubokretem - brak mozliwosci otworzenia kluczykiem. Nie mam jak dostac sie do srodka. Czy jedyna opcja zeby otworzyc jest podlaczenia drugiego aku pod rozrusznik? Podbijam, jutro sie chce za to wziac bo potrzebne auto na szybko. Jak nie ma innych sposobow, to prosze o potwierdzenie, ze dobrze kminie. Plus z nowego aku do plusa na rozruszniku, minus z nowego aku do jakiejs masy w aucie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Tak bym to zrobił aby móc tylko drzwi otworzyć i mieć dostęp. Nawet bym nie podłączał akumulatora, czy tam grubych przewodów tylko z jakiegoś elektronarzędzia lekką 12V.
Jak mi kiedyś padł. Coś tam trzymał a łatwo w tym aucie rozkodowuję się immobilizer to przełączyłem na baterię z elektronarzędzia. Centralny działał spokojnie wielokrotnie i przez tydzień dał radę. Aż przełożyłem z innego auta akumulator. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Podbijam, jutro sie chce za to wziac bo potrzebne auto na szybko. Jak nie ma innych sposobow, to prosze o potwierdzenie, ze dobrze kminie. Plus z nowego aku do plusa na rozruszniku, minus z nowego aku do jakiejs masy w aucie? Witam, ja bym dał normalnie z drugiego akumulatora kable do tego obecnego w samochodzie. Jeśli nie pomoże, to odłączyłbym ten rozładowany i bezpośrednio pod kable bym się podpiął. Powinno ruszyć bez problemu. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
Dlaczego Subarowy Boxer ma każde inne koło wałka nierządu? Pierwsze co to pomyślałem o przesunięciu banków cylindrów, ale w "fałkach" takiego czegoś nie zaobserwowałem...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Cześć, czy opona 215/50/19 siądzie na feldze 8"? Nie będzie za dużego naciągu? Teoretycznie powinna być felga 7-7,5". Samochód jest na feldze 7,5, ale mała jest dostępność felg w tym rozmiarze.
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 10 April 2006 Skąd: Krakow ![]() |
Witam, ja bym dał normalnie z drugiego akumulatora kable do tego obecnego w samochodzie. Jeśli nie pomoże, to odłączyłbym ten rozładowany i bezpośrednio pod kable bym się podpiął. Powinno ruszyć bez problemu. Pozdrawiam. Jakby dalo sie otworzyc auto i dostac do srodka to pewnie bym nie pytal bo nie byloby problemu ![]() Koniec koncow udalo sie dostarczyc prad przez lampke podswietlania tablicy. Mniej inwazyjnie i zdecydowanie szybciej niz na rozrusznik. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Jakby dalo sie otworzyc auto i dostac do srodka to pewnie bym nie pytal bo nie byloby problemu ![]() Koniec koncow udalo sie dostarczyc prad przez lampke podswietlania tablicy. Mniej inwazyjnie i zdecydowanie szybciej niz na rozrusznik. Sorrki, nie pomyślałem, że maska zamknięta. ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 February 2011 ![]() |
Panowie 1.6t benzyna. Po wymianie termostatu, temperatura plynu chłodniczego wskazuje między 100 a 105 st C podczas spokojnej jazdy (za oknem temp 3 st), mechanik twierdzi, że wszystko jest ok do temp 115 st C..
Czy aby na pewno nie ma powodów do niepokoju? Ps. poprzedni termostat podczas prawidłowej pracy wahał się między 87 a 93 st C |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 13 December 2016 Skąd: Radom ![]() |
Byłoby znacznie łatwiej powiedzieć cokolwiek gdyby było wiadomo co to za auto...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 11 November 2008 Skąd: Poznań ![]() |
do usunięcia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
KONA Benzyna 1.6 177 KM 7- bieg
2018 Jak tam wygląda silnik i reszta pod względem serwisu i eksploatacji? Ma jakieś duże bolączki? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Prsy opuszczaniu piszczy okrutnie jedna z kolumn podnośnika Maha Econ 3. Piszczy węzeł ślizg-kolumna (sprawdzone, bo psikane WD40 i przestawalo). Stosuje smar ŁT-43, ale piszczy. Jak psikne właśnie WD40 to ustaje na jedno opuszczenie. Druga kolumna jest cichutka. Polecicie jakiś smar do tego zastosowania? Najlepiej w spray, bo dostęp do smarowania jest fatalny. Jak nie pomoże będe rozbierał i sprawdzał ślizgi. Wurth HHS jakoś dawał radę. Ale ogólnie te ECONy to tak miały, że jęczały i co poradzisz. Robisz tam jakiś serwis, ktoś to konserwuje? Czy wszystko sam ogarniasz? -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
KONA Benzyna 1.6 177 KM 7- bieg 2018 Jak tam wygląda silnik i reszta pod względem serwisu i eksploatacji? Ma jakieś duże bolączki? silnikowo jest ok, trzeba wymieniac filtr paliwa ( jak jest zanieczyszczony silnik zaczyna "przebierac" na jalowych ) sprzeglo DCT nie jest najsilniejsza strona auta |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 13 December 2016 Skąd: Radom ![]() |
Poszukuje miejsca gdzie dobrze wyważą układ korbowo tłokowy. Ma ktoś coś do polecenia?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
Czy są dostępne online kalkulatory do projektowania zawieszeń (podwójne wahacze)?
Chodzi o ustalenie roll center przodu, tyłu, itd. Da się to zrobić na papierze, ale na pewno szybciej i łatwiej na takim kalkulatorze. Coś na podobę kalkulatora z linku z tym, że tutaj nie widzę możliwości sprawdzenia AntiSquat. https://www.racingaspirations.com/apps/susp...ed_currency=USD -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Czy ktoś ze znających się na elektronice mógłby mi podowiedzieć co to może być :
https://drive.google.com/file/d/1FqYlx_E44C...iew?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1Fsi-cI9ofd...?usp=share_link https://drive.google.com/file/d/1FhHPrV1-Wk...iew?usp=sharing Czarne pudełeczko w kitkarze - składaku (brak kontaktu z poprzednim użytkownikiem) podłączone do przełączników świateł p-mgielnego i chyba długich i gdzieś do wiązki głównej (pajęczyna na razie nie doszedłem dokąd) . Wiązka motocykla hondy CBR 1000rr , ale modyfikowana, w podstawowej chyba nic takiego nie ma. Może to być jakiś GPS tracker ? EDIT już wiem, wyłącznik światła p-mgielnego https://www.carbuilder.com/uk/rear-fog-cont...r-new-iva-rules -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Potrzebuję zamówić parę pierdół do focusa 2018. Polecacie jakiś dobry ogólno dostępny katalog częsci po numerze VIN?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
Potrzebuję zamówić parę pierdół do focusa 2018. Polecacie jakiś dobry ogólno dostępny katalog częsci po numerze VIN? https://ford.7zap.com/en/car/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 12:41 |