![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 13 June 2010 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 10 February 2008 ![]() |
ma ktos wiedze na temat importera corbeau w PL?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
Może lamerskie pytanie, ale pytam bo zawsze warto się doskonalić - Wasze sposoby na doczyszczenie żeliwnego bloku z resztek uszczelki głowicy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Może lamerskie pytanie, ale pytam bo zawsze warto się doskonalić - Wasze sposoby na doczyszczenie żeliwnego bloku z resztek uszczelki głowicy? Kauczukowa tarcza na wkrętarkę do usówania uszczelek pamiętaj że potrzebny jest też adapter https://www.google.com/search?q=tarcza+do+g...le-gws-wiz-serp -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Zakrzywiony nożyk. Szybciej nim to ogarniesz, niż wrócisz z tarczą. Używam też do alu, wtedy trzeba zachować ostrożność i wyczucie. Żeliwo jest twarde, ciężko jest tu coś spartolić. Jak działasz umiejętnie, to kontrolujesz, gdzie lecą resztki uszczelki - nie do cylindrów, miski, kanałów wodnych.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Chyba tu najlepiej zapytać.
Z ciekawości ludzkiej, bo najlepiej uczyć się na cudzych błędach. Widział ktoś dzisiejszego dzwona 350z na Poznaniu? Co tam mogło pójść nie tak? Chłop leciał z zablokowanym prawym przednim kołem z impetem na wprost (uśmiech szatana) - z perspektywy widza wyglądało to dość przerażająco. Widzisz, że jebnie, tylko jeszcze nie wiadomo jak mocno. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Nowy Nissan Leaf bateria 40 kWh, jaką mniej więcej prędkość muszę ustawić na tempomacie, żeby zrobić 180 km autostradą?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Chyba tu najlepiej zapytać. Z ciekawości ludzkiej, bo najlepiej uczyć się na cudzych błędach. Widział ktoś dzisiejszego dzwona 350z na Poznaniu? Co tam mogło pójść nie tak? Chłop leciał z zablokowanym prawym przednim kołem z impetem na wprost (uśmiech szatana) - z perspektywy widza wyglądało to dość przerażająco. Widzisz, że jebnie, tylko jeszcze nie wiadomo jak mocno. Co tam zawiodło pewnie że dobrze byłoby wiedziec, może ktoś napisze. Ja słyszłem oględnie że "hamulce" ale to nic konkretnego nie znaczy... Ale co na pewno zawiodło to kultowy tor poznań. Były o ile wiem ( a o jednym od uczestnika bezpośrednio ) dwa poważne dzwony w ten wyścigowy długi weekend na poznaniu . Nie wiem jak w przypadku tego nissana, ale w przypadku meganki która wylądowała na dachu w lasku na wewn pierwszego zakrętu , kierowca, w wiadomym stanie ppo takim dzwonie, dowiedział się od obsługi tego "toru" że sam ma sobie organizować wytarganie wozu z pomiędzy drzew, rowów itd . Tor poznań nie zapewnia dźwigu , holownika itp ????? to jaja jakieś przecież. Dobrze że cały i zdrów dzięki klatce itd, zebrał kilknaście osób, jeepa . lawetę , powyrywali krzaki, drzewa i wyciągnęli, ale chyba nie tak to powinno wyglądać na torze uznawanym za niewiadomoco. W przypadku tego Nissana o ile wiem to samo - radź sobie sam. Ale to wiem nie od kierowcy więc może nie ? -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Co tam zawiodło pewnie że dobrze byłoby wiedziec, może ktoś napisze. Ja słyszłem oględnie że "hamulce" ale to nic konkretnego nie znaczy... Ale co na pewno zawiodło to kultowy tor poznań. Były o ile wiem ( a o jednym od uczestnika bezpośrednio ) dwa poważne dzwony w ten wyścigowy długi weekend na poznaniu . Nie wiem jak w przypadku tego nissana, ale w przypadku meganki która wylądowała na dachu w lasku na wewn pierwszego zakrętu , kierowca, w wiadomym stanie ppo takim dzwonie, dowiedział się od obsługi tego "toru" że sam ma sobie organizować wytarganie wozu z pomiędzy drzew, rowów itd . Tor poznań nie zapewnia dźwigu , holownika itp ????? to jaja jakieś przecież. Dobrze że cały i zdrów dzięki klatce itd, zebrał kilknaście osób, jeepa . lawetę , powyrywali krzaki, drzewa i wyciągnęli, ale chyba nie tak to powinno wyglądać na torze uznawanym za niewiadomoco. W przypadku tego Nissana o ile wiem to samo - radź sobie sam. Ale to wiem nie od kierowcy więc może nie ? To i tak należy się cieszyć, że zmienili sanitarke z poloneza cargo na transportera T4. Jakaś tam laweta tego nissana z toru zabrała na parking, ale czy była to organizatorów, czy prywatna - nie mam pojęcia. -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Nowy Nissan Leaf bateria 40 kWh, jaką mniej więcej prędkość muszę ustawić na tempomacie, żeby zrobić 180 km autostradą? Jak masz wskaźnik zużycia energii per dystans to taką żeby nie przekroczyć 22kWh/100km, przyjmując że brak rekuperacji energii podczas hamowania oraz faktycznie będziesz jechał w miarę jednostajnie ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 11 June 2013 ![]() |
Netto jest tam chyba koło 37kwh. Więc ja bym jechał tak żeby nie przekraczać 20kwh/100km a może i trochę wolniej żeby mieć zapas na jakiś objazd czy coś. Myślę że 110 maks 120 licznikowe powinno na styk dać radę. Jak będzie kaszana to zawsze mozna pod koniec mocno zwolnić.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
a nie lepiej tego leafa wsadzic na lawete i leciec 140?
|
|
|
![]()
|
|
O kurde, to może być ciekawie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
To już trochę wyzwanie dla masochistów
![]() -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Bez przesady, według testów wltp zużycie to ok 18kwh/100km. Spoko z tych testów jest to że są to testy bardziej drogowe. Można je robić w kontrolowanych warunkach ale odchylenia nie będą aż tak duże. Wydaje mi się, z 22kwh/100km to raczej górna granica w przypadku jazdy po mieście z klimą i kompletem pasażerów
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
Troche lamerskie pytanie:
BMW e90 2005r. Czy po odlaczeniu akumulatora trzeba go na nowo kodowac czy olac temat? Akumulator nie bedzie wymieniany ani ladowany |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Poszukuje osoby/firmy, która trudni się montażem podnośników dwukolumnowych w prawobrzeżnej Warszawie. Do zamontowania jest podnośnik Maha Econ III. Kolumny są już w pionie, mniej więcej w docelowym miejscu. Potrzebny montaż do fundamentu, podłączenie elektryki i pierwsze uruchomienie. Poproszę o kontakt do fachowców.
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Poszukuje osoby/firmy, która trudni się montażem podnośników dwukolumnowych w prawobrzeżnej Warszawie. Do zamontowania jest podnośnik Maha Econ III. Kolumny są już w pionie, mniej więcej w docelowym miejscu. Potrzebny montaż do fundamentu, podłączenie elektryki i pierwsze uruchomienie. Poproszę o kontakt do fachowców. Witek 790665 866 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Zgubiony kluczyk Civic VI D14A4
Mam na placu 3 sztuki ale z D14A3. Czy mogę wsadzić immo kompa stacyjke kluczyk i peske z ktoregos chrupka d14a3 na placu żeby odpalić tego ze zgubionym kluczykiem ? czy jest jakaś szybka metoda usunięcia immo ? Kluczyk matka jest( ale bez pestki) czy te immo odcinają paliwo czy tylko rozrusznik ? ![]() pilna pomoc. Wiem ze roznia sie tylko zwerzka e dolocie ale moze ktos podpowiedziec czy wymiana wystarczy ? -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 23:57 |