Shoutbox 0 nowych PW 

715 Stron V  « < 685 686 687 688 689 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Motoryzacyjne pytania i odpowiedzi...
m119
post Tue, 05 Apr 2022 - 16:17
Post #13721

User

Miałem nic nie pisać, ale te narzędzia Yato wymagają komentarza. Ta walizka to jest taka kpina, że jak mam komuś pomóc przy samochodzie i widzę że ma ją na wyposażeniu, to nawet nie podchodzę, właściciel podaje narzędzia i na koniec sprząta. Brak słów. Druga sprawa - kto wymyślił kolory rączek na grzechotkach? Czerwone i białe - to było ładne do pierwszego użycia...
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 05 Apr 2022 - 16:17
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
InnyLogin
post Tue, 05 Apr 2022 - 16:24
Post #13722

Super User

Jeszcze przypomniało mi się. Mam zestaw prosto z marketu z walizką na 6-kątny super lock marki Dexter. Potrzebowałem na szybko, było to 9 lat temu. Specjalnie na początku próbowałem zajechać grzechotki, nie padły. Parę razy musiałem je smarować. Walizka dalej trzyma, klucze nie wypadają.

+Quote Post
[Yossarian]
post Tue, 05 Apr 2022 - 19:57
Post #13723

Forum Homee

Dzięki za odpowiedzi! Swoją dorgą właśnie zobaczylem, ze nie w tym temacie co trzeba zapytałem, wiec jeśli moderator może przenieść do właściwego to byłbym wdzięczny.

Jeszcze z marketowych to neo widzę że ma ładnie wyglądający zestaw, pytanie czy jest to cokolwiek warte? https://allegro.pl/oferta/klucze-nasadowe-1...-671-9507618425

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
prez_s
post Tue, 05 Apr 2022 - 20:31
Post #13724

Frequent User

Mam zestaw Yato 3879 od kilku lat i złego słowa nie powiem oprócz tego, że faktycznie uchwyt grzechotki mocno się brudzi. Używam go co prawda hobbystycznie do podstawowych prac przy autach i motocyklach więc wybitnie ciężkiego żywota u mnie nie ma ale ostatnio zapomniałem go spakować i zostawiłem u ojca w warsztacie i jego "asy" szybko zrobiły z niego użytek. Przez dwa tygodnie używali nasadek do rozbierania ciągników i maszyn rolniczych i żadnej nie rozerwali więc z jakością nie jest źle (albo nie było bo zestaw jak wspomniałem jest leciwy).

+Quote Post
mate96
post Tue, 05 Apr 2022 - 21:47
Post #13725

Forum Homee

Tak samo mam Yato z 10 lat i nadal oryginalną grzechotkę na 1/2 cala. A nasadki nie raz były kręcone udarem i żyją. Dla mnie to był kozak

--------------------
Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć
Fabia II RS daily
Suzuki SV650S żeby mieć

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 05 Apr 2022 - 22:30
Post #13726

Forum Clubber

Ja tam serwisu nie prowadzę, ale jednyną grzechotką 3/8 Yato wszystko robię od lat przy autach, fajna bo ma teleskopowo wydłużaną rączkę, nie trzeba kilku długiej i krótkiej.

Jedynie dokupiłem elektyczną , też Yato 3/8 - super sprawa, nadgarstki mówią "dziękujemy ! " i szybciej idzie. Główkę ma całkiem małą i w wiele ciasnych miejsc pasuje.

https://portalnarzedzi.pl/artykul/praktyczn...-yato-yt-82902/

Co do walizek, to nigdy jakoś na jedną walizkę serwisową nie zdecydowałem się , tylko stopniowo dokupowałem narzędzia itd, zrobił się bałągan pudełek , pudełeczek, a od kilku TD wożę taki organizer - skrzynkę :

https://image.ceneostatic.pl/data/products/...ase-bx10123.jpg

Można przegródki dowolnie poukładać, lekka. Trochę te zapięcia nie budzą zaufania, ale póki co się trzymają, widziałem lepsze solidniejsze wersje ale porządek pozwala mieć i jednym przeniesieniem dużo zabrać (wszystkie płaskie klucze, nasadki , redukcje/przedłużki itd, plus te grzechotki i td itp.
Pewnie są jakieś solidniejsze wersje z metalowymi zapięciami itp.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
nomaster
post Wed, 06 Apr 2022 - 08:15
Post #13727

Forum Killer

Też mam Yato około 8 lat (walizka - duża+mała grzechotka) i zakładałem 1,5m rury na dużą grzechotkę, na małą też coś tam szło i odpukać nic się nie wysrało. Jedynie bity są takie sobie (imbusy torx itp) bo pękają ale to oddzielny zestaw. Jak dla mnie Yato to taka najniższa półka którą warto wziąć, tańsze to raczej będzie gównolit. Do amatorskiego dłubania jak najbardziej.

+Quote Post
RALF
post Wed, 06 Apr 2022 - 08:35
Post #13728

Forum Killer

Dexter to marka własna Leroy Merlin - kupowane w chinach w dużych ilościach bo zamawia to sieć pod cała Europę plus Rosja. Jakość to średnia półka - hobbistyczne do okazjonalnego rozkręcenia 3 śrub w weekendy.
Yato to wyższa średnia półka i napisał bym że to czasami te same fabryki w Chinach trzepią co NEO - zmienia się tylko logo

Ja bym na twoim miejscu wziął pod uwagę jeszcze Proxxona i Sata który może nie jest tak znany jednak posiada bardzo porządne narzędzia.

+Quote Post
Misior
post Wed, 06 Apr 2022 - 13:28
Post #13729

Forum Homee

Ja bym polecił Toptula.
Używam ich wózka narzędziowego od paru lat i wszystko działa. Podobnie w okolicznych warsztatach u mnie - większość na narzędziach Toptul.
Ceny poszły ostatnio ostro w górę ale to jak wszystko.
Indeksy katalogowe walizek zaczynają się od liter GCAI.... to sobie możesz poprzeglądać.

+Quote Post
Mis
post Wed, 06 Apr 2022 - 13:53
Post #13730

Forum Clubber

Honiton budżetowo dobrze się sprawdza i wszystko można do niego dokupić na sztuki pasujące do walizki.

--------------------
RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance

+Quote Post
Bio
post Wed, 06 Apr 2022 - 14:17
Post #13731

Forum Killer

CYTAT([Yossarian] @ Tue, 05 Apr 2022 - 19:57) *

Dzięki za odpowiedzi! Swoją dorgą właśnie zobaczylem, ze nie w tym temacie co trzeba zapytałem, wiec jeśli moderator może przenieść do właściwego to byłbym wdzięczny.

Jeszcze z marketowych to neo widzę że ma ładnie wyglądający zestaw, pytanie czy jest to cokolwiek warte? https://allegro.pl/oferta/klucze-nasadowe-1...-671-9507618425

neo używam, i grzechotki spokojnie wytrzymują "bieda udar" czyli kopy z karata biggrin.gif
Ogólnie jakość bardzo dobra.

CYTAT(RALF @ Wed, 06 Apr 2022 - 08:35) *
Dexter to marka własna Leroy Merlin - kupowane w chinach w dużych ilościach bo zamawia to sieć pod cała Europę plus Rosja. Jakość to średnia półka - hobbistyczne do okazjonalnego rozkręcenia 3 śrub w weekendy.
Yato to wyższa średnia półka i napisał bym że to czasami te same fabryki w Chinach trzepią co NEO - zmienia się tylko logo

NEO należy do grupy TOPEX. Z tego co pamiętam to m.in. w PL je robią.
Yato jest faktycznie Chińskie

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
Paweł#G
post Wed, 06 Apr 2022 - 16:42
Post #13732

Frequent User

Zafira b 1.9 120 KM - jest tam raczej skrzynia M32.
Kojarzę, że były jakieś modele opla ( mniejszość) gdzie łatwo było zamienić m32 na F40. Chyba skrzynia i przeguby? Czy ten model też się łapie? Pytam, bo jest ciekawy egzemplarz za grosze, tylko ta skrzynia M32....

+Quote Post
InnyLogin
post Wed, 06 Apr 2022 - 16:59
Post #13733

Super User

Nie wiem jak z M32 na F40 w tym modelu. Ale zwróć uwagę czy jeszcze nie trzeba linek i wybieraka. Na pewno z F35 na F40 jest dość łatwo, jedna półoś i wybierak.

+Quote Post
tomek 1980
post Thu, 07 Apr 2022 - 20:54
Post #13734

Forum Killer

Witam, ja również poleciłbym HONITON-a, w poprzedniej pracy używaliśmy tego i wszystko na kluczu udarowym, żadna nasadka nie pękła, grzechotki też dość mocne. Czasami leżało to na dworze w deszczu nic się z tym nie działo. Samo osobiście kupiłem sobie do domu, a dużo majsterkuję, przy różnych samochodach i nie tylko.
Pozdrawiam.

+Quote Post
RALF
post Fri, 08 Apr 2022 - 12:26
Post #13735

Forum Killer

CYTAT(Bio @ Wed, 06 Apr 2022 - 14:17) *
neo używam, i grzechotki spokojnie wytrzymują "bieda udar" czyli kopy z karata biggrin.gif
Ogólnie jakość bardzo dobra.

NEO należy do grupy TOPEX. Z tego co pamiętam to m.in. w PL je robią.
Yato jest faktycznie Chińskie

zestawy NEO nie są robione w PL

Mogą być robione w Chinach na Tajwanie lub w Indiach.

Grupa Topex ma polską fabrykę wierteł Baildon, ale z tego co mi wiadomo też nie sprzedają ich w swojej grupie pod marką Verto

+Quote Post
Bio
post Sat, 09 Apr 2022 - 12:35
Post #13736

Forum Killer

CYTAT(RALF @ Fri, 08 Apr 2022 - 12:26) *
zestawy NEO nie są robione w PL

Mogą być robione w Chinach na Tajwanie lub w Indiach.

Grupa Topex ma polską fabrykę wierteł Baildon, ale z tego co mi wiadomo też nie sprzedają ich w swojej grupie pod marką Verto

A ok, dzięki.

W każdym razie NEO bym stawiał nieco wyżej od YATO jeśli chodzi o jakość wykonania.

--------------------

+Quote Post
[Yossarian]
post Sat, 09 Apr 2022 - 19:37
Post #13737

Forum Homee

Zamówiłem NEO,zestaw 219 elementów zobaczymy co z tego będzie. Cena całkiem ok, jest to co mi potrzeba. Także dziękuję wszystkim za odpowiedzi smile.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
Bio
post Sun, 10 Apr 2022 - 05:08
Post #13738

Forum Killer

CYTAT([Yossarian] @ Sat, 09 Apr 2022 - 19:37) *

Zamówiłem NEO,zestaw 219 elementów zobaczymy co z tego będzie. Cena całkiem ok, jest to co mi potrzeba. Także dziękuję wszystkim za odpowiedzi smile.gif

Będzie Pan zadowolony.

--------------------

+Quote Post
Paweł#G
post Thu, 14 Apr 2022 - 12:14
Post #13739

Frequent User

Które samochody pokazują obliczone przez komputer ciśnienie oleju, a nie mają czujnika ciśnienia, tylko sam czujnik zazniku ciśnienia?
Kojarzą mi się jakieś Renault Clio/Laguna, ale przez mgłę.

+Quote Post
Rezor
post Sat, 16 Apr 2022 - 11:20
Post #13740

Forum Killer

Gdzieś kupię od ręki adapter z oczka na szpilkę przy mocowaniu amortyzatora?

--------------------
Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM
Praca: Rimac <TBD>

+Quote Post

715 Stron V  « < 685 686 687 688 689 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 17:58