![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
Miałem nic nie pisać, ale te narzędzia Yato wymagają komentarza. Ta walizka to jest taka kpina, że jak mam komuś pomóc przy samochodzie i widzę że ma ją na wyposażeniu, to nawet nie podchodzę, właściciel podaje narzędzia i na koniec sprząta. Brak słów. Druga sprawa - kto wymyślił kolory rączek na grzechotkach? Czerwone i białe - to było ładne do pierwszego użycia...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Jeszcze przypomniało mi się. Mam zestaw prosto z marketu z walizką na 6-kątny super lock marki Dexter. Potrzebowałem na szybko, było to 9 lat temu. Specjalnie na początku próbowałem zajechać grzechotki, nie padły. Parę razy musiałem je smarować. Walizka dalej trzyma, klucze nie wypadają.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Dzięki za odpowiedzi! Swoją dorgą właśnie zobaczylem, ze nie w tym temacie co trzeba zapytałem, wiec jeśli moderator może przenieść do właściwego to byłbym wdzięczny.
Jeszcze z marketowych to neo widzę że ma ładnie wyglądający zestaw, pytanie czy jest to cokolwiek warte? https://allegro.pl/oferta/klucze-nasadowe-1...-671-9507618425 -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Mam zestaw Yato 3879 od kilku lat i złego słowa nie powiem oprócz tego, że faktycznie uchwyt grzechotki mocno się brudzi. Używam go co prawda hobbystycznie do podstawowych prac przy autach i motocyklach więc wybitnie ciężkiego żywota u mnie nie ma ale ostatnio zapomniałem go spakować i zostawiłem u ojca w warsztacie i jego "asy" szybko zrobiły z niego użytek. Przez dwa tygodnie używali nasadek do rozbierania ciągników i maszyn rolniczych i żadnej nie rozerwali więc z jakością nie jest źle (albo nie było bo zestaw jak wspomniałem jest leciwy).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Tak samo mam Yato z 10 lat i nadal oryginalną grzechotkę na 1/2 cala. A nasadki nie raz były kręcone udarem i żyją. Dla mnie to był kozak
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Ja tam serwisu nie prowadzę, ale jednyną grzechotką 3/8 Yato wszystko robię od lat przy autach, fajna bo ma teleskopowo wydłużaną rączkę, nie trzeba kilku długiej i krótkiej.
Jedynie dokupiłem elektyczną , też Yato 3/8 - super sprawa, nadgarstki mówią "dziękujemy ! " i szybciej idzie. Główkę ma całkiem małą i w wiele ciasnych miejsc pasuje. https://portalnarzedzi.pl/artykul/praktyczn...-yato-yt-82902/ Co do walizek, to nigdy jakoś na jedną walizkę serwisową nie zdecydowałem się , tylko stopniowo dokupowałem narzędzia itd, zrobił się bałągan pudełek , pudełeczek, a od kilku TD wożę taki organizer - skrzynkę : https://image.ceneostatic.pl/data/products/...ase-bx10123.jpg Można przegródki dowolnie poukładać, lekka. Trochę te zapięcia nie budzą zaufania, ale póki co się trzymają, widziałem lepsze solidniejsze wersje ale porządek pozwala mieć i jednym przeniesieniem dużo zabrać (wszystkie płaskie klucze, nasadki , redukcje/przedłużki itd, plus te grzechotki i td itp. Pewnie są jakieś solidniejsze wersje z metalowymi zapięciami itp. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 09 November 2016 ![]() |
Też mam Yato około 8 lat (walizka - duża+mała grzechotka) i zakładałem 1,5m rury na dużą grzechotkę, na małą też coś tam szło i odpukać nic się nie wysrało. Jedynie bity są takie sobie (imbusy torx itp) bo pękają ale to oddzielny zestaw. Jak dla mnie Yato to taka najniższa półka którą warto wziąć, tańsze to raczej będzie gównolit. Do amatorskiego dłubania jak najbardziej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: WGM ![]() |
Dexter to marka własna Leroy Merlin - kupowane w chinach w dużych ilościach bo zamawia to sieć pod cała Europę plus Rosja. Jakość to średnia półka - hobbistyczne do okazjonalnego rozkręcenia 3 śrub w weekendy.
Yato to wyższa średnia półka i napisał bym że to czasami te same fabryki w Chinach trzepią co NEO - zmienia się tylko logo Ja bym na twoim miejscu wziął pod uwagę jeszcze Proxxona i Sata który może nie jest tak znany jednak posiada bardzo porządne narzędzia. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Ja bym polecił Toptula.
Używam ich wózka narzędziowego od paru lat i wszystko działa. Podobnie w okolicznych warsztatach u mnie - większość na narzędziach Toptul. Ceny poszły ostatnio ostro w górę ale to jak wszystko. Indeksy katalogowe walizek zaczynają się od liter GCAI.... to sobie możesz poprzeglądać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Honiton budżetowo dobrze się sprawdza i wszystko można do niego dokupić na sztuki pasujące do walizki.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Dzięki za odpowiedzi! Swoją dorgą właśnie zobaczylem, ze nie w tym temacie co trzeba zapytałem, wiec jeśli moderator może przenieść do właściwego to byłbym wdzięczny. Jeszcze z marketowych to neo widzę że ma ładnie wyglądający zestaw, pytanie czy jest to cokolwiek warte? https://allegro.pl/oferta/klucze-nasadowe-1...-671-9507618425 neo używam, i grzechotki spokojnie wytrzymują "bieda udar" czyli kopy z karata ![]() Ogólnie jakość bardzo dobra. Dexter to marka własna Leroy Merlin - kupowane w chinach w dużych ilościach bo zamawia to sieć pod cała Europę plus Rosja. Jakość to średnia półka - hobbistyczne do okazjonalnego rozkręcenia 3 śrub w weekendy. Yato to wyższa średnia półka i napisał bym że to czasami te same fabryki w Chinach trzepią co NEO - zmienia się tylko logo NEO należy do grupy TOPEX. Z tego co pamiętam to m.in. w PL je robią. Yato jest faktycznie Chińskie -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Zafira b 1.9 120 KM - jest tam raczej skrzynia M32.
Kojarzę, że były jakieś modele opla ( mniejszość) gdzie łatwo było zamienić m32 na F40. Chyba skrzynia i przeguby? Czy ten model też się łapie? Pytam, bo jest ciekawy egzemplarz za grosze, tylko ta skrzynia M32.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Nie wiem jak z M32 na F40 w tym modelu. Ale zwróć uwagę czy jeszcze nie trzeba linek i wybieraka. Na pewno z F35 na F40 jest dość łatwo, jedna półoś i wybierak.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, ja również poleciłbym HONITON-a, w poprzedniej pracy używaliśmy tego i wszystko na kluczu udarowym, żadna nasadka nie pękła, grzechotki też dość mocne. Czasami leżało to na dworze w deszczu nic się z tym nie działo. Samo osobiście kupiłem sobie do domu, a dużo majsterkuję, przy różnych samochodach i nie tylko.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: WGM ![]() |
neo używam, i grzechotki spokojnie wytrzymują "bieda udar" czyli kopy z karata ![]() Ogólnie jakość bardzo dobra. NEO należy do grupy TOPEX. Z tego co pamiętam to m.in. w PL je robią. Yato jest faktycznie Chińskie zestawy NEO nie są robione w PL Mogą być robione w Chinach na Tajwanie lub w Indiach. Grupa Topex ma polską fabrykę wierteł Baildon, ale z tego co mi wiadomo też nie sprzedają ich w swojej grupie pod marką Verto |
|
|
![]()
|
|
zestawy NEO nie są robione w PL Mogą być robione w Chinach na Tajwanie lub w Indiach. Grupa Topex ma polską fabrykę wierteł Baildon, ale z tego co mi wiadomo też nie sprzedają ich w swojej grupie pod marką Verto A ok, dzięki. W każdym razie NEO bym stawiał nieco wyżej od YATO jeśli chodzi o jakość wykonania. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Zamówiłem NEO,zestaw 219 elementów zobaczymy co z tego będzie. Cena całkiem ok, jest to co mi potrzeba. Także dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Zamówiłem NEO,zestaw 219 elementów zobaczymy co z tego będzie. Cena całkiem ok, jest to co mi potrzeba. Także dziękuję wszystkim za odpowiedzi ![]() Będzie Pan zadowolony. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Które samochody pokazują obliczone przez komputer ciśnienie oleju, a nie mają czujnika ciśnienia, tylko sam czujnik zazniku ciśnienia?
Kojarzą mi się jakieś Renault Clio/Laguna, ale przez mgłę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Gdzieś kupię od ręki adapter z oczka na szpilkę przy mocowaniu amortyzatora?
![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 17:58 |