![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Ceramicznenie nie pylą. Mam kute felgi 3tlg z parapetem radinox za 28 tyś i ceramiczne świetnie się sprawdzają. nie brudzą ich
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 January 2005 Skąd: xxx ![]() |
a hamuja ok? gdzies czytalem o "dziwnym czuciu hamulca".
osobiście nie miałem ceramicznych, ale weź pod uwagę, że raczej nie powinno się ich stosować z nawiercanymi tarczami kupie gladkie ATE. -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
a hamuja ok? gdzies czytalem o "dziwnym czuciu hamulca". kupie gladkie ATE. Ceramiczne ATE hamują normalnie. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Ukręciłem półoś, a dokładnie kosz przegubu wewnętrznego się rozleciał
![]() Teraz przy przyspieszaniu drży buda, do tego wszystko drży po wrzuceniu na D/R, na N czuć wibracje samego silnika ale obroty trzyma. Na dniach będę wymieniał poduszki silnika i nie wiem czy to może mieć związek czy coś nie jebło w napędzie? -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
Ukręciłem półoś, a dokładnie kosz przegubu wewnętrznego się rozleciał ![]() Teraz przy przyspieszaniu drży buda, do tego wszystko drży po wrzuceniu na D/R, na N czuć wibracje samego silnika ale obroty trzyma. Na dniach będę wymieniał poduszki silnika i nie wiem czy to może mieć związek czy coś nie jebło w napędzie? półoś nowa czy używka? |
|
|
![]()
|
|
Nowa oczywiście
![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
Wyjaśnione. Jest jakiś luz między półosią lewą a półosią pośrednią. Czuć dość duży luz góra/dół prawo/lewo ale tylko podczas kręcenia kołem. Jak stoi w miejscu to wszystko jest sztywne. Zauważyłem dziś przez przypadek dłubiąc pod samochodem. Albo poszło łożysko półosi pośredniej, albo cała obudowa, albo wieloklin.
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
ATE nie piszczą U mnie za to trzeszczą na zimnym, a że mam automata to hamulca używa się inaczej niż w manualu Fakt są pomalowane na srebrno, ale po 2 msc wyszła na tym ruda, więc jak ktoś chce tego uniknąc polecam dodatkowo zabezpieczyć -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Panowie kolizja parkingowa z nie mojej winy. Jechałem sam. W aucie były dwa puste foteliki dziecięce. Cisnąć ubezpieczalnie o wymianę tych fotelików?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
jak jesteś w stanie wskazać w jaki sposób zostały uszkodzone... próbuj.
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
Witam.
Gdzie oddać 911 (930) na kompleksowe malowanie, zmiana koloru? Ma być porządnie i nie ciągnąć się miesiącami. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Turbo IS38 z grupy VAG - można to regenerować, czy raczej tylko wymiana na nówkę? Jeśli można, to jest ktoś sprawdzony?
Jeździ w 2.0TSI 385KM jak coś ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Szybkie pytanie. Kawałek zatrzasku który wpadł do dolotu (od czujnika IAT) mógł narobić spustoszenia?
Poniżej zdjęcia brakujących elementów jak i umiejscowienia czujnika. Dość blisko kanałów w głowicy, więc wpadło na bank. Silnik po odpaleniu chodzi jakby na 3 gary, pytanie, czy narobiło spustoszenia, czy się zjebało przy okazji coś jeszcze. Świece od drugiego cyl. jest sens wykręcać dla samej diagnozy? Jest to jedyne co mogę zrobic pod blokiem ;/ https://i.imgur.com/ZjNkTTw.jpg https://i.imgur.com/cFc2Mf1.jpg -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
w renówce to mogło się wszytsko stać
![]() |
|
|
![]()
|
|
w renówce to mogło się wszytsko stać ![]() Na cewki reaguje, czuć reakcję silnika po odłączeniu każdej. Choć przy 1-4 totalnie gaśnie, a 2-3 przygasa i trzęsie bardziej, ale pracuje. Świece wykręćiłem wyglądaja ok, nawet je pozamieniałem. Jutro sprowadzę jakiegos majstra to może kompresje pod blokiem zmierzymy. Auto pracuje, ale no trzęsie (może nie aż tak mocno jak na odłączonej cewce) i z wydechu ewidentnie słychać brak jednego cylindra. Na tym filmie słychać jak pracuje: https://streamable.com/sq12p5 to mocne przygasnięcie to przepinka na lpg. Jak widać na gaziorku jest równie słabo - obstawiałem, ze może wtryskiwacz pechowo szlag trafił. A tutaj po kolei wypinka cewek: https://streamable.com/q657dz https://streamable.com/qrb0jb -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
nie odpinaj cewek bo one są w szeregu (1+4 i 2+3). Najwyżej odkręć i podnieś cewkę. Z tego co piszesz to problem jest z cewką 2 lub 3.
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, to jeszcze jutro z rana spróbuje zamienić cewki 1>2 3>4 i podnosić na odpalonym.
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, wygląda na to, że drugi cyl uwalony. Cewki podmieniane i na drugim żadnej reakcji przy podnoszeniu. Nawet zamieniłem kabel 2-3, wciąż bez zmian.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj postaram się nagonić jakiegoś mechaniora który podjedzie pod blok zmierzyć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 05:11 |