![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sun, 28 February 2021 ![]() |
Hej! Ja w sprawie myjni samochodowej, jakiej używacie do tego aby wasze autko wyglądało prosto jak z salonu? Znajomy polecił mi ostatnio mobilną myjnię parową greensteam . Korzystaliście kiedyś z tego typu rozwiązań?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Ja również. I za drogie.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Greensteam to straszne badziewie, daruj sobie.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 21 November 2020 Skąd: Bytów ![]() |
Witam, szukam pomysłu na odświeżenie silnika/skrzyni (blok aluminowy)
Co polecacie ? Po myciu zrobi się ciemne, jakaś włóknina? Sodowanie ? Malowanie ?- tutaj już trzeba by wykręcać wszystkie śruby żeby dobrze to wyglądało |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
myj ale bez chemi, tylko goraca woda, ew para
kazda chemia sciemnia, a jak nie sciemni to za jakis czas dostanie korozji miedzykrystalicznej element z alu |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
HAHA, mamy dowcip tygodnia! Wygrałeś nagrodę przerdzewiałego wahacza. Samą wodą to możesz umyć sobie talerz po śniadaniu. Bo po obiedzie, z tłustym sosem, kiepsko to widzę.
Wymaxclinowany, myjesz benzyną. Zmywa jak dobra chemia, a nie rusza metalu. |
|
|
![]()
|
|
nie no, zaden dowcip, sprobuj kiedys umyc karcherem na goraco, zobaczysz o czym mowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
Witam, szukam pomysłu na odświeżenie silnika/skrzyni (blok aluminowy) Co polecacie ? Po myciu zrobi się ciemne, jakaś włóknina? Sodowanie ? Malowanie ?- tutaj już trzeba by wykręcać wszystkie śruby żeby dobrze to wyglądało Robi się ciemne bo taki jest akurat stop alu który masz. Czasami w motocyklach takie się zdarzają. Bardziej im do ZnAl-u niż aluminium ![]() Jak coś to najlepiej sodowanie - bo można ciepłą wodą wymyć z zakamarków sodę i nie ma ryzyka że coś zostanie w magistrali olejowej Tu blok po sodowaniu ale wcześniej też myty dimmerem http://www.czarprlu.pl/wp-content/gallery/...ik-03/tat53.jpg Można ewentualnie szkiełkować lub piaskować i następnie szkiełkować - ale trzeba dobrze znać dany blok aby nie zostawić gdzieś ziarna przed - tu akurat skrzynia była polerowana i trzeba było wyrównać strukturę blok silnika-blok skrzyni-reszta http://www.czarprlu.pl/wp-content/gallery/...rt03/ura47a.jpg i po http://www.czarprlu.pl/wp-content/gallery/...art04/ura61.jpg -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 21 November 2020 Skąd: Bytów ![]() |
Gdyby był rozkręcany silnik to bym piaskowal i lakierowal, ale nie chce go ruszać
Czyli teraz najprościej to sodowanie i nic więcej nie ruszać ani nie zabezpieczać |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Panowie, potrzebuje dobrego urzadzenia do mierzenia czasu na torze. Chcialbym osobne urzadzenie, nie aplikacje na telefon.
Powiedzmy, ze cena nie gra roli, mogę zaplacic wiecej za dobry sprzet. Fajnie jakby było popularne i miało takie tory jak slovakiaring wbudowane ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Panowie, potrzebuje dobrego urzadzenia do mierzenia czasu na torze. Chcialbym osobne urzadzenie, nie aplikacje na telefon. Powiedzmy, ze cena nie gra roli, mogę zaplacic wiecej za dobry sprzet. Fajnie jakby było popularne i miało takie tory jak slovakiaring wbudowane ![]() Garmin Catalyst: https://buy.garmin.com/en-US/US/p/690726 Nowe i chyba najlepsze parametry na rynku -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Witam, panowie zerknie ktoś i powie co ewentualnie jest nie tak i trza poprawić ?
http://vaglogi.pl/log-001_011_4RLwg.html Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Panowie, potrzebuje dobrego urzadzenia do mierzenia czasu na torze. Chcialbym osobne urzadzenie, nie aplikacje na telefon. Powiedzmy, ze cena nie gra roli, mogę zaplacic wiecej za dobry sprzet. Fajnie jakby było popularne i miało takie tory jak slovakiaring wbudowane ![]() cos od Race Navigator ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Witam, panowie zerknie ktoś i powie co ewentualnie jest nie tak i trza poprawić ? http://vaglogi.pl/log-001_011_4RLwg.html Pozdrawiam. Brakuje 008 kanału dynamicznego. Jak dla mnie trzeba wydłużyć sztangę na turbo 1-2mm, bo masz przeładowanie górą, a zaworek max wysterowany (nie podaje podciśnienia na gruszkę). -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Brakuje 008 kanału dynamicznego. Jak dla mnie trzeba wydłużyć sztangę na turbo 1-2mm, bo masz przeładowanie górą, a zaworek max wysterowany (nie podaje podciśnienia na gruszkę). Witam, serdecznie podziękował, jak następnym razem u mnie zagości ten samochód to poprawię to. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Witam, szukam pomysłu na odświeżenie silnika/skrzyni (blok aluminowy) Co polecacie ? Po myciu zrobi się ciemne, jakaś włóknina? Sodowanie ? Malowanie ?- tutaj już trzeba by wykręcać wszystkie śruby żeby dobrze to wyglądało Czyszczenie suchym lodem - obczaj na YT, są filmy, jak to wygląda i jakie są rezultaty. Jak dla mnie-dość przyjemne. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Panowie podpowiedzcie bo mi nic nie przychodzi do głowy - w jakim samochodzie koło lewarka (po bokach) idą takie dwie srebrne jakby rurki, albo plastiki, od tunelu do deski po skosie? Takie ozdobne.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
Audi tt moze?
|
|
|
![]()