![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
W przypadku Landka to właściciel wykazał imo za małą kreatywność (lub mu się po prostu nie chciało).. a do tego trafił na urzędnika, który dokładnie zastosował obowiązujące przepisy.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
W przypadku Landka to właściciel wykazał imo za małą kreatywność (lub mu się po prostu nie chciało).. a do tego trafił na urzędnika, który dokładnie zastosował obowiązujące przepisy. Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem twoją wypowiedź. Dlaczego piszesz, że urzędnik dokładnie zastosował obowiązujące przepisy? Przepisy pozwalają zarejestrować auto z kierownicą po prawej stronie jeśli było zarejestrowane przed 1984 rokiem, gdzie za datę rejestracji można wziąć datę rejestracji za granicą. Nie mówię tutaj o przypadku gdzie urzędnik nie wykazuje dobrej woli i nie czyta dokładnie przepisów. Chyba, że to ja na opak rozumiem te dwa zapisy (o roku 1984 i ten o dacie rejestracji za granicą). Do tego żadna zgoda ministra infrastruktury nie jest potrzebna chyba nie ? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT gdzie za datę rejestracji można wziąć datę rejestracji za granicą jest tak dosłownie napisane w ustawie ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
CYTAT 3. Ilekroć w rozporządzeniu jest mowa o: 1) "dacie pierwszej rejestracji pojazdu", rozumie się przez to: a) dla pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy za granicą - dzień pierwszej rejestracji za granicą, Pierwsza strona rozporządzenia: http://www.mi.gov.pl/files/0/3791/war_tech_2002.pdf |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 15 November 2006 Skąd: Warszawa/Poznan ![]() |
Ok, poszukam trochę w necie i przedstawie później o co mi chodziło. Możliwe że zabrakło mi wspomnianej wyżej kreatywności ale jednego jestem pewien - przepisy nie są tak jasne i proste że auto z przed 1984 i już rejestrujemy na podstawie tych 2 punktów z cytowanego rozporządzenia.
-------------------- ___/==\*/==\___\ 75 nowy nabytek, wymaga trochę pracy
(Oo( =I= )oO) 123 perfect condition |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Wracając do mojego poprzedniego problemu. Zmierzyłem jeszcze raz tą Lagunę i w trzech pomiarach wyszło chyba 8,8; 8,9 i 9,0. Na stoperze było coś w okolicach 8,5-8,6, więc czas chyba realny. Ciekaw jestem skąd mu się wzięło wcześniej te 5,5s
![]() Kolejne pytanie: jakie są (mogą być) konsekwencje "przekręcenia" silnika? -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
sprezyny zaworowe moga nie wyrobić z powrotem zaworow i moze nastąpić spotkanie
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Mogą nie wytrzymać korbowody, albo śruby w ich stopkach.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Wracając do mojego poprzedniego problemu. Zmierzyłem jeszcze raz tą Lagunę i w trzech pomiarach wyszło chyba 8,8; 8,9 i 9,0. Na stoperze było coś w okolicach 8,5-8,6, więc czas chyba realny. Ciekaw jestem skąd mu się wzięło wcześniej te 5,5s ![]() Kolejne pytanie: jakie są (mogą być) konsekwencje "przekręcenia" silnika? Moga tez wytrzymac zawory i zwyczajnie ktorys moze sie urwac. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Wracając do mojego poprzedniego problemu. Zmierzyłem jeszcze raz tą Lagunę i w trzech pomiarach wyszło chyba 8,8; 8,9 i 9,0. Na stoperze było coś w okolicach 8,5-8,6, więc czas chyba realny. Ciekaw jestem skąd mu się wzięło wcześniej te 5,5s ![]() Kolejne pytanie: jakie są (mogą być) konsekwencje "przekręcenia" silnika? 5,5 mogło wziąć się z dupy, a skutkiem przekręcenia silnika może być nadmierny hałas. maxZ jest tak jak mówisz, o przepisach trzeba dowiadywać się tam gdzie rejestrujesz samochód. Najlepiej iść do urzędu, przytoczyć ustawę i zapytać czy się da. Ja powoli dowiaduję się że da się wszystko legalnie, tylko trzeba wiedzieć co i gdzie załatwić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
CYTAT zatem jesli zdarzenie bylo poza droga publiczna to nie powinno byc problemow? czy moze nie jest to sprecyzowane przepisami i zalezy od TU? Taki mundry to ja nie jestemżeby znac szczegoły. Na logike odważnie bede twierdził że generalnie samochód bez przeglądu ale z ważnym OC może legalnie byc przewożony lawetą i na skutek całkiem legalnego skurwysyństwa losu zwanego "splotem nieszczęsliwych okoliczności" może sie z tej lawety zsunąć, zerwać, urwać, spaść i narobić szkód. Może być też zaparkowany na parkingu bez przeglądu ale z OC i z powodów róznych też stac sie przyczyna powstania szkody. Nikt nie wykazał złej woli, nikt przepisów nie złamał i na droge sie nim nie pchał wiec podsatwy do odmowy świadczeń z tytułu OC raczej nie ma. -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
dokładnie tak jak napisał Wombat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
-------------------- |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Panowie mam pytanie odnosnie Vito 98r. Zapakowałem kilka rzeczy na pake,zamknąłem drzwi i juz ich nie moge otworzyc. Kluczykiem tez nie dam rady otworzyc.Pomysły?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 01 August 2007 Skąd: Częstochowa ![]() |
klamka nie łapie? Ustaw rączkę na zamknięty i zamknij/otwórz centralnym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
honda shuttle to naped AWD staly czy dolaczany?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Dopinany. Ale po szczegóły pytaj google. Ten sam napęd co w civicu RTSI chyba.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
to inaczej... czy jest jakis model hondy ze stalym 4x4?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 09:08 |