![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
może żeby nie pomieszać kół? Na zawodach driftowych każdy ma inne paski, jak koła trafiają na wulkanizację to potem wiadomo które czyje, zwłaszcza jak kilka osób jeździ na tych samych.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 24 September 2016 Skąd: Kraków ![]() |
#Nomad - no może, ale pewnie jak jedzie ekipa Miko na jakiś rajd, to wyważają sobie koła sami, więc po co mieliby oznaczać koła? To samo ekipy wyścigowe - wszystkie felgi mają takie samo malowanie. To chyba nie to.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 09 December 2009 ![]() |
Może sprawdzają czy opona nie obróciła się na feldze?
|
|
|
![]()
|
|
#Canar - może, ja to kminiłem, ze tymi "widełkami" oznaczają po prostu miejsce gdzie jest wentyl, by szybciej serwisować, ale też raczej jest to słabe rozmyślanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
#Misior - no właśnie nie wykluczam też takiej opcji (o czym zaznaczyłem w pierwszym poście), bo nie każde auto to ma, np w tym filmiku co dałem z wyścigów samochodów GT4. Rozumiem, że skoro rywalizują wszyscy na tym samym poziomie, to każdy miałby każdy tak polakierowane felgi, jeśli znaczyłoby to jakąś nowinkę techniczną czy jakoś miałoby to pomóc
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
Panowie, całkiem z dupy temat.
Potrzebuję na uczelnię jakichś materiałów nt skrzyń biegów typ R i typ S. Google na ten temat milczy lub wyrzuca syfiki tajp er albo skrzynie s-tronic z (OOOO) Ktoś coś? -------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 30 June 2011 Skąd: PO ![]() |
Ktoś się spotkał z tematem "lotnej rdzy"? Całe tylne nadkola mam obsypane rdzawymi plamkami, które schodzą jak sie potraktuję np. paznokciem. Nie pojawiają sie ponownie więc to nie żadne wykwity tylko coś powierzchownego. Kurde jutro wyjeżdżam i sie zastanawiam czy mogę coś takiego zostawić przez tydzień na lakierze? Ewentualnie można yo jakoś usunąć na szybko, są jakieś środki, ktos może coś zarekomendować?
Edit: Może to jakaś żywica, cos takiego? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
rdza,
![]() iron x pomoze ![]() a zrodla? torowiska, zajezdnie tramwajowe, lokomotywownie, spawalnie, zaklady obrobki metali, goscie ktorzy robia chodniki i tna baume na sucho ![]() |
|
|
![]()
|
|
rdza, ![]() iron x pomoze ![]() a zrodla? torowiska, zajezdnie tramwajowe, lokomotywownie, spawalnie, zaklady obrobki metali, goscie ktorzy robia chodniki i tna baume na sucho ![]() Zejdzie to? Obsralem zbroję jak to zobaczyłem... Znasz jakieś alternatywne srodki w razie gdyby po przeszukaniu miasta nie znalazł tego iron x? Sporo tych kropek jest :/ Ale tak jak pisałem, wydaje się, ze schodzi... Lakier czymś później dopiescic/zabezpieczyc? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
na lotną rdze wszystkie te płyny "krwawiące" powinny robić robotę. kwestia dobrania odpowiedniego preparatu i stężenia. Na YT pooglądaj co się dzieje jak białe auto potraktują czymś takim...
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Deoironizator, a potem glinką. Mam białe auto i dość często muszę powtarzać taki proces.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 14 April 2013 ![]() |
#Misior - no właśnie nie wykluczam też takiej opcji (o czym zaznaczyłem w pierwszym poście), bo nie każde auto to ma, np w tym filmiku co dałem z wyścigów samochodów GT4. Rozumiem, że skoro rywalizują wszyscy na tym samym poziomie, to każdy miałby każdy tak polakierowane felgi, jeśli znaczyłoby to jakąś nowinkę techniczną czy jakoś miałoby to pomóc ![]() ![]() W drifcie paski żeby sędziowie lepiej widzieli zblokowane koła i wykryli niedozwolone hamowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Dokładnie. A konkretnie wymagane jest to w Drift Masters European Championship. Natomiast ,,w cywilu", moda na jedno ramię w innym kolorze, to już efekt szaleństwa na punkcie Kena Blocka.
Ktoś się spotkał z tematem "lotnej rdzy"? Całe tylne nadkola mam obsypane rdzawymi plamkami, które schodzą jak sie potraktuję np. paznokciem. Nie pojawiają sie ponownie więc to nie żadne wykwity tylko coś powierzchownego. Kurde jutro wyjeżdżam i sie zastanawiam czy mogę coś takiego zostawić przez tydzień na lakierze? Ewentualnie można yo jakoś usunąć na szybko, są jakieś środki, ktos może coś zarekomendować? Edit: Może to jakaś żywica, cos takiego? Od zewnątrz, na lakierze? To nie rdza, tylko smoła z asfaltu. Ironx nie ruszy tego. Najlepiej schodzi benzyną, zaraz potem myjesz wodą (a na końcu jakiś wosk). Na tydzień spoko możesz zostawić. Po kilku miesiącach już zostaną ślady. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Szukam listy wg której są sprawdzane auta używane w programie Renault Selection.
Czy jest w stanie ktoś pomóc? Dosyć pilne, dzięki. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 January 2005 Skąd: xxx ![]() |
Witam, panowie mam chińskiego VCDS-a wersje 12.12.3 i chce mi go zaktualizować na 15.15.0 Mogę bezpiecznie zaktualizować, czy uwali kabel ? Takie coś: ![]() Pozdrawiam. Uwali, nie aktualizuj. Korzysta ktos z boxow z Norauto? Producentem jest Hapro. Szukam boxu do sporadycznego korzystania, Thule odpada, bo ceny kosmiczne. -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mondeo mk4, 240hp z powershiftem. Czytałem gdzieś opinię, że to średni tandem, ponoć skrzynia nie przepada za wysokimi obrotami. Czytałem również, że te silniki nie trzymają serii - czy to combo skrzynia + motor w waszej opinii daję jakieś przeciwwskazania żeby liznąć to programem? I tak pewnie turbo spuchnie na górze więc najwięcej miodu doszłoby w srodku. Ktoś to grzebał? Nie wyobrażam sobie tego nie zrobić powiem szczerze
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |