![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
Chłopaki, kolega szuka czegoś małego w raczej lekki teren, żeby czasem ule przez jakies łąki, lasy przwieźć do wybranej lokalizacji.
Pierwsza myśl to Suzuki Jimmy, a coś jeszcze podobnego, a może nie az tak dzielnego w terenie? -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Z Jimny mam raczej średnie doświadczenia. Na drodze radzi sobie średnio, w terenie jako tako. Już peugeot 306 wydaje mi się bardziej odpowiedni jako kompakt który czasem pojedzie w teren
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
kolega ma 207 i twierdzi, że mu troche tej 207 szkoda, dlatego za czyms lekko terenowym sie rozgląda.
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Skorzystałem i wszystko OK. Zapłacone, paczka przyszła. Zapomniałem o temacie. Ale 2 dni temu otrzymałem maila z korektą należności o +77zł z Furgonetki. Że stwierdzona waga to 288kg (!) zamiast deklarowanych 50kg. To próba wyłudzenia? A paczka ważyła max 35-40kg bo sam ją nosiłem do garażu po odbiorze. Dodam że człowiek od którego była odbierana przesyłka (sprzedający) sygnalizował mi że kurier DPD który po to przyjechał był nadzwyczaj opryskliwy - najpierw awanturował się "że jak on weźmie taką ciężką paczkę" a potem była dyskusja że nie ma listu przewozowego (mimo że miał mieć bo zapłaciłem za to i de facto miał w busie). Może to po złości coś dopisał do deklaracji? Witam, trochę późno, ale dopiero dziś tu zajrzałem. Sprawa wygląda, tak, że chcą wyłudzić kasę. Obecnie pracuje w firmie, której, wysyłamy dużo paczek (akurat części samochodowe) i mamy to nagminnie. Teraz ważymy każda paczkę dokładnie. Ostatnio do szefa zadzwoniła bardzo miła, pani, że i zaproponowała, że mają najtańsze przesyłki i tak było, do momentu wysłania pierwszej paczki. Naszą firmę chcieli obciążyć na jakieś 500zł, za wysłanie trzech paczek. Szef jednak od jakiegoś czasu, przelewa na konto przewoźnika tylko takie kwoty, jaka wychodzi za daną paczkę i tu nie mają z czego ściągnąć. Wcześniej, jak na koncie innych firm były większe pieniądze, to sami się obsługiwali, ściągali ile chcieli i to już nie jest do odzyskania. Ostatnio właśnie dzwoniła kilka razy jakaś pani i chciała wyłudzić kasę, za niestandardową paczkę, ale oczywiście jak któryś kolega pisał, protokołu nima. ![]() Także, można by jakieś pismo wysłać, żeby poborca w razie czego z konta nie zajumał kasy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
Na razie ta "dopłata" wisi tylko na "koncie" na furgonetce. Muszę się tam zalogować i wtedy do nich wysłać info - z maila nie chcą odpowiadać.
Będę wyjaśniał. Wysyłałem/odbierałem raczej wentylator, mam foty i tabliczkę znamionową z wagą 40kg. A paczka na 50kg była zamówiona ![]() -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 27 February 2014 ![]() |
Kiedyś korzystając z furgonetki wysyłałem opony fedexem, 4 takie same sztuki w dwóch paczkach. Rozmiar i waga podana z zapasem dla spokoju, po miesiącu przyszedł mail że przewoźnik sprawdził przesyłkę i wyszły większe wymiary, co ciekawe te paczki wg fedexu miały różne rozmiary i wagę! Reklamację składałem dwukrotnie, na nic zdało się dość logiczne tłumaczenie że muszą być identyczne a ich wymiary wynikają wprost z rozmiaru/oznaczenia opon. Dopłaciłem zdaje się 28 zł bo szkoda mi było dalej czasu na użeranie się z nimi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
kolega ma 207 i twierdzi, że mu troche tej 207 szkoda, dlatego za czyms lekko terenowym sie rozgląda. Pytanie jaki teren. Jak kojarzysz tereny wokół Bełchatowa to: Jeździłem 306tka po lasach za ekonomem, żeby korki na Czaplinieckiej ominąć, a nawet lasami na ługi pojechałem, skakałem nad chodnikiem co idzie z energola do ekonoma, raz jeden się w śniegu zakopałem ale to jeszcze jako żółtodziob nie wiedziałem że danie w palnik nie wyciągnie z dziury. Jimny już na dziurawej drodze na Biłgoraj sprawiał wrażenie że skacze bezwiednie, a na normalnej drodze przy 110km/h sprawiał wrażenie totalnie oderwanego od drogi, że strach było jakiś manewr wykonać. Ale może taki egzemplarz. Nie wiem jak 206, może ma mniejszy prześwit i jest twardszy od 306 -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
Ostatnio ujeżdżam Jimnego (chyba`07) po asfalcie i lekkim terenie i jest OK
Ale być może to kwestia stanu / przebiegu - bo ten egzemplarz ma jakieś ~50kkm nalatane ![]() -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Gdzie dostane sciagacz do kolka kompresora 3.0tfsi?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 22 June 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
siemka!
Ktoś kojarzy czy da się takie wtyczki kupić nowe? Wtyczka do cewki z forda/volvo/mazdy: ![]() https://i.postimg.cc/056nCQfz/IMG-20200508-134639.jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 December 2003 Skąd: Częstochowa ![]() |
siemka! Ktoś kojarzy czy da się takie wtyczki kupić nowe? Wtyczka do cewki z forda/volvo/mazdy: https://i.postimg.cc/056nCQfz/IMG-20200508-134639.jpg https://wtyczkolandia.pl/zlacze-ford-2pc-damskie/4462,b.aspx |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 22 June 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Dzieki! |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Panowie wymiana alternatora w Jaguar xf 3.0s s type 2012r 202kw. Dostep ok czy historie typu wyciaganie silnika?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 02 April 2010 Skąd: WK ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Gdzie dostane sciagacz do kolka kompresora 3.0tfsi? Zapytaj w SidMotorSport, ja tam kupowałem i polecam. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Silnik 2.0T, downpipe 3 cale. Zmieniłem wydech z takiego, seryjnego 2.5 cala
![]() Na taki 3 cale ![]() Pod dużym obciążeniem i na postoju dźwięk jest super, ale w pewnych zakresach obrotowych i szczególnie pod obciążeniem na niskich obrotach pojawia sie straszny rezonans, wibracje czuć nawet na fotelu ![]() Co z tym można zrobić, żeby go jakoś ucywilizować? |
|
|
![]()
|
|
Wstawić rezonator. po ang T-pipe, j-pipe, ćwiczyłem w 1.6T, ale zamiast wyciąc 1000obr to skuteczne było przez 500, byc może miałem za mało miejsca na większą komorę, już nie pamiętam.
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: SzczebrzeszyN ![]() |
Czy to wina opon ze miota go w koleinach strasznie nawet jak leciutka koleina, na rownej nawierzchni jest ok.Audi b2 , rozstaw kół 1448mm przód i tył. Felgi 17 et35,8j , opony naciąg 195/45 firmy nankang
Czy to wina naciagu? Czy odsadzenia? Czy samej jakości opony? Rozkminiam bo wymienię same opony i jak dalej będzie to samo to lipa. Jak myslicie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Czy to wina opon ze miota go w koleinach strasznie nawet jak leciutka koleina, na rownej nawierzchni jest ok.Audi b2 , rozstaw kół 1448mm przód i tył. Felgi 17 et35,8j , opony naciąg 195/45 firmy nankang Czy to wina naciagu? Czy odsadzenia? Czy samej jakości opony? Rozkminiam bo wymienię same opony i jak dalej będzie to samo to lipa. Jak myslicie jeszcze powiedz co zrobione w zawieszeniu, jakie zbieżności i można myśleć. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
Chociaz za naciagami nie jestem to ludzie jezdza na wrecz przeciagach, ze opony malo co nie rozerwie i jest ok. Wiec tu bym problemu nie szukał.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 23:47 |