![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
LPG do regulacji, jeżeli po nocy słąbo pali możliwe że któryś wtrysk puszcza
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 05 February 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Dorobię gdzieś sprężyny do gwintu na zamówienie? Tak, tutaj dorabiałem http://www.sniezek.nazwa.pl/ Do Bilsteina B14 na wzór. Dorobili z dnia na dzień, cena niższa niż markowe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
LPG do regulacji, jeżeli po nocy słąbo pali możliwe że któryś wtrysk puszcza Lpg było regulowane. Korekty sprawdzałem i jest niemal 1:1 z benzyną podczas jazdy i stft+ltft w obu przypadkach nie przekracza 6%. Na jałowych ciut bardziej ubogo na lpg. ltft pb 5.5%/4.7% lpg 11.2%/13.3% Ciśnienie w kolektorze trzyma dość równo 34-33kPa. Musiałbym sprawdzić czy się nie waha jakoś mocniej z wacumetrem -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
LPG do regulacji, jeżeli po nocy słąbo pali możliwe że któryś wtrysk puszcza +1 miałem identycznie jak miałem nieszczelne 2 wtryski lpg Samochód pracował perfecto, a jak postał to w kolektorze się zbierało LPG i nie umiał odpalić. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
zakręcić zawór, wypalić co jest w przewodach i test rano bez lpg w przewodach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Jak wyżej, zakręcić butlę, odpalić lpg żeby zaczęło piszczeć z braku gazu i kilka dni na benie pośmigać.
Poza tym LTFT na lpg masz delikatnie wysokie... -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Pacjent BMW E36 R6 Stabilizator przedni jest pretem czy jest pusty w srodku? Chce go budzetowo utwardzic i cofnac mocowanie szlifujac czesc staba na gladko + dowiercenie dziury a'la regulacja. Zda to egzamin? ![]() Nawet jak jest prętem to chyba ktoś tu wrzucał sklepany na płasko, więc jak chcesz to można. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Poza tym LTFT na lpg masz delikatnie wysokie... Na jałowych. Wiem, ale to kompromis bo ciut bardziej bogato dość agresywnie przełączało na lpg, a tak jest płynnie bez szarpania. Dziś zgasiłem na lpg, jutro zgaszę na benzynie, i porównam rozruch, jak jutro odpali ok, a pojutrze będzie problem to pojeżdżę na samej benzynie przez tydzień i zobaczę co się będzie działo -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
![]() Skorzystałem i wszystko OK. Zapłacone, paczka przyszła. Zapomniałem o temacie. Ale 2 dni temu otrzymałem maila z korektą należności o +77zł z Furgonetki. Że stwierdzona waga to 288kg (!) zamiast deklarowanych 50kg. To próba wyłudzenia? A paczka ważyła max 35-40kg bo sam ją nosiłem do garażu po odbiorze. Dodam że człowiek od którego była odbierana przesyłka (sprzedający) sygnalizował mi że kurier DPD który po to przyjechał był nadzwyczaj opryskliwy - najpierw awanturował się "że jak on weźmie taką ciężką paczkę" a potem była dyskusja że nie ma listu przewozowego (mimo że miał mieć bo zapłaciłem za to i de facto miał w busie). Może to po złości coś dopisał do deklaracji? -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Egzamin pewnie zda. Da się w ogóle normalnymi sposobami przewiercić staba? Czy jest jakoś mega obrobiony cieplnie? Szlifowalem na szybko katowka ale mam w planach wrzucic to na frezarke i powoli scinac. Tak samo otwor wykonac frezem Frezowanie pomagalo na ukrecone twarde sruby to moze i staba powoli zmecze |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Skorzystałem i wszystko OK. Zapłacone, paczka przyszła. Zapomniałem o temacie. Ale 2 dni temu otrzymałem maila z korektą należności o +77zł z Furgonetki. Że stwierdzona waga to 288kg (!) zamiast deklarowanych 50kg. To próba wyłudzenia? A paczka ważyła max 35-40kg bo sam ją nosiłem do garażu po odbiorze. Dodam że człowiek od którego była odbierana przesyłka (sprzedający) sygnalizował mi że kurier DPD który po to przyjechał był nadzwyczaj opryskliwy - najpierw awanturował się "że jak on weźmie taką ciężką paczkę" a potem była dyskusja że nie ma listu przewozowego (mimo że miał mieć bo zapłaciłem za to i de facto miał w busie). Może to po złości coś dopisał do deklaracji? Miałem podobną sytuację ze stroną kurierzy czy jakoś tak, też przyszła dopłata, oczywiście nie słuszna. Olałem ich i tyle. -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Ja bym do nich napisał, że to pomyłka i że masz dowody na to, że przesyłka wcale tyle nie ważyła. Może pójdą po rozum do głowy i odpuszczą temat, bo nieporozumienie może też wynikać z burdelu, jaki mają w firmie. Jak się nie odezwiesz to w sumie mogą dojść do wniosku, że próbujesz ich dymnąć i sprzedadzą wierzytelność firmie windykacyjnej. Oczywiście ci też nic nie wskórają, ale chce Ci się później latać po sądach za 70 zł?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 28 November 2011 ![]() |
Poprosić o protokół weryfikacji wagi.
A że nie wezwali cię na weryfikację- to niech spadają na drzewo. Do czego byli zobowiązani prawem. Na 100% okaże się że to nie dopłata od kuriera tylko broker postanowił dorobić. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
ktoś podpowie gdzie dostanę chłodnice "sportową" 100% alu do golfa mk4 w jakiejś dobrej monecie?
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
Silnik po wydmuchaniu uszczelki z pod jednej z glowic ,no potestech szczelnosci ,nowe uszczelki planowanie itd.. po wrzuceniu do budy moge od razu isc pelnym ogniem?? czy cos sie przez x km powinno ukladac czy cos ?
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
zalezy jaka uszczelka, niektore wymagaja ponownego dokrecenia po kilku godzinach pracy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Pytanie do userow interface vag can pro. Czy tym systemem mozna logowac wartosci mierzone lub podgladac pare wartosci na raz? Pozdrawiam
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kurde, widocznie jestem jakis lewy. Gdy wchodze w silnik, wartosci mierzone i zaznaczam cos co mnie interesuje to po prawej stronie widze tylko jedna wartosc pomiarowa. A gdzie zapisuja sie logi? Na samym spodzie mam mozliwosc startu zapisu ale gdzie to sie zapisuje?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Ok cos chyba mam. Wczesniej testowalem na a6 c6 i c7 i byla taka sytuacja jak opisalem. Teraz podpiety zostal golf 6 gti i jest podobnie jak w vcds w sensie bloki pomiarowe itp. Da sie zrobic to samo np w a6? Troche to dziwne...
Edit: w ustawieniach znalazlem gdzie zapisuje sie dane logi. Tylo martwi mnie to ze w takim aucie jak a6 c7 to nie dziala albo cos zle robie? -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 10 July 2025 - 10:15 |