![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 29 December 2009 ![]() |
System start & stop VAG : od kilku dni jeżdżę Audi A6 40TDI i mam wrażenie, że jest "zepsute". Czy w VAGach system s&s dezaktywuje wspomaganie kierownicy? Dojazd do skrzyżowania na którym chcę skręcić, zatrzymuje się na strzałce, silnik gaśnie, kierownica się "usztywnia", dodaje gazu, kierownica z kilkusekundowym opóźnieniem dostaje wspomagania. Tak ma być czy dostałem zepsuty egzemplarz? Ani w Lexusie ani w Mercedesie tak się nie dzieje... W aktualnym Superbie jak auto gasnie to dalej mam wspomaganie. Jak rusze kierownica wiecej niz kilka stopni to auto odpala silnik. Auto ma opcje progresywny uklad kierowniczy. -------------------- E36 3.0t 400/500 drift
Superb III 2.0t 350/500 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 December 2013 ![]() |
Chce sobie skomplikować życie i szukam jakiegoś prostego, trwałego silnika bez elektroniki na swap do żuka. Coś co występowało wzdłużnie jako rwd w naturze żebym razem ze skrzynia przekładał. Jakieś 5-6 garów na gaźniku, żeby żarło do 20 gazu i miało trochę więcej mocy niż s21, jakiś opel, mercedes? Tylko nie bmw bo się trochę brzydzę, poza tym jestem chyba otwarty na wszystko. Będę tym woził tylko drewno na opał, materiały budowlane i ogólnie jeździł bez celu wokół komina żeby denerwować ludzi swoją obecnością. Od MB nic, bo jak gaźnik, to albo m123 albo m110. Oba to dinozaury, oba będą drogie w zakupie i kłopotliwe w znalezieniu, dodatkowo m110 zwykle (w większości) występował na wtrysku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
W aktualnym Superbie jak auto gasnie to dalej mam wspomaganie. Jak rusze kierownica wiecej niz kilka stopni to auto odpala silnik. Auto ma opcje progresywny uklad kierowniczy. Dostałem inny egzemplarz i faktycznie metoda z ruszaniem kierownicą chociaż dziwna, to działa i da się tym jako tako jeździć. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 07 April 2009 ![]() |
Auto z usa, przed pierwszym przeglądem, tarcze w liczniku wymieniłem na eu, ale licznik dalej pokazuje przebieg w milach, jeżeli przyznam się diagnoście że przebieg jest w milach to czy podbije mi przegląd? Jak to wygląda z tą historią pojazdu, diagności mają możliwość wpisania przebiegu w milach?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
jesli orygnalny licznik mial na tarczy predkosciomierza oba zakresy ( mile i kilometry ) to nie musisz zmieniac zegarow
licznik przebiegu moze byc w milach - SKP ma wybor we wpisywaniu przebiegu - mile lub kilometry |
|
|
![]()
|
|
Kia 2.9 diesel - jakie turbosprężarki występowały? Sterowanie podcisnieniem, czy nadciśnieniem, a może obie wersje? Modelu nie znam, wiem tylko, że wersja chlodzona cieczą, a próbuje cos podpowiedzieć na odległość przy montażu w innym podjeździe....
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 07 April 2009 ![]() |
jesli orygnalny licznik mial na tarczy predkosciomierza oba zakresy ( mile i kilometry ) to nie musisz zmieniac zegarow licznik przebiegu moze byc w milach - SKP ma wybor we wpisywaniu przebiegu - mile lub kilometry Nie miał, wymieniłem tarcze na takie z kilometrami |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Toyota MR2 sw20 '91 3s-fe: czy to normalne, że wolne obroty po odpaleniu to 2000 rpm i wraz z rozgrzewaniem spadają do 1200-1300?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Kia 2.9 diesel - jakie turbosprężarki występowały? Sterowanie podcisnieniem, czy nadciśnieniem, a może obie wersje? Modelu nie znam, wiem tylko, że wersja chlodzona cieczą, a próbuje cos podpowiedzieć na odległość przy montażu w innym podjeździe.... jaki model i rok? a najlepiej podaj vin ![]() |
|
|
![]()
|
|
Turbosprężarka kupiona za grosze, jedyne co wiem to:2.9, kia, chlodzenie wodą, pewnie jakas stara wersja, bo tania.... Newet jej nie widziałem.
Umywam ręce od tematu, bo właściciel ma wizję załozyc turbospreżarke do starego ciagnika, ale bez rozeznania tematu.... Jak będę wiedział czy wybuchło, albo będę w tamtej okolicy to dam znać... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
Kia 2.9 czy to td czy crdi mialy nadcisnieniowe gruszki i zwykle turbo z wg. Doladowanie w serii cos kolo 0.8b jak dobrze pamietam
|
|
|
![]()
|
|
No nie, były tez vtg
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
https://viaken.pl/pl/skaner-vscan-multi-its...1-vag-obd2.html
Czy coś takiego da radę do totalnie amatorskiego czytania błędów? Często zmieniam auta, parę razy w roku sprowadzam coś z Niemiec i chciałbym przed zakupem sprawdzić auto. Potrzebuję czegoś mniej więcej w tym budżecie, żeby czytało najpopularniejsze marki aut |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan ![]() |
Hurtownie motoryzacyjne rabaty? Jak wygląda to w waszym przypadku ile rabatu dostaliście? Pytam ponieważ podliczyłem poprzedni rok gdzie na części do pojazdów wydałem lekko ponad 100 tyś zł, nie będąc stricte warsztatem? Przy podanej cenie zawsze kupowałem ze sklepów i zastanawiam się czy współpraca z hurtownią ma sen.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 05 August 2018 ![]() |
Ma. Różnie wyglądają rabaty, czasem np zależy co się kupuje, jaka grupa asortymentowa. Nie są to symboliczne 5% ale więcej.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
Jako osoba pracująca w hurtowni, powiem tak.
Jak masz czas szukać albo pracownika, dzwonić porównywać to ma to sens. Czasami nie ma to sensu bo udaje sie dogadać z jakimś sklepem/sprzedawcą i mu tylko wysyłasz co potrzeba a on Ci ogarnia. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
I żeby sobie czasem ktoś nie pomyślał, że sklepy sprzedają w takich cenach jak detal w hurtownii
![]() Nie te czasy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Passat cc 2009 2.0tdi CBAA. Wydaje mi sie ze przypadkowo ktos wykrecil lub wkrecil ‚gwint’ regulujacy sztange turbiny w tym silniku. Chodzi o gwint ktory jakby ogranicza ruch sztangi od gruszki. Jaka jest procedura ustawienia tego wg ksiazki? Podobno dwie nakretki na sztandze nie byly ruszane, tylko tym ogranicznikiem krecili. Dzieki za info pozdrawiam
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, laptop z VCDS-em i robienie i sprawdzanie pokrycia zadanego ciśnienia z aktualnym jaki pokaże VCDS.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 12:15 |