![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 August 2010 Skąd: Yanki ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
Dzięki Skiba. -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 04 July 2014 ![]() |
Pytanie do ludzi z Trójmiasta : jak zwyczajowo nazywa się (najbardziej zależałoby mi na określeniach z początku XXI wieku) Mercedesy W124 i W140? Wiem, że występują spore różnice w nazewnictwie zależnie od lokalizacji. Kolega z Trójmiasta mówi: baleron, locha, szejseta. Bez niespodzianki, to chyba ogólnopolskie nazewnictwo. Też jestem ciekaw jakie inne nazwy funkcjonują? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
Wymieniamy maske i mamy na niej "wyloty powietrza" sama predkosc i ppodcisnienie czy jak tam to zwal zrobi robote czy powinno sie jeszcze pod maska zamontowac wentylatory ktore beda wysysac powietrze ?
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
Mam tłoki od Skody, mały przebieg ale jakieś takie pozapiekane w górnej części - aż pierścień olejowy ciężko się obraca. Tłok ma też nad 1 pierścieniem 3-4 b.cienkie rowki ogniowe - są całe zapchane. Macie może patent w czym to moczyć aby bez drapania ostrym odeszło? Dimmer raczej odpada, chyba że w ostateczności.
-------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Nafta nie da rady?
|
|
|
![]()
|
|
Nie próbowałem. Naftą czy ropą atakować?
-------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 27 February 2014 ![]() |
Tenzi Brudex.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 November 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Nie próbowałem. Naftą czy ropą atakować? Najlepiej sama nafta ale ropa od biedy też będzie z troche słabszym efektem. Przy zapieczonych pierścieniach nafte lałem nawet do cylindrów i do oleju jako intensywną płukanke przed zmiana oleju w zastanym silniku biorącym olej. Szklanki popychaczy tak samo trzymałem w nafcie, pieknie rozpuszcza a przy okazji jest bezpiecznie pod względem korozji. -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Nie pamiętam gdzie czytałem, a w praktyce efekty ciężko ocenić. Stosuje się jeszcze dodatek oleju do dwusuwów, który podobno poprawia jeszcze rozpuszczające działanie nafty.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
System start & stop VAG : od kilku dni jeżdżę Audi A6 40TDI i mam wrażenie, że jest "zepsute". Czy w VAGach system s&s dezaktywuje wspomaganie kierownicy? Dojazd do skrzyżowania na którym chcę skręcić, zatrzymuje się na strzałce, silnik gaśnie, kierownica się "usztywnia", dodaje gazu, kierownica z kilkusekundowym opóźnieniem dostaje wspomagania. Tak ma być czy dostałem zepsuty egzemplarz? Ani w Lexusie ani w Mercedesie tak się nie dzieje...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 21 January 2020 ![]() |
Nie mogę nigdzie znaleźć nikogo kto by mi nabił N2O. Ktoś się orientuje jak to teraz wygląda? W linde mówią, że tylko umowa na firmę. Najlepiej Kraków/Śląsk i okolice.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Tak się zastanawiam... Skoro można wyłączyć w ecu egr i inne pierdoly, to czy można ecu tak wykastrowac, żeby samochód który ma can działał bez tych wszystkich potrzebnych sterowników?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
System start & stop VAG : od kilku dni jeżdżę Audi A6 40TDI i mam wrażenie, że jest "zepsute". Czy w VAGach system s&s dezaktywuje wspomaganie kierownicy? Dojazd do skrzyżowania na którym chcę skręcić, zatrzymuje się na strzałce, silnik gaśnie, kierownica się "usztywnia", dodaje gazu, kierownica z kilkusekundowym opóźnieniem dostaje wspomagania. Tak ma być czy dostałem zepsuty egzemplarz? Ani w Lexusie ani w Mercedesie tak się nie dzieje... Tak to działa, wykodować vcds albo zrobić start stop off w benchu nie tracąc gwarancji, te systemy to kpina, poczytaj o fordzie transicie i gaśnięciu na zakrętach... Tak się zastanawiam... Skoro można wyłączyć w ecu egr i inne pierdoly, to czy można ecu tak wykastrowac, żeby samochód który ma can działał bez tych wszystkich potrzebnych sterowników? Podaj silnik, budę , ecu, rodzaj skrzyni to wypowiemy się. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Z20net do astry qp z z22se
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Chce sobie skomplikować życie i szukam jakiegoś prostego, trwałego silnika bez elektroniki na swap do żuka. Coś co występowało wzdłużnie jako rwd w naturze żebym razem ze skrzynia przekładał. Jakieś 5-6 garów na gaźniku, żeby żarło do 20 gazu i miało trochę więcej mocy niż s21, jakiś opel, mercedes? Tylko nie bmw bo się trochę brzydzę, poza tym jestem chyba otwarty na wszystko. Będę tym woził tylko drewno na opał, materiały budowlane i ogólnie jeździł bez celu wokół komina żeby denerwować ludzi swoją obecnością.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 23:51 |