![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
podejrzewam ze nawet jesli opony bedą terazniejsze to i tak B grupa dostanie po dupie ze wzgledu na zawieszenie i cale prowadzenie.
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Pewnie w całym sezonie WRC jest jakis OS, który jest niezmieniony od czasów B-grupy i na tej podstawie można określić jednoznacznie. Bo inaczej to w sumie gdybamy sobie.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Az mi podpowiada, że Agrupy były szybsze już w połowie lat 90-ych, a teraz nawet N-ki robią lepsze czasy.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
jaka najniższa temperature może miec powietrze wylatujace bezposrednio z kratki jesli właczymy klimatyzacje na możliwie najniższa temperature??
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
W Leonie 1.9 ASV 2004 ( jeśli to ma znaczenie) termoter umieszczony 5 cm w głąb kratki pokazywał okolice 5 stopni.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
ciekawy jestem bo ostatnio pewna osoba opowiedziala mi historie że ktos przystawił noge do kratki nawiewu, wlaczyl klime i mu palca odmroziło
![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Znany mi rekord to -0,5'C.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Znajomy mówił że w jego bardzo starym Pontiaku tak mocno chłodziło że miał szron na kratkach. W nowych autach pewnie jest jest czujnik który reguluje temperature i nie chłodzi tak bardzo.
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 04 May 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
No w klimatyzacji to chyba sa dodatnie temperatury odparowania wiec takie historie to raczej bajka...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
W zasadzie racja, chociaż szron na przewodach robi się i w upalne dni. Kwestia i temperatury i ilości tłoczonego gazu ( jak z dezodorantem - niby w puszce jest ciepły, ale ze względu na duży wydatek na skórze czujemy zimno )
|
|
|
![]()
|
|
przyklad z puszka kompletnie nie trafiony bo gaz przy rozprezaniu odbiera temperature z otoczenia ochładzajac się.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
z tego co pamiętam to norma mowi że przy 1500 obrotow silnika i 3/4 mocy dmuchawy ma być okolice 4 stopnie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
Sharan 2003r.Nie podnosi sie jedna szyba elektryczna.Stawiam na silniczek który ją podnosi lub włącznik.Jak najlepiej i najłatwiej to sprawdzic? P. (...)Najprosciej to sprawdź najpierw bezpieczniki... A potem sciagnij boczek z drzwi kostkw z silniczka i miernikiem/kontrolka sprawdź czy dochodzi prąd do silnika dalej juz chyba jasne... W Sharanie, jak i we wsztskich znanych mi samochodzach, nie ma osobnego bezpiecznika dla każdej szyby, więc jeżeli działa wszystko inne, to na 100% nie jest to wina bezpiecznika. Przerabiałem to w Sharanie 02. U mnie problem leżał w przełączniku. Aby uniknąć zciągania boczku i mierzenia miernikiem/kontrolką, podmień na chwilę przełącznik z innych drzwi. Wystarczy zciągnąć plastkowy uchwyt w którym ten przełącznik jest umieszczony. Jeżeli szyba zadziała, to allegro + 2 minuty pracy. Jeżeli nie zadziała, to wtedy rozbieraj boczek. P.S. A silniczek pracuje? Słychać go? Może np zimą ktoś opuszczał zamarzniętą szybę i szlag trafił mechanizm (?). |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
czesto ukrusza sie kawalek plastiku z przelacznika i blokuje tak, ze szyba rusza sie w jedna strone, a w druga juz nie. dlatego pytalem czy sie opuszcza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
W zasadzie racja, chociaż szron na przewodach robi się i w upalne dni. Kwestia i temperatury i ilości tłoczonego gazu ( jak z dezodorantem - niby w puszce jest ciepły, ale ze względu na duży wydatek na skórze czujemy zimno ) Ze względu na dyuży wydatek to możesz najwyżej ciepło poczuć a nie zimno. Z tym, że wydatek musiałby być wielokrotnie większy niż jest w dezodorancie. Zimno podczas opróżniania dezodorantu czujesz dlatego, że nie zmienia się objętość opakowania, ale zmniejsza się ciśnienie wewnątrz więc i temperatura musi spaść. Fajnym równaniem opisał to w XIX wieku niejaki Clapeyron. "Równanie stanu gazu doskonałego" możesz znaleźć chociażby na Wikipedi. Przypadkiem odwrotnym jest tak niepożądane przez właścicieli samochodów z doładowanym silnikiem zwiększanie temperatury gazu sprężanego. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 08 July 2003 ![]() |
ciekawy jestem bo ostatnio pewna osoba opowiedziala mi historie że ktos przystawił noge do kratki nawiewu, wlaczyl klime i mu palca odmroziło ![]() Jakieś 10 lat temu jak mieszkałem w UK i było "lato stulecia" to wszystkie radia, tv i gazety przez kilka dni trąbiły o przypadku kierowcy Jaguara który odmroził sobie palec u stopy. EDIT: To mogło być to: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/3144803.stm |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
u mnie po nabiciu klimy po chwili przy nawiewie byly 2stopnie... temperatura na zewnatrz okolo 18-19st. Ale to nawet jakby skierowac na same nogi to i tak te dysze sa w jakiejs tam odleglosci od konczyny, wiec nie wiem jak to mozliwe odmrozic sobie palec, no chyba, ze trzymal go bezposrednio w dyszy
![]() -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
teoretycznie jak najbardziej możliwe.ważne aby intensywność nawiewu była odpowiednio duża.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 06 July 2009 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
Panowie, nie znam się za bardzo na skrzyniach ani sprzęgłach, a mam taki problem: co jakiś czas coś głośno strzela ( tylko raz ) w okolicach skrzyni, sprzęgła. Strzela podczas wciskania/ odpuszczania pedału sprzęgła. Normalnie da się jeździć. Co to może być ? Uwalony docisk ?
|
|
|
![]()
|
|
ile moze wynosic jednostkowe zużycie paliwa dla silnika 1.6 VTi hondy przy mocy max ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 23:17 |