![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 06 July 2009 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
Witam. Czy na tym http://allegro.pl/item1047970392_tablet_we...baterie_fv.html będzie chodził VCDS i pokrewne ? Pójdzie xp to myślę, że na pewno pójdzie i VCDS. Wolę się upewnić przed zakupem.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Jak wielką głupotą jest założenie uszelki pod głowicę po raz drugi ? Głowica była ściągana i remontowana po zerwaniu paska rozrządu.
Podpowiedź - przelot uszczelki 170 tysięcy kilometrów. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
prawie tak samą, jak założenie po raz drugi prezerwatywy
![]() -------------------- A110S
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Może i śmieszne pytanie...
Chodzi mi o ciśnienie w oponach, jakie powinno być. Oczywiście, wiem, że jest etykieta z podanym ciśnieniem... ale no właśnie. Czy ma być to ciśnienie do jakiego pompujemy koła.. a ona po nagrzaniu łapią większe... Czy ma być to ciśnienie jakie koło ma mieć już po nagrzaniu, czyli pompujemy mniej ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
tak naprawde to powino byc takie zeby cale czolo opony rowno sie nagrzewalo a nie np tylko krawedziami
ja np wogole sie nie stosuje zaleceniami producentow i w wiekszosci aut mam nadmuchane ok 2,5-2,8 bara |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
ok...
ale te 2,5-2.8 masz po rozgrzaniu... czy pompujesz na chłodno ? bo teorię o przyleganiu znam. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
A mógłby mi ktoś powiedzieć po co zaciąga się ręczny przy starcie z miejsca np przy 1/4 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
A mógłby mi ktoś powiedzieć po co zaciąga się ręczny przy starcie z miejsca np przy 1/4 ? W AWD tak się spina napęd. -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
A mógłby mi ktoś powiedzieć po co zaciąga się ręczny przy starcie z miejsca np przy 1/4 ? zeby skasować luz w napędzie i ruszyć bez strzału na wszystkich kołach zębatych. -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
A mógłby mi ktoś powiedzieć po co zaciąga się ręczny przy starcie z miejsca np przy 1/4 ? Żeby uniknąć uszkodzenia układu napędowego przy starcie (jak masz bambilion niutów i koni), to w momencie startu wszystko jest już napięte. A jak masz mniej mocy, to poprostu nei tracisz cennego ułamka sekundy na napięcie układu, tylko odrazu napędzasz koła. Ciśnienie w oponach sprawdzamy na zimno. Jak się grzeją to rośnie ciśnienie i mięknie bark opony, więc poniekąd wszystko to się znosi i prowadzenie auta wiele się nie zmienia. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
ok... ale te 2,5-2.8 masz po rozgrzaniu... czy pompujesz na chłodno ? bo teorię o przyleganiu znam. No to juz wiesz: jak już wszystko zawiedzie wystarczy przeczytać instrukcje obsługi ![]() Ciśnienie w oponach sprawdzamy na zimno. Jak się grzeją to rośnie ciśnienie i mięknie bark opony, więc poniekąd wszystko to się znosi i prowadzenie auta wiele się nie zmienia. Ja tylko dodam, ze np w instrukcji mojego dupowozu Honda zaznaczyła, ze na zimno oznacza po przejechaniu nie więcej niż bodajże 1600m. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
W AWD tak się spina napęd. Nie tylko, to podstawa dobrego startu w każdej imprezie, KJS czy WRC. Czy to R3, czy S1600, czy N3. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
który z typów silników LPG, diesel, benzyna jest najbardziej NIE ekologiczny dla srodowiska ? nie patrząc tylko na emisje CO2, a na wszystkie aspekty ?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 31 March 2005 ![]() |
Akurat emisja CO2 zalezy tylko od ilosci spalonego paliwa nie od jego rodzaju. A tak ogolnie to chyba naj mniej ekologiczne sa diesle bez filtrow czastek stalych (wlasnie przez durza ich ilosc).
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
z Tym ze problemem w dzisiejszych czasach juz nie jest samo ograniczenie cząsteczek stałych do pewnego poziomu a ograniczenie wielksci tych cząsteczek, ponieważ te najmniejsze ktorych nie potrafia zatrzymac filtry dostaja się wlasnie do organizmow
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
ale to jest bardziej złożone pytanie - owe "wszystkie aspekty". Dochodzą takie kwestie jak obciążenie środowiska podczas produkcji samego paliwa (produkty uboczne, zużycie energii) jak i produkcji silnika - materiały, recycling.. itd. To chyba odpowiedź musiałaby być ze wskazaniem na konkretne modele.
W samochodach to pewnie jakaś wielolitrowa benzynowa hybryda stanowi duże obciazenie dla środowiska ale tak to pewnie jakis gigantyczny okrętowy diesel -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Ja nie moge pojac dlaczego wszyscy trabia o emisji CO2 ktory przeciez wystepuje w naturze i to w niemalych ilosciach....a co z NOx SOx itd.itp.?
który z typów silników LPG, diesel, benzyna jest najbardziej NIE ekologiczny dla srodowiska ? nie patrząc tylko na emisje CO2, a na wszystkie aspekty ?
-------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 23 October 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Od kiedy nowość rodem z NASA jest na Polskim rynku ? http://www.allegro.pl/item1059486070_esa_s...lka_gratis.html
Wygląda na zajebisty produkt ![]() i po co komu hybrydy skoro jest to ? http://www.allegro.pl/item1059744297_gener...fesjonalny.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:22 |