![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
im więcej N,tym twardsze(mniejsze ugięcie)
Chodzi ile potrzeba N(m*g) aby ugiąła się sprężyna tak na moje. -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
E30 1180kg wg dowodu (ale jest pełna seria). Coupe z przodu M50B25 jeżeli to jakoś pomoże
![]() im więcej N,tym twardsze(mniejsze ugięcie) Chodzi ile potrzeba N(m*g) aby ugiąła się sprężyna tak na moje. To to ja wiem ale potrzebował bym jakiś punkt odniesienia :/ |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
czy fabryczne obrotomierze przeklamuja?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
To to ja wiem ale potrzebował bym jakiś punkt odniesienia :/ Punktem odniesienia na pewno będzie wartość odpowiadająca serii. CYTAT czy fabryczne obrotomierze przeklamuja? raczej powiedział bym że maja mały procent odchylu wynikajacy chociażby ze zmiennego promienia dynamiecznego koła ![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
czy fabryczne obrotomierze przeklamuja? Ja bym powiedzuial, ze nie zawsze nadazaja z "aktulaizacja" wskazan ![]() Punktem odniesienia na pewno będzie wartość odpowiadająca serii. raczej powiedział bym że maja mały procent odchylu wynikajacy chociażby ze zmiennego promienia dynamiecznego koła ![]() Co ma dynamiczny promien kola do wskazan obrotmierza? |
|
|
![]()
|
|
tyle że wskazanie bedzie niezgodne z rzeczywistościa jezeli promień ten sie zmieni.
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Obrotomierz (tacho, nie speedo)?
Tak, mogą kłamać, to nie są superhiperdokładne przyrządy. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
problem polega na tym,ze raz na miesiąc podczas jazdy zapala sie servisie piszczałka i nakaz stop.Po zatrzymaniu i wygaszeniu maly postój na fajke i dalej auto jedzie normalnie około 1-2 miesięcy, następnie to samo. auto było na kompie w servise bosch i nic nie stwierdzili. Pomysły? cytryna C5 2.0 HDI u mnie w 407 2.0HDI taki objaw (tylko znacznie częstszy, ale może dlatego że dużo jeżdżę) był spowodowany uszkodzonym czujnikiem położenia wału. Wyłączał się silnik, czasami tylko kaszlał, po odpięciu klemy wszystko wracało do normy. Diagnostyka nie wykazywała żadnych błędów. ASO rozkładało ręce i usiłowało wymienić wszystko, oprócz tego czujnika. Trochę daleko mieszkasz ![]() -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
pytanie teoretyczne:
silnik DOHC, seria, reg. kolka rozrzadu, N/A czy dobrze mysle ze zeby polepszyc osiagi przesowamy kolka w strone wiekszego wspolotrarcia (opuzniamy wydech przyspieszamy dolot) czy odwrotnie?? PS wiem ze niewiele sie tak ugra mocy/momentu |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
czy tdi vp po mocnym modzie będzie palił dużo więcej przy tej samej prędkości przelotowej np autostradą co przed modem?
czy tyle samo bo potrzeba identycznej ilości paliwa przy tej samej prędkości |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
zalezy jaka to bedzie predkosc i jakie doladowanie.
jak wieksze turbo i bedzie sporo dmuchac to spali wiecej. a jak jedziemy lajtowo i mamy wieksze wtryski to powinien spalic mniej. tak wychodzi z moich doswiadczen. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 07 January 2007 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
pytanie teoretyczne: silnik DOHC, seria, reg. kolka rozrzadu, N/A czy dobrze mysle ze zeby polepszyc osiagi przesowamy kolka w strone wiekszego wspolotrarcia (opuzniamy wydech przyspieszamy dolot) czy odwrotnie?? PS wiem ze niewiele sie tak ugra mocy/momentu zależy gdzie chcesz maksymalny moment obrotowy. jeżeli chcesz mieć dobry dół i dobry średni zakres obrtoów to przyśpiesz wydech i nie ruszaj ssania to góry nie utnie zbyt bardzo. jak zwiększyć moc czyli przenieść moment w wysokie partie przyspiesz ssanie. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
załóżmy że prędkość koło 140 km/h obroty koło 3000 /min doładowanie w okolicy tej prędkości mam 0.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
Dlaczego w bolidach F1 nie ma pełnej owiewki nad "kokpitem" kierowcy(chodzi mi o ten element, gdzie kask wystaje z bolidu) ?
-------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
mysle że z tego powodu że bezposrednio nad głową kierowcy jest wlot powietrza
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
LUT dzieki, a ze tak spytam co by dala (o ile wogole da) taka operacja jak opisalem?? t.j. zwiekszenie wspolotwarcia (lepsze przewietrzenie komory spalania)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
Łożysko aksjalne w turbosprężarce. Jaka jest jego rola i jak działa?
W pewnej książce spotkałem się z pojęciem deflektor czy to jest to samo? |
|
|
![]()
|
|
aksjalne(osiowe)- oporowe - czyli przenoszace obciazenia osiowe, dalej juz sie chyba domyslisz
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Odpowiedź na pytanie pilnie potrzebna - jaka jest pojemność układu chłodniczego ( tak się pisze ? ) w Audi A3 1.8 125 KM ( 1996 r).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 April 2006 Skąd: Poznan ![]() |
w katalogu podają 5l.
pozdro |
|
|
![]() ![]() |