![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Witam
Panowie mam ''sanki'' do audi, aluminiowe, Podobno do A4 B7 S line. Nie mam pewnosci czy pochodza z tego auta. Posiadam do tego rowniez polos i amortyzator. nr z polosi to: 8RO407271Q nr z amortyzatora to : 8T0413031AF sa te elementy z jednego auta. Czy bylby ktos w stanie po tych numerach ''dojsc'' z jakiego auta to pochodzi? Bylbym wdzieczny. Pozdrawiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
nr z amortyzatora to : 8T0413031AF sa te elementy z jednego auta. Czy bylby ktos w stanie po tych numerach ''dojsc'' z jakiego auta to pochodzi? Amortyzator jest z: A4/A4Q/A5 2008-2011 Tego drugiego numeru nie znalazłem. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Dziekuje Bardzo!
![]() nr. sanek to 8TO399315F Juz przynajmniej mam jakis trop, dzieki raz jeszcze, jakby ktos jeszcze cos wiedzial na ten temat to prosilbym o pomoc. Pozdr. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 August 2005 Skąd: Września ![]() |
To jak już jesteśmy przy częściach...może ktoś w ETKA sprawdzić czy tapicerki tylnej klapy do Passata B6 Variant 2009r różniły się od innych roczników?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Odpowietrzenie baku paliwa: przy odręcaniu wlewu zawsze mam dość głośne syczenie - w baku panuje najwyraźniej inne ciśnienie niż w otoczeniu
![]() -------------------- 1991 S2 Coupe - było
2001 IS200 - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
[...] Jak tak to reszta tunerów się chowa... a owszem, chowaja sie, bo nikt do tej pory nie wpadl na to, ze zastosowanie dodatkowej listwy paliwowej z dwoma wtryskiwaczami zamontowanymi na orurowaniu przed kolektorem ssacym to najlepsza i najprostsza metoda dolania paliwa kiedy pojawia sie doladowanie ![]() ![]() ![]() Odpowietrzenie baku paliwa: przy odręcaniu wlewu zawsze mam dość głośne syczenie - w baku panuje najwyraźniej inne ciśnienie niż w otoczeniu w najgorszym wypadku zniszczenie pompy paliwa i zassanie baku.. kolega mial tak kiedys w corsie. serio.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Jak maglownica jest z przodu to zacisk z tyłu i na odwrót
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
musze wymienić przewody paliwowe, bo po odkręceniu od dawcy po prostu sie posypały.
1. jakie przewody użyć - mogą być miedziane w oplocie takie jak stosuje sie w LPG? 2. w jaki sposób najlepiej wyginać tego typu przewody bez specjalistycznych narzędzi żeby ich nie uszkodzić ? 3. coś sie stanie jak średnica będzie troche większa jak w serii ? -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
A ja mam takie pytanie, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć przystępnym językiem o co chodzi z procedurą startu, jak to działa i co to daje ? Szukałem poprzez szukajkę i znalazłem pięć czy sześć tematów, ale konkretnej odpowiedzi na to co mnie interesuje nie znalazłem ![]() pomińmy wstęp (procedura startu włączona)... wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg, wciskasz gaz do dechy; ustawiona na odpowiednie obroty procedura startu trzyma powiedzmy 4500RPM (czy tam ile sobie ustawisz, np. 6500RPM) pomimo tego, że Ty trzymasz cały czas gaz w podłodze. Co sie stanie, jak puścisz sprzęgło, to wiesz ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: CH / PL ![]() |
Jak maglownica jest z przodu to zacisk z tyłu i na odwrót Rozumiem, a jeśli chodzi o tylną oś? Co wpływa na umiejscowienie zacisku ? -------------------- 996 tt / M. Gransport
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 October 2008 Skąd: z mazowsza ![]() |
zapewne tworcza inwencja producenta albo inzyniera ktory projektowal zawias i hamulce, ja mam u siebie zacisk na gorze
![]() -------------------- Combo C Z32SE
Astra G Opc Z20LET 505m/600nm Kaudi A6 3.0 Tfsi Vette C6 LS2 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
W większości samochodów, z tyłu jest wahacz wleczony. Wygodniej zacisk zamontować po przeciwnej stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
Ile mocy KM/KW ma rozrusznik samochodowy, tak srednio. Benzyna 1.8/2l R4.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 06 July 2009 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
pomińmy wstęp (procedura startu włączona)... wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg, wciskasz gaz do dechy; ustawiona na odpowiednie obroty procedura startu trzyma powiedzmy 4500RPM (czy tam ile sobie ustawisz, np. 6500RPM) pomimo tego, że Ty trzymasz cały czas gaz w podłodze. Co sie stanie, jak puścisz sprzęgło, to wiesz ![]() dzięki ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie, jak czytać taki rozmiar opon ? 20.0 X 7.5-13 Z wujka google wynika, że pierwsza liczba ( 20 ) to średnica felgi w calach, tylko nie wiem, co to jest to 7.5 - 13, czy to szerokość opony ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
pomińmy wstęp (procedura startu włączona)... wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg, wciskasz gaz do dechy; ustawiona na odpowiednie obroty procedura startu trzyma powiedzmy 4500RPM (czy tam ile sobie ustawisz, np. 6500RPM) pomimo tego, że Ty trzymasz cały czas gaz w podłodze. Co sie stanie, jak puścisz sprzęgło, to wiesz ![]() Dodałbym jeszcze, że niesie się z tym(ale chyba nie zawsze) podlanie silnika paliwem i opóźnienie zapłonu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
skrzynia DSG w każdej jest 'procedura startu' ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 August 2005 Skąd: Września ![]() |
Nie.
|
|
|
![]() ![]() |