![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
no co ty takie
![]() -------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
myslalem, ze o alusach piszesz.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Ja się ostatnio podłamałem z tą waga felg
![]() Kolegi 9x17 BBS RC okazały się lżejsze od moich Exipów 7x15 ![]() A sam bęben od 9-calówki można jednym palcem podnieść ![]() RC 2tgl ![]() Exip 1tgl ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
A tak à propos lekkich kol, ciekawy temat: http://www.106rallyeforum.com/forum2008/sh...hlight=steelies
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 09 December 2009 ![]() |
Opel Vectra OPC 06', silnik delikatnie przerywa do ok. 3 tys. obrotów, świece są nowe, check zaświecił się w ciągu 4 miesięcy wyłącznie raz po czym zgasł w przeciągu dwóch dni, błąd został odczytany i okazało się, że to albo pompa paliwa albo listwa wtryskowa. Pytanie ode mnie: Jakim sposobem można sprawdzić czy i na ktorym cylindrze ewentualnie wypadają zapłony? Czy zna ktoś tunera lub porządny warsztat, nawet u znajomego pana 'Henia' w Poznaniu bądź okolicach który byłby w stanie coś na to poradzić? Wiedza jaką posiadają pracownicy kilku do tej pory objezdzonych warsztatów w Poznaniu jest niewystarczająca niestety.. Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś podpowiedziałby cokolwiek.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy są jakieś przeciwwskazania rozcieńczania G12 z wodą ? Przydałoby mi się uzupełnić poziom w zbiorniczku wyrównawczym, można uzupełnić wodą ?
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Tak, destylowaną.
-------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam
Jadę na tor Rakietowa E-36 2.0 z oponami 225/50 R16. Jeżdżę na ciśnieniu zalecanym przez BMW, czy warto zwiększyć je na pojeżdzawkę na torze? Jeżeli tak to o ile? Pozdrawiam -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
bij na 2,8 bara
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 13 May 2008 Skąd: Wawa ![]() |
Dlaczego kolorowe nakrętki do kół są tak cholernie drogie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
na 2 litry na tor to za szerokie te opony bedzie sie meczyła wiec jak pisal kolega wyzej bij 2,8
![]() CYTAT Dlaczego kolorowe nakrętki do kół są tak cholernie drogie? huh.gif Bo dają +5 do lachona na mieście ![]() -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
No szerokie trochę dupa nie wychodzi w zakrętach, ale BMW zaleca takie do felg 16", a poza tym na przyszłe mody będą w sam raz.
![]() ![]() Już się wcześniej pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Czy zna ktoś dobry(miarodajny) podręczny manometr do sprawdzania ciśnienia w kołach, bo te na stacjach to o kant dupy można potłuc. Pozdrawiam -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
nie przesadzaj, nie są takie złe
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 16 April 2008 ![]() |
jest jakiś pewny sposob aby sprawdzic szczelnośc uszczelki pod głowicą? dobrze mi się wydaje ze miernikiem kompresji tego nie sprawdze?
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
mozesz zrobic test na CO2
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
waflem sobie go chyba zrobie
![]() |
|
|
![]()
|
|
mozesz uzyc do tego swojego wafla, jak dla mnie ok.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
heh padłem
![]() Edit: zasadniczo to zadałem złe pytanie... jakie mogą być objawy wywalonej uszczelki, tak spytam ps. przepraszam za mote |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Jaki jest, pi razy drzwi zasięg świateł mijania, np. w A4 B6 ? Chodzi o plamę światła na ziemi, bez prawej, asymetrycznej strony ? Zmieniałem dzisiaj żarówki, i ustawiłem porządnie lampy do zderzaka. Teraz reguluję zasięg świateł mijania. Mam halę garażową podziemną, więc mam idealne warunki. W tej chwili na odlegość 21 kroków mam dokładnie koniec plamy światła, w narozniku podłoga - ściana. Czy to w miarę ok ? Może ktoś ma jakis link do zdjęć jak "plama" powinna wyglądać ?
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
lagadula, a nie lepiej, prosciej i dokladniej podjechac na stacje kontrli pojazdów i ustawic?
pytanie do gaznikowców ![]() porzebuje wyregulowac gaznik w silniku Colta z lat chyba 80/90. Niestety moje zainteresowania motoryzacyjne ominely ere gazników... Jak sie reguluje gazniki? Jest na nim niby jakas srubka do regulacji ale jak nia krece to jest tylk gorzej ![]() objaw jest taki ze przy naglym wcisnieciu gazu silnik gasnie. na moje oko to go zalewa... powoli wciskajac gaz wejdzie na max obroty i nie brakuje paliwa... sa jakies plyny ktore dolewa sie do paliwa zeby przeczyscic gaznik? Silnik przez wiele lat nie widzial benzyny i chodzil na LPG z butli... -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 16:41 |