![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2008 Skąd: żywiec ![]() |
heh no coz... ![]() slizg z m52 (przerobiony lekko pod napinacz) ,a sam napinacz z m50nv też miałem przerabiać bo za pare groszy miałem mieć nówkę ślizg z vanosa ,ale nie chciałem cudować(czytaj żeżbić w gównie ![]() -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX; po co jechac na ręcznym , jak mozna dać w p...e :). Śmierć jeżdzi szybko więc trzeba być szybszym od niej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
a jakie byly efekty stage 1 ?
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
fajny ma filter na ptaki
![]() -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX; po co jechac na ręcznym , jak mozna dać w p...e :). Śmierć jeżdzi szybko więc trzeba być szybszym od niej. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
silniki tu mają zeliwne tuleje a więc teoretycznie powinny być wytrzymalsze
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
m54 i m52
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
Mi sie wydaje ze chodzi o kazdy z tych blokow z oznaczeniem TU
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
no tak rozumie ze masz pasje , Ty i ten z czeskiego filmu ,ale 250 koni po tylu zabawach z silnikiem to jaja sa, gdzie S50
wrzucasz do takiej E30 i masz 286 -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
może ja tego nie powinienem pisac bo mój projekt też już dośc długo się robi ale to fakt ;trzeba w końcu obrać jedną koncepcje a nie cały czas coś zmieniać i nazywać to poszczególnymi stagami
![]() to że sie postanawia zmienic projekt bo ktoś juz coś takiego ma , wogule nie ma sensu . czego byś nie zrobił to już i tak nie bedziesz oryginalny w temacie silników bmw z lat90 ![]() -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
|
|
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
wiem i rozumiem ,to tak troche z nudow
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
spoko; nie załamuj się aż tak ze chcesz zeby mod usunoł twój topic
![]() włozyłeś w projekt duzo pracy , moze niektóre działania mijały się z celem , ale ciąg to dalej do końca abyś mógł być dumny z efektów i aby trud i włozona kasa nie poszła na marne ![]() ![]() -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
|
|
![]()
|
|
teraz tylko przyspawaj jakies turbo do tego silnika i projek napewno odzyje jak po LSD
![]() powodzenia -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
z pomiarow wyszlo mi takie cos
wysokosc bloku m52 i m54: 210mm m54b30 wysokosc tloka ~28mm wysokosc korbowodu 135mm wykorbienie walu 89,6mm sprezanie 10,2:1 m52b28 wysokosc tloka ~32mm wysokosc korbowodu 135mm wykorbienie 84mm sprezanie 10,2:1 Powiedzcie mi jak bym wsadzil tloki z m52 o 4mm wyzsze od tych z m54 jakie sprezanie bym osiagnal? Bo z moich wyliczen cos dziwnego wychodzi (pozatym ze chyba tloki by mi glowice podniosły ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
na ori sprezeniu tloki w gornym plozeniu ruwnaja sie z blokiem, wiec nie sadze aby dalo sie tam wpakowac jeszcze 4mm
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
blok ma 210wysokośći , uszczelka 1,75 czyli razem 211,75 a konfiguracja :
- tłok 32 , -wał 89,6 , -korby 135 wychodzi że bedzie 211,8 czyli tłok będzie walił w głowice -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 20 May 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
Wreszcie jakieś profesjonalne podejście w kwestii strojenia.
Jakie strojenie polecacie dla M52B28 + kolektor M50 + stożek z osłoną + wałki od M52B32? Chodzi mi o dobre strojenie, a nie kombinowanie aby było. Zdaje się że to Siemens, i tylko remap? pozdrawiam Yar |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 05 January 2010 Skąd: z garażu ![]() |
Nie m52B32 tylko S52B32
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 20 May 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
Dobra, Kolego, masz rację. To literówka...
A może odpowiedź na moje pytanie przypadkiem się znajdzie również? pozdro -------------------- Prędkość to tylko kwestia pieniędzy, i paru innych rzeczy. Jak szybki jesteś? ;)
|
|
|
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
No i juz jest m50NV->3.0L ,teraz tylko czekam na walki (nie szalalem i wziolem 280 i 272stopnie)...
Niedlugo skladanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 27 January 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A co to za wałki że tak z czystej ciekawości zapytam?
|
|
|
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
na zamówienie robione
![]() |
|
|
![]() ![]() |