![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 05 August 2011 ![]() |
Jak pojedziecie do ZG z kumatymi drajwerami to powiedzcie kierownikowi, że chcecie od razu robić czasy. Czyli 30 minut, a nie 10 minut rozgrzewki / treningu, a dopiero potem 20 minut czasówki. Potem już nie wrócicie na małą monzę ![]() W sumie to miałem odłożone na F1 2011, ale chyba się skuszę na tor do ZG ![]() Podobny tor jest w Gostyniu (wielkopolska) tam często gęsto jeździłem w rajdach samochodowych (coś a'la KJS), ale bez swojego karta to droga impreza teraz. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 29 October 2006 Skąd: znienacka ![]() |
No jak nie ma wypożyczalni na miejscu to lipa.
-------------------- TTURBO QUATTRO ATTACK TTORSEN
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 05 August 2011 ![]() |
Na torze w ZG co trzeba mieć ?
Własny kask, rękawice ? Póki co dorobiłem się kominiarki i butów ![]() Czy coś poza samym gokartem jest jeszcze płatne? np. przymusowe wykupienie karty członkowskiej itd. ? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 April 2004 ![]() |
w tym roku odwiedzilem kilka torow gokartowych, do zielonej gory dopiero sie wybieram. i tak w skrocie:
-gostyn, tor nawet niezly jak na nasze warunki, nawierzchnia ok, tylko tarki troche za wysokie. ogolnie tor wolny i bardzo techniczny -koszalin, tor bardzo ciekawy, swietna konfiguracja, profilowane zakrety. niestety nawierzchnia wola o pomste do nieba, straszne dziury, mozna miesnie ponaciagac zdrowo, park maszyn tez slabizna -templin, idealna nawierzchnia, niskie tarki, duzy park maszyn, wszedzie rowno, kart nigdzie nie obciera. na ten tor najczesciej jezdze bo wg mnie jest bardzo dobry i mam blisko. koszalin templin gostyn -------------------- Model X/Evo5/JCW
|
|
|
![]()
|
|
W ZG nic nie trzeba mieć, oprócz kasy
![]() -------------------- TTURBO QUATTRO ATTACK TTORSEN
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
bylem teraz na wakacjach we wloszech, mialem przyjemnosc jazdy tam na gokartach
http://www.kart-fvg.com/ super tor, gokarty leca tam z predkoscia 90km/h, bardzo fajnie sie tam jezdzi, okrazenie jedzie sie ponad 1minute... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Fajnie wygląda.
Ja jeśli chodzi o Szwecję, polecam tor Gokart Arenan w Norrköping (na płd. od Sztokholmu) Zbudowano go zaledwie kilka lat temu i ma zarówno most jak i tunel! ![]() Tor Gokart Arenan w Norrköping Świetny jest też pagórkowaty tor Siljan Ring w Rätvik w Dalarna (płn-zach od stolicy). Długość ponad 1200 m i parę "ślepych" zakrętów przechodzącychh przez szczyty. ![]() Tor Siljan Ring w Rättvik Oba opisałem na portalu polski karting: http://polskikarting.com.pl/aktualnosci/ka...-na-podium.html http://polskikarting.com.pl/aktualnosci/ka...szwedzkiej.html We względnym pobliżu Sztokholmu warto odwiedzić też tory w Enköping, Västerås, Uppsali (Rörken) i Södertälje, ale tylko na tym ostatnim wynajmowane gokarty są utrzymane na zadowalająco równym poziomie. Tor jest dość trudny i ma wzniesienie 6,5 metra. ![]() Tor Tuvängen w Södertälje Więcej do poczytania o gokartach w Szwecji: http://www.poloniainfo.se/artykul.php?id=1462 Chętnych przebywających w Szwecji namawiam na zgłaszanie się do nas! http://gpps.raceit.se -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Zapraszam na mój przejazd z finałowego wyścigu naszego szwedzkiego pucharu,
nagranie z kamerki na kasku: http://contour.com/stories/gpps-2011-race-5-final Można sobie prześledzić tor jazdy. Miałem drugi czas na 30 osób. Zaraz po starcie w 1:05 stawia mnie troszkę bokiem, bo zajechałem drogę zawodnikowi startującemu z trzeciej pozycji. Po pierwszym nawrocie ok. 1:25 zaczyna mnie wyprzedzać dziewczyna. Szybka jest! ![]() Na kolejnym, prawym nawrocie zostawiam jej miejsce ale odbieram pozycję na kolejnym, prawym nawrocie. Potem nic się nie dzieje- dojeżdżam do mety na 2 pozycji. Na pierwszej pozycji zawodnik ważący aż 27 kg mniej ode mnie więc nie było szansy go gonić ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Lepiej odpuścić gaz czy przyhamować lewą nogą bez puszczania gazu? Bo widzę, że puszczasz gaz?
-------------------- TTURBO QUATTRO ATTACK TTORSEN
|
|
|
![]()
|
|
To zależy od konstrukcji karta, ale z reguły wciskając gaz i hamulec na raz przegrzejesz sprzęgło.
Wiele wynajmowanych kartów ma z tego powodu blokadę ograniczającą obroty silnika w takiej sytuacji. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Najtrudniejszy tor gokartowy na jakim jeździłem- wiele łączących się zakrętów:
http://contour.com/stories/linkoping-gocart -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mała Monza zaliczona - jest na bardzo dobrym poziomie i tor jak na halowy naprawdę nieźle przyczepny. Zakręty świetnie pomyślane, niektóre łączące sie ze sobą tak że jak pierwszy pojedziesz źle, to wszystkie będą źle. Co moim zdaniem dodatkowo uatrakcyjnia tor. Bardzo polecam! Odwiedziłem Małą Monzę po prawie roku i jestem w szoku, jak bardzo się pogorszyła. Gokart #1 - uszkodzona blokada siedzenia - leciało się w przód/tył przy pierwszym hamowaniu i dodaniu gazu. Ja nie wiem jak można komuś w ogóle dać czymś takim jeździć. Zmieniłem gokart na #8 - przy odjęciu gazu silnik dawał pełen gaz jeszcze dobrą chwilę.. Najgorsze jest to, że obsługi nic nie obchodzi, nawet bezpieczeństwo. Raz musiałem ostro hamować przed kimś z obsługi łażącym po torze!!! I to bynajmniej nie podczas zółtych świateł. No, po prostu dramat. Wystarczył rok i ze świetnego toru zrobił się jeden z najgorzej prowadzonych, na jakich jeździłem (ponad 20) -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
bylem w koncu na gokartach w pole position na Urysnowie
pierwsza sesja 10 minutowa -masakra, w pierwszym nawrocie slisko jak na lodzie czas około 26 sek druga sesja 10 minutowa (panowie popsikali tor czyms) i 23,80, dwoch kolegow 23,52 i 23,75, wiec nie najgorzej rekord toru podobno 23,26 jakis wydaje sie niewysrubowany za mocno, gdyby była 3 sesja i malo ludzi moze by sie udalo urwac cos jeszcze ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 18 March 2012 ![]() |
Chcesz wystartować w Mistrzostwach Świata w Kartingu Halowym i reprezentować Polskę? Trzeba najpierw wziąć udział w PIKC (Polish Indoor Kart Championship) ! Najważniejsze warunki uczestnictwa: WAGA zawodnika (minimum 60kg), WIEK (wszyscy urodzeni przed 23.07.1997), WPISOWE (260zł).. Więcej szczegółów w regulaminie imprezy -> http://www.pikc.pl
zgłoszenia do 31.03.2012 |
|
|
![]()
|
|
Przebywających w Szwecji zapraszam do organizowanego już po raz
piąty z rzędu Gokartowego Pucharu Polonii Szwedzkiej 2012. ![]() To 6 amatorskich wyścigów na wynajmowanych gokartach na torach znajdujących się na terenie środkowej Szwecji. Jeździć może każdy kto ukończył 18 lat. Pierwszy wyścig 28 kwietnia, ostatni 29 września. Szczegóły: http://www.poloniainfo.se/artykul.php?id=1488 -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 13 February 2011 ![]() |
To jest właśnie to o czym mówiłem kiedyś. Tor jest ruchomy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Odpowiadając na zarzuty Pana powyżej, że czasy Top15 są uzyskiwane na przesuniętym torze Silver Gokart Center:
Sam jeżdzę na tym torze dosyć często i to nie prawda że najlepsze czasy są uzyskane na przesuniętych bandach.. przez ostatnie 2-3 tygodnie uzyskano na torze bardzo dobre wyniki i były one na torze normalnie ustawionym.. Sam widziałem pare jazd na poziomie 32,7-32,9 , gdzie tor był idealnie ustawiony i o wyniku decydowały wyłącznie umiejętności zawodników.. zapraszam aby sprawdzić się w PIKC (www.pikc.pl), wszyscy doważeni do 90kg, losowanie gokartów i równe warunki dla wszystkich.. |
|
|
![]()
|
|
bedzię odciencie zapłonu na prostej.. wózki, które będą brać udział w zawodach PIKC tesowaliśmy i różnica między najszybszym a najwolniejszym wynosi 0,1 sekundy.. było to sprawdzane przez rekordziste toru i po doważeniu do 90kg..
są jeszcze miejsca, zapraszamy do zapisywania się! www.pikc.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 10:07 |