Shoutbox 0 nowych PW 

28 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> jarzma pod zaciski boxter s do 312mm
kidzio_r5gtt
post Wed, 05 Aug 2009 - 11:42
Post #81

Forum Homee

Ikona grupy

tak wg. mnie: jeżeli taki zestaw ma być dobry to musi mieć jednolity adapter zrobiony na cyfrowej obrabiarce z odpowiedniego materiału. nawet niewielkie niedokładności nawet jeżeli da się to założyć wpływają na skuteczność hamowania a co za tym idzie na bezpieczeństwo. Druciarstwo i składanie byle było jest niedopuszczalne bo ryzykuje się życie swoje i innych. Z takich tanich zestawów na które się moda zrobiła ostatnio niestety większość jest jakości tragicznej i spasowanie pozostawia wiele do życzenia.
Kupowałem już parę zestawów BBK z Anglii z kilku firm i nigdy nie zaryzykowali adaptera do zacisku innego niż obrabianego cyfrowo. Nawet w takich tanich prostych zestawach adaptery są wykonane naprawdę super:

z tego co się orientuję nawet w Polsce są firmy które dorabiają takie elementy na CNC i są OK, ale cena już trochę inna niż na szlifierce.
do zrobienie adaptera wystarczy wysłać zwrotnicę tarczę i zacisk do firmy znającej się na tym i dorobią, albo kupić gotowy zestaw dedykowany.

--------------------
www.re5pect.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 05 Aug 2009 - 11:42
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
tabakm
post Thu, 06 Aug 2009 - 23:30
Post #82

User

witajcie. Jestem w stanie zaoferować usługę dorabiania adapterów pod zaciski. Programuję i obsługuję CNC frezarkę. Jestem w stanie też sam pomierzyć co potrzeba, ewentualnie skorzystać z już dostępnej dokumentacji. Wykonałem już takie adaptery dla kolegi z innego forum (niemiecki zacisk, auto japońskie).

nie zwracajcie uwagi na śruby. Nie są to docelowe śruby

detale zostały wypiaskowane

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
Stf1
post Thu, 06 Aug 2009 - 23:35
Post #83

Forum Killer

orientacyjny koszt ?

--------------------
2.0t

+Quote Post
tabakm
post Thu, 06 Aug 2009 - 23:41
Post #84

User

zależy od wielu czynników, przedewszystkim skomplikowanie, dokumentacja jest czy sam mam mierzyć.

200 - 400 pln za komplet

proponuję też nacinanie tarcz hamulcowych.......

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
cowboy
post Fri, 07 Aug 2009 - 08:10
Post #85

Administrator

CYTAT(tabakm @ Thu, 06 Aug 2009 - 23:41) *
zależy od wielu czynników, przedewszystkim skomplikowanie, dokumentacja jest czy sam mam mierzyć.

200 - 400 pln za komplet

dobra cena !

skąd jestes, prosze o PW z danymi, gdzie trzeba podrzucić Ci zaciski i jarzma ?

potrzebuje jarzma pod brembo z BMW e38

--------------------

+Quote Post
Fido_dido
post Fri, 07 Aug 2009 - 09:30
Post #86

Super User

ja tez poprosze dane na pw smile.gif

--------------------
Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz

+Quote Post
tabakm
post Fri, 07 Aug 2009 - 14:56
Post #87

User

cowboy, rozstaw to 112 mm, czy mi się wydaje czy ten zacisk co ja pokazałem to taki sam jak twój??

--------------------
cnc machine

+Quote Post
tabakm
post Sat, 08 Aug 2009 - 09:14
Post #88

User

dostaliście PW???. Jestem nowy na tym forum i nie wiem czy dobrze wszystko robię......

czekam na ifo od Was jeżeli jesteście zainteresowani. Fajnie by było wykonać kilka zestawów to i cenę można negocjować (mówię tu o habalkach do takiego samego samochodu, taki sam zacisk taka sama tarcza).

--------------------
cnc machine

+Quote Post
cowboy
post Sat, 08 Aug 2009 - 11:37
Post #89

Administrator

CYTAT(tabakm @ Sat, 08 Aug 2009 - 09:14) *
dostaliście PW???. Jestem nowy na tym forum i nie wiem czy dobrze wszystko robię......

czekam na ifo od Was jeżeli jesteście zainteresowani. Fajnie by było wykonać kilka zestawów to i cenę można negocjować (mówię tu o habalkach do takiego samego samochodu, taki sam zacisk taka sama tarcza).

hej, dostalem PW

tak wyglada na to ze to taki sam zacisk Brembo, wiec jeden wymiar juz znasz, u mnie bedzie to skojarzone z tarcza z S8 314 lub 321 / 30 (powinna wejść na styk na grubość w ten zacisk) w rozstawie 5x112 i zwrotnica bedzie z audi B3 2.3 20V i piasta z audi 200 T

jak bede mial wszystko to sie bede kontaktowal ....

--------------------

+Quote Post
tabakm
post Sat, 08 Aug 2009 - 11:46
Post #90

User

w tym zacisku wymiar wewnątrz to 31mm, tak więc tarcza 30mm wejdzie na styk. Twoje tarcze są większe od tej na fotce (310x28).

Uzupełniam opis usługi

Dorabiam adaptery (element mocujący zacisk do zwrotnicy) nie dysponuję śrubami ale zastanawiam się też nad tym. Ja bym proponował śruby jakości 12,8. Do wykonania adaptera potrzebne mi są. Zwrotnica, zacisk, tarcza i klocki. Elementy te są potrzebne aby klocek względem tarczy leżał idealnie. Termin realizacji?? Myślę, że ok 2-3 tygodni od momęty dostania wyżej wymienionych elementów. Może i ktoś inny jest w stanie zaproponować termin krótszy. Ale u mnie liczy się precyzja. Na fotkach widać chyba, że elementy są dopasowane super. Mogę po otrzymaniu paczki dorobić detale z plastiku i wysłać ownerowi aby złożył sobie drugą stronę do kupy i potwierdzenił dobre wykonanie i spasowanie. To by było w cenie całej imprezy. Owner akceptuje wymiary, spasowanie i wykonujemy detale ze stali. Dodam jeszcze, że detale są projektowane w kompie po dokonaniu pomiarów celem jak najlepszego wykożystania materiału i wyeliminowania kantów (zaoblenia lepiej wytrzymują obciążenia). Cały detal składa się z łuków co widać na fotach.

Domyślam się, że termin realizacji może się niepodobać, ale ja to wykonuję jako "fuchę" i do tego całe wymiarowanie i rysowanie tego w kompie chwilę zajmuję. Poźniej zostaje wprowadzenie do maszyny programu i jazda. Na koniec piaskowanie co żeby łatwo było pomalować, no chyba, że ktoś sobie nie życzy.

Jak widać na tej fotce i pozostałych detal jest niesymetryczny (niech nikt się nie sugeruje, że coś jest krzywe). Takie wymogi musiał spełniać, żeby pasować do zestawu który mi przysłano.

Co by nie pisać do wszystkich PW. Moje GG to 7599977. Na GG podam dalsze namiary i tel kontaktowy...... Piszcie nawet jak niedostępny.

Elementy przezemnie wykonane będą JEDNOLITE. Czytałem w tym wątku o przypadku spawania takich rzeczy. CZERWONA KARTKA......Jak narazie adaptery na fotkach utrzymują ownera przy życiu, heheheh mam z nim stały kontakt, hamują całkiem ciężki samochód i kierowcę co lubi szybko pomykać.

p.s. jestem w stanie wykonać inne elementy z prawie każdego materiału - każdego rodzaju stal, alu, plastik, pleksi, drewno.

Nie ograniczajmy się tylko do hamulców

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
cowboy
post Tue, 11 Aug 2009 - 09:23
Post #91

Administrator

przymierzyłem to na tarcze z 323/30 z audi S4 / A6 2.7 BiT

jednak tarcza się zmieściła smile.gif

jednak jest tak mało luzu że dorobienie adaptera bedzie wymagało precyzji na dziesiąte czesci mm smile.gif

tabakm: jak tylko dorwe zwrotnice to bedzie można działać smile.gif

--------------------

+Quote Post
tabakm
post Tue, 11 Aug 2009 - 15:33
Post #92

User

a te klocki / zacisk nie są za małe?? Docisnąłeś zacisk do tarczy?? Trzeba będzie odsunąć trochę, zastanawiam jaki luz trzeba / można zostawić. Na szerokość mamy 0,5 mm na stronę........

Dziesiątki mm hmm..... tu mowa jest o setkach..... damy rade.....

jak czasowo u Ciebie z tematem?? czekam na znak

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
tabakm
post Sat, 22 Aug 2009 - 14:31
Post #93

User

http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8232304...RX-US-spec.html

dosyć cieńkie te adaptery i to do jakich fur. Ale te "dystanse" "podkładki" to chyba niedopuszczalne są co myślicie?? Ciekawe z jakiej stali są zrobione??

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
cowboy
post Sun, 23 Aug 2009 - 09:23
Post #94

Administrator

CYTAT(tabakm @ Tue, 11 Aug 2009 - 15:33) *
a te klocki / zacisk nie są za małe?? Docisnąłeś zacisk do tarczy?? Trzeba będzie odsunąć trochę, zastanawiam jaki luz trzeba / można zostawić. Na szerokość mamy 0,5 mm na stronę........

Dziesiątki mm hmm..... tu mowa jest o setkach..... damy rade.....

jak czasowo u Ciebie z tematem?? czekam na znak

PozDRo

kolcki wchodza na tarcze tak że jest jeszcze 2mm luzu wiec w tą strone bedzie 1mm smile.gif zresztą bedę zakładał tarcze ciutke mniejsze 314/30 bo mają wiksze ET co mi odpowiada bo wtedy nie potrzebuje dystansu do felgi 8J16 Et35

w poniedziałek / wtorek dostane zwrotnice i generalnie kupuje jeszcze nowe tarcze (do zuzytych nie ma co mierzyc) i mozemy działac smile.gif

--------------------

+Quote Post
lookhash
post Thu, 27 Aug 2009 - 15:07
Post #95

Rookie

Witam, mam zaciski z audi s6 (4b0 615 107b) na cztery male klocki. Pytanie czy wystarczy dorobic jarzma zeby pasowaly do a4 1.8t quattro z 1996roku. Są to zaciski na tarczę 321x30. I jeszcze jedno pytanie czy mogę całe zwrotnice (aluminiowe) przełożyć, bo widzialm inne galki na wachaczach takie grubsze i nie wiem czy półosie będą pasować. Pomóżcie

+Quote Post
tabakm
post Thu, 27 Aug 2009 - 17:04
Post #96

User

nie znam odpowiedzi na twoje pytania. Po pierwsze musisz zobaczyć czy taka tarcza wraz z zaciskiem wchodzi w felgi które posiadasz. Teoretycznie można wszystko dorobić, wszystko połączyć. Może fotki jakieś zapodaj

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post
henry
post Thu, 27 Aug 2009 - 18:24
Post #97

Forum Homee

pisalem na podany numer gg w sprawie adapterow i dwa dni ciszy?

--------------------
V6 Irmscher & supercharged

+Quote Post
ZoLt4R
post Fri, 28 Aug 2009 - 00:21
Post #98

Forum Killer

jak z dorobieniem adapterów z mocowaniem zacisku od "czoła". cos podobnego jak ze zdjęcia. otwory w plaszczyznie tarczy zwykle. te od czoła, gwintowane. mozesz cos takiego wykonać?

przykladowe zdjecia

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
lookhash
post Fri, 28 Aug 2009 - 16:06
Post #99

Rookie

W moim A4 (b5) zwrotnice mam stalowe i tam rozstaw otworow mocujacych zaciski to 90mm, a te ktore bym chcial przelozyc sa to zaciski Lukasa z S6 i maja rozstaw mocowania 145mm. Czy ktos z nowszym modelem A4(b6-b7) z aluminiowymi zwrotnicami moze napisac jaki tam jest roztaw mocowania zaciskow. Bo zwrotnice z s6 maja inne mocowania na dolne wahacze grubsze sworznie. Dodaje zdjecia

+Quote Post
tabakm
post Fri, 28 Aug 2009 - 17:33
Post #100

User

CYTAT(ZoLt4R @ Fri, 28 Aug 2009 - 00:21) *
jak z dorobieniem adapterów z mocowaniem zacisku od "czoła". cos podobnego jak ze zdjęcia. otwory w plaszczyznie tarczy zwykle. te od czoła, gwintowane. mozesz cos takiego wykonać?

bez problemu.........

PozDRo

--------------------
cnc machine

+Quote Post

28 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 21:34