![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Czyżby również mocne zakłócenia w komunikacji z Pavlo...
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 01 November 2013 Skąd: Wrocław ![]() |
Raczej tak. Gość swoim zachowaniem jest mega niepoważny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 06 December 2004 Skąd: just behind you ![]() |
Ja nie narzekam na takie podejscie, bo dla mnie to tylko woda na młyn. Robota non-stop. CNC sieka na 2zmiany a i tak wiecej zleceń niż mocy przerobowych.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raczej tak. Gość swoim zachowaniem jest mega niepoważny.
-------------------- Pro-Tune
find us on Facebook www.facebook.com/ProTunePL |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
Ja na wiosnę u Pavlo zamówiłem komplet 4 tłoków i kolega najwyraźniej ma Nas w dupie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 June 2010 Skąd: Mogilno ![]() |
macie w jego aukcjach nr telefonu to można zadzwonić, widać, że na allegro działa więc pewnie żyje
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
To, że żyje , to mi to nie przeszkadza
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 01 November 2013 Skąd: Wrocław ![]() |
Gość Masakra!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
jakie są wymiary śrub pod zaciski porsche boxter s?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 February 2007 ![]() |
m12x1.5 dlugosc pewnie minimum 90-95mm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ktos sie orientuje czy zacis 4 tłok TYŁ z toruarega, cayenne , Q7 który ori goli z tarczą 330/28 bedzie chodził z tarczą 330/22
czy te 4mm w grubosci tarczy jest jeszcze w zakresie pracy tłoczków ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to jest 6mm
![]() |
|
|
![]()
|
|
hehe racja 6mm czyli po 3mm na strone
niestety nie mam zacisków pod ręką bo gdybym miał to bym sprawdził i nie byłoby pytania ![]() nie przewiduje podkladania blach pod klocki bo to druciarstwo wydaje mi się ze tłoczki mają co najmniej po 3mm nadmiarowego ruchu bo przecież niektórzy zjadają klocki do balchy , a tutaj bedzie regularny serwis i klocek zmieniany czesto z drugiej strony wiem ze ludzi zakładają ten zacisk na przód na tarcze 312/25 i działa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 April 2013 ![]() |
Witam!
Tłoczek ma wymiary 46x32, z czego na prowadzenie (cylindryczna część o średnicy 46 mm) przypada 25 mm. Moim zdaniem istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie się kontował. Prócz tego szczelina między tarczą a podporą w zacisku będzie dość znaczna, co przy chwili nieuwagi zakończyć się może zaklinowaniem lub wypadnięciem resztek klocka. Dlaczego nie dasz grubszej tarczy? pozdr -------------------- G4 Racing- Hamulce na każdą okazje.
|
|
|
![]()
|
|
tłoczek w tylnym zacisku touareg ma 46mm srednicy ?! chyba blizej 32
44mm to mają zaciski 4 tłoczkowe przednie z touarega które sa prawie 2x wieksze nie dam grubszej tarczy bo na tyle to i tak bedzie overkill ten hamulec a dodatkowa masa wirujaca nie jest mi potrzebna -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 April 2013 ![]() |
Wiesz, faktycznie namieszałem. Ostatnio robiłem taki zacisk i został mi uszkodzony tłoczek. Uznałem bezkrytycznie, że to tył. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Wymiary toczka prawdziwe :-)
pozdrawiam -------------------- G4 Racing- Hamulce na każdą okazje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Mam pytanie o hamulce do paska B6 '07r. Teraz jest tam 312mm, a znajomemu już to nie wystarcza. Myślimy o 345x30 mm z odpowiednim zaciskiem. Z tego co widze to jest zacisk z pasak R, Audi S3 i jakiegoś Leona. Bliźniaczy jest zacisk w A6 C6 3.0 TDI. Ktoś się orientuje czy podejdzie ten zacisk z A6? Jaki w nim jest rozstaw otworów w jarzmie?
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 20 May 2010 ![]() |
Panowie czy ktos z Was przerabial temat adapterow pod zacisk brembo e38. Widzialem tutaj w temacie ze zdarzało sie robic hamulec na tym zacisku. Kto mi zrobiw sensownych pieniazkach takie adaptery pod zwrotnice s3 8l i ori tarcze 312x25
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 June 2005 ![]() |
Zajmuje się ktoś adapterami? Chciałbym wrzucić większy zacisk pod 312mm 5x100 VAG. Koło maks 17 cali. Myślałem o Brembo 4 tłoku z Cayenne/Touareg?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 15 May 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Przerabiał ktoś wrzucenie zacisków zr/zl18, lub 17 do golf IV/leon/a3/fabia/polo/ibiza? Jeśli tak, to na jaką tarczę to najlepiej wrzucić i których zacisków powinienem szukać? Z tego co czytałem zl/zr17 są pod mniejszą tarcze, tj. mocowanie do zwrotnicy jest "krótsze". Jeśli chodzi o tarcze, to słyszałem o możliwości użycia 330x32 z 147 GTA. Może ktoś montował je na 323 z Leona Cupry R? Chciałbym to zmieścić pod felgą 17". Najbardziej zależy mi na informacji o samym zacisku, bo mam do kupienia tanio zr18, tylko nie wiem czy jest sens, jeśli ma się okazać, że muszę szukać 17...
|
|
|
![]()
|
|
tarcze 323mm bedzie lipa bo raz ze za mala, a dwa ze za cienka
zaciski 6tlokowe sa stworzone do grubszych tarcz przynajmniej 30mm, wtedy jakos to dziala co do fel, ZL17 z tarcza 330mm miesci sie pod 17 cali o ile fela ma nie ma rantu (bo jak ma rant to znaczy ze jest zwykle wklesla) i musi miec dosc niskie ET, w zwrotnicy 5x100 jest to bardzo wazne bo tarcze sa bardzo plytkie a tym samym powierzchnia przylegania felgi do tarczy nie jest daleko od mocowania zacisku ZL/ZR18 to juz 18 cali pozatym w fabii i reszcie aut ktore wymieniles, jak zapewne wiesz, musisz uzyc adapterow zeby zamontowac w/w zaciski, moze pomysl bardziej o czyms plug na play? typu 323mm z cupry razem z zaciskami brembo albo 334mm na dwutloku z golfa iv R32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 22:14 |