![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 April 2013 ![]() |
witam kolegów
pltotom ma rację jesli chodzi o zaciski z alfy. aktualnie mam podobnego pacjenta i analizując możliwości doszedłem do wniosku, że zaciski z alfy - brembo 4 tłoki po 44mm jeśli się nie mylę i tarcze 330x32 do małej przeróbki mocowań to dobry pomysł. ale wpadła mi w ręce nielada gratka: dwuczęściowe tarcze ate pwer disc 326x30, mocowanie 5x100, otwór 65. w połaczeniu ze wspomnianym wyżej zaciskiem-bomba. zacisk seryjny w seacie to 54 mm średnicy. uzyskac z tego można niecałe 3,5 tony nacisku na klocek. cztery tłoki dają aż 8290 kg na stronę, czyli na jednym kole jest więcej niż na całej seryjnej osi. sądze, że zacisk z touarega to zbytek. zr17 ma po dwa tłoki odpowiednio 32, 34 i 36 mm, zr18 ma 2x30, 2x34 i 2x36 mm. poza tym zajmuje to dużo miejsca i może wymagac zmiany pompy. w przypadku 4 tłoków pompa powinna wydolic. zmieniając średnicę pompy na większą zmniejszamy przełożenie hydrauliczne układu, czyli zmniejszeniu ulega ciśnienie jakie możemy wytworzyc, a co za tym idzie siła docisku klocka. dorobienie adaptorów do zacisku z alfy nie stanowi problemu - mocowanie prostpadłe. zachwilkę dołaczę foty tarcz. rewelacja, a cena jeszcze ciekawsza. pozdrawiam janusz -------------------- G4 Racing- Hamulce na każdą okazje.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 February 2007 ![]() |
ktos obecnie jeszcze jest w stanie wykonac takie adaptery VAG 94mm-> porsche 130mm pod tarcze 312mm? szukam kogos kto by sprzedal lub zrobil jesli juz takie cos wykonywal kiedys
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
ja mam takie pod 4 pot na 312/ 330
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
Pioteros odezwij się do Pavlo w sprawie adapterów lub przewertuj forum znajdziesz bez problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
np. jeszcze vr servis - Borys może wykonać
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
moge ci dac rys. tech. i możesz udeżyć do borysa jak Rapix mówi
|
|
|
![]()
|
|
KKK VAG nie moge wyslac do ciebie PW, jakies info o tych twoich adapterach? dokladne?
sam jestem w trakcie szkicowania rysunku a potem ewentualnei przeniose go do cada, ale jesli nie jest on jakas tajemnica to mozesz podeslac na maila pioterd@op.pl |
|
|
![]()
|
|
Witajcie!
Myślę, że nie ma sensu zbytnio kombionować w temacie Leona, moim zdanie najlepsze wyjście to, dwuczęściowa tarcza ATE PowerDisc 326x30mm i oczywiscie czterotłoczkowy zacisk brembo. Kombinacji nie wiele a efekt bezbłędny. ![]() Pozdrawiam -------------------- G4 Racing- Hamulce na każdą okazje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Jest pytanko, jaki mają rozstaw otwory montażowe do zwrotnicy w zacisku 6-tłoczkowym cayane?
![]() No i drugie pytanie, zacisk występuje w dwóch wersjach, na mniejszą lub większą tarczęczę, czy obie wersję mają takie same rozstawy montażowe? -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 07 August 2005 Skąd: Wielkopolska ![]() |
około 146mm
takie same rozstawy są w ZR/L17 i ZR/L18 - różnica to tylko w długości "jarzm" 10mm wynikająca z różnic wielkości tarczy różnią się delikatnie budową od środka oraz średnicami tłoczków budowa zewnętrza jest niemal identyczna - od strony "bębna felgi" |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Dzięki za info. Troszkę licho bo moja zwrotnica ma 130 mm rozstaw uszu i słabo pewnie będzie z dorobieniem adaptera...
Ciekawe czy jest jakiś zacisk z seri big brembo min. 4 tłoki rozmiar zacisku jak w np. EVO o rozstawie 130 mm, ktoś, gdzieś, coś? -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Mam takie pytanko, wie ktoś jakie zaciski siądą dobrze na tarcze VAG'ową 312x25mm ?
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
Mam takie pytanko, wie ktoś jakie zaciski siądą dobrze na tarcze VAG'ową 312x25mm ? 4 tłoczki Brembo? -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 June 2010 Skąd: Mogilno ![]() |
ktoś sprzedawał ostatnio 4 tłoczkowe Brembo z dorobionymi adapterami pod seryjną 312
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Tak, z rozpędu zapomniałem dopisać, że o 4 tłoczki Brembo chodzi.
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
Witam!
szukajcie zacisku 4-tłokowego o d Alfy Brery. Jest tam mocowanie prostopadłe i łatwo będzie dorobić adaptor. W standardzie jest tam tarcza 330x28, ale duzy klocek. pisałem wcześniej. pozdrawiam -------------------- G4 Racing- Hamulce na każdą okazje.
|
|
|
![]()
|
|
wiekszosc brembo ma takie mocowanie a adaptery pod nie sa juz opanowane nawet mozna takie ori w ASO dostac, a wysokosc montazu zacisku pod srednice danej tarczy mozna podregulowac sobie podkladkami
adaptery sa albo od rs2 (zacisk porsche i tarcza chyba 308mm) albo od leona cupry r (adapter + zacisk brembo + tarcza 323mm), wiec do montazu tarczy w drugim przypadku np 330mm wystarczy dac jakis dystans miedzy adapter a zacisk zeby tarcza sie zmiescila |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
jakby ktoś był zainteresowany to posiadam 2 komplety adapterów pod zaciski Porsche BoxterS na seryjne tarcze 312mm z audi/Vw
Rozstaw otworów przy jarzmie to około 94mm a rozstaw gwintowanych otworów do których wkręca się śruby po stronie zacisku to 130mm. Wszystko idealnie pasuje gdyż to z mojego auta i kolegi dlatego mam tylko 2 komplety które kiedyś dorabiał dla nas Pavel:) W razie czego info na pw |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 01 November 2013 Skąd: Wrocław ![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow !!!
Już jakiś czas przeglądając forum i nadszedł czas zarejestrować się. Bardzo chciałbym zmienić w swoim samochodzie układ hamulcowy.Czy moglibyscie mi pomódz w tej sprawie ? Może ktoś z Was dysponuje namiarem na solidnego oraz terminowego człowieka? Bardzo proszę o info. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 March 2009 Skąd: 3-miast ![]() |
Pavlo opróżnij skrzynkę bo wiadomości nie przechodzą.
Albo odezwij się na PW w sprawie hamulców. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 04:03 |