![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
tylko nie koniecznie przy 4 tłoczkowych zaciskach nie będziesz potrzebował 17stek
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
Dla tego właśnie chcę się dowiedzieć czy ktoś już robił coś podobnego i z jakim efektem .
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 30 December 2007 ![]() |
Witam. Szczerze mówiąc przebrnąłem przez połowę stron tego tematu i zgłupiałem.... Macie wielką wiedzę widzę.... Posiadam w aucie a3 tarcze 312" Zimmermany nawiercane klocek TRW i seryjny zacisk ;> nie chcę pakować hebla z S3 bo kupiłem cały nowe ten komplet, który napisałem a przede wszystkim nie chce na zimę 17". Czy założenie jakiegoś zacisku 4 tłoczkowego poprawi znacznie hamowanie ? Dodam, że posiadam jeszcze jakiś oplot Goodyeara jednak mechanik bał się go założyć bo "coś mu nie pasowało" czy jak bym wkleił Wam fote tego oplotu powiecie czy śmiało można zakładać? Dzięki z góry za pomoc ! 312 siedzi w s3 8l seryjnie...wiec nie wiem po co piszesz o s3 jak taki właśnie masz hebel... wiecej tłoków znacząco poprawia hamowanie zwałaszcza z wiekszysci predkosci czy na torze, trzeba pamietać że tarcza też nie może byc "papierowa". przy srednicy 312 i 4 tłoczkach raczej zostaje 17" minimum... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
pewnie kolega ma a3 8p i tam w s3 jest tarcza większa
|
|
|
![]()
|
|
312 siedzi w s3 8l seryjnie...wiec nie wiem po co piszesz o s3 jak taki właśnie masz hebel... A czemu myślisz o 8l? Wspomniany zestaw, o którym pisałem pochodził by z s3 8P 345" Jeśli mówisz, że 17" bd musiał mieć jako zima to odpada... Teraz niech mi tylko to ktoś dokładnie potwierdzi... Mało pocieszająca wiadomość by to była ... Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
bo nie napisałes że 8p ;-) heh
nie ważne, ja troszke przeszedłem i nie bardzo widze opcje na mniej niz 17 calowe koło do 4 tłoczków i tarczy 312mm... |
|
|
![]()
|
|
W tamik razie bardzo źle ..... myślełem, że bd to dobre rozwiązanie....
|
|
|
![]()
|
|
lepiej ale zaciski od cupry R w idealnym stanie kosztowały mnie 700 pln ![]() ![]() a 312 i 4 tłoczek i felga 16" wszystko pasuje quli tu kolega ra cek pisze, że jednak pasuje ;> Więc chyba źle zrobiłem, że odpuściłem temat... Szukam i pytam 1 opinia, że nie pasuje mnie JUŻ nie przekona ![]() Szukam dalej i dopytuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 08 November 2011 ![]() |
witam
ja tak jak napisałem jeżdżę z zaciskami z cupryR tylko z frezowałem 6mm z adaptera żeby pasowało na tarcze mniejszą o 11mm (czyli po 5,5mm na stronę jest mniejsza tarcza) i to wchodzi z felge 16" tylko musiałem dać dystans miedzy felgę a piastę bo ramiona zahaczały o zacisk ale da się taki zestaw skompletować bez problemu nie widzę sensu jeździć w zimie na 17" z resztą tarcze 323 w inter carsie są dostępne tylko trw a jakoś nie lubię ich klocków ani tarcz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Do Rapix i Quli oczywiście, że się da wsadzić 4tłoki pod 16" właśnie to ogarniam z pavel i zobaczymy jak to bd hamować
![]() Zdam dokładną relację już po wszystkim ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 February 2007 ![]() |
napiszcie ktore zaciski i na jaka tarcza wchodza pod 16 cali, oczywiscie 4 tloki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
a nie chce Wam sie przeczytac tego watku ?
pod 16 cali wejdzie nawet tarcza 321mm z 4 tłoczkowym zaciskiem nie ma na to reguły, zalezy od ET felgi, jej budowy, kształt ramion, ET tarczy itd bo czesto jest tak ze zacisk zawadza o ramiona felgi lub zwrotnice, nie tylko po średnicy są ograniczenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mi się nie chciało z tym kombinować założyłem 17 na zimę i po sprawie
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Przeczytałem cały wątek i nadal nie mam pewności.
cowboy Ty zgłębiałeś temat, może będziesz w stanie podpowiedzieć, czy zaciski z BMW e38 (lub inne) brembo 4 tłoczki na 312 da się bez problemu zastosować z adapterem w S3 8L? Oczywiście ideałem byłoby gdyby podeszły z 16" felgę, ale tu już wiem że jest to możliwe. Od czego ewentualnie podeszły by takie zaciski? Najchętniej założyłbym z Cupry R, ale kosztują spooroo. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Panowie krótka piłka "pavlo" i to wszystko
![]() ![]() Ale nie pieprzmy się 2koła musicie mieć na tak profi robotę. Przy moich przebiegach gwincie i glebie nie ma mowy o 17" ma zimę ![]() Nie długo pokaże co wyszło ![]() |
|
|
![]()
|
|
no ja mam bmw e38
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
cowboy Ty zgłębiałeś temat, może będziesz w stanie podpowiedzieć, czy zaciski z BMW e38 (lub inne) brembo 4 tłoczki na 312 da się bez problemu zastosować z adapterem w S3 8L? Oczywiście ideałem byłoby gdyby podeszły z 16" felgę, ale tu już wiem że jest to możliwe. fido-dido ma takei zaciski u siebie w corku na tarczy 312 z S3 ![]() ale UWAGA: CYTAT dystanse 20mm nie sa moim widzimisiem tylko sa konieczne poniewaz pod przednim kolem jest 4 tłoczkowy zacisk brembo z tarczcza 312mm i przy mniejszym dystansie zacisk bedzie tarł o ramiona felgi :/ felgi ATS DTM 7,5J17 ![]() chyba nawet są zdjecia w tym temacie zaciski z BMWe39 to chyba najtansze zaciski 4 tłoczkowe na rynku (allegro) ale tez sa dosc małe - seryjnie wystepuja z tarcza 314/28 bodajze rozstaw uszów w zwrotnicach jest zdaje sie 95mm aw zaciskach nie pamietam cos koło 110 wiec trzeba sie troche nameczyc zeby srobic adapter ale cos mi sie kojarzy ze ktos ma juz wzór czyli zwrotnica VAG, tarcza 312 i ten zacisk -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja mam u siebie to zrobione i zależy to od et felgi przy felgach od tt z et32 może być bez dystansu
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
Gdzieś w tym wątku już pisałem...
Jak macie wydać 2k zł i zakładać 4 tłoki pod 312mm to lepiej kupić AP Racing z Ibizy Cupry i mieć plug&play niż bawić się w adaptery. Swego czasu nówki sztuki wraz z klockami w ASO kosztowały 2.4 kzł po rabatach. -------------------- Klub 100kucy/1L
|
|
|
![]()
|
|
poczekajcie chwilke mam tarcze 312 i zacisk 4 tłoczkowy na półce jutro wezme 16calowe koło od kolegi(bo ja sie wyzbyłem wszystkiego co ma mniej niz 17 cali) i zobaczymy czy wejdzie...
po moich bojach wydaje mi sie ze nie wejdzie 16 ale sprawdze to dokladnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 10:05 |