![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
CYTAT spoko tylko ze ja mam juz zaciski z e38;-) pomoze ktoś? Daj znać jak coś z tego wyjdzie ![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
To ja mam jeszcze jedno pytanie dotyczące spasowania tego wszystkiego, tzn jaki jest minimalny odstęp zacisku od wewnętrznej średnicy felgi?
-------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
Ma ktoś może jeszcze namiar do użytkownika "tabakm"?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
Pisałem z nim na gg ostatnio i już nie robi adapterów
-------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
i co tam z tymi zaciskami z bmw ?
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
i co tam z tymi zaciskami z bmw ? http://www.racingforum.pl/index.php?showto...5813&st=340 posty od 341 do 345 wal do Nemesisa albo do Fido -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Nemesis siedzi w korei a ja mam tylko adaptery pod stare vw
![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
a S3 jaki ma rozstaw mocowania jarzm ? nie jest to samo ?
przeciez 256/280/288/312 to raczej ma ten sam rozstaw srub mocujących ? czy się mylę wszak w ostatnich wypustach mk3 było 288m tarcza na zacisku takim jak w mk4, a 312 podchodzi pod te same mocowania btw: te zaciski sa bardzo małe i ja bym ich nie zakładał do S3 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
a S3 jaki ma rozstaw mocowania jarzm ? nie jest to samo ? przeciez 256/280/288/312 to raczej ma ten sam rozstaw srub mocujących ? czy się mylę Zgadza się- wszystkie w/w zwrotnice/jarzma łącznie z S3/TT maja ten sam rozstaw (94mm). Wyjątkiem są 256 i 280 w mk4 bo te nie mają żadnego "rozstawu" (zwrotnice i zaciski są całkiem innego typu) -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza się- wszystkie w/w zwrotnice/jarzma łącznie z S3/TT maja ten sam rozstaw (94mm). Wyjątkiem są 256 i 280 w mk4 bo te nie mają żadnego "rozstawu" (zwrotnice i zaciski są całkiem innego typu) ten sam rozstaw mają inne VAGi, golfy 2 i 3 , seaty, octawie, A4, A6 z heblami 288 lub 312 a takze 80tki B3 i B4 z hamulcami 256/280 rozstaw śrub mocujących zacisku z BMW to 112mm, ale IMO fajny zacisk jest z peugota i ma 100mm rozstawu i chodzi z tarczą 330/30 moim zdaniem 312/25 jeśli zmieniać to na minimum 321/30 z S4B5 (mozna zmienić rozstaw na 5x100) i wtedy dać zacisk 4 tłoczkowy mam taki zestaw nowe tarcze zimmermana i zaciski - mogę komuś odstąpić jak potrzebuje - zaleta miesci się w felgę 16 cali i fajnie podchodzi pod jarzma VAG - stsunkowo prosty adapter bedzie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT btw: te zaciski sa bardzo małe i ja bym ich nie zakładał do S3 a coś konkretniej ? są 4 tłoczkowe i pasują pod te tarcze więc co z nimi nie tak? ![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
są małe po prostu, jedyna ich zaleta to to że sa tanie jak barszcz
małe tłoczki, mała powierzchnia klocka (długość 118mm vs 133mm tych która podałem na fotce) ... do tego seryjna cienka tarcza zakładając większe zaciski masz wieksze tłoczki, wiekszą powierzchnie tłoczka, większą tarczę i grubszą tarczę - czyli cały układ wydajniejszy o wiekszej pojemności cieplnej, trudniejszy do zamęczenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Dokladnie. Nalezy pamietac, ze 4-tloczkowe brembo wystepowaly w milionie roznych konfiguracji i wielkosci. Tych malych absolutnie nie warto brac, czesto wychodzi, ze klocek w nich jest mniejszy niz w seryjnym jednotloczku.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Hmmm to już nie wiem jak robić Fido np. bardzo sobie chwalił swoje hamulce... ale fakt corrado mniej waży niż takie S3
|
|
|
![]()
|
|
no ale Fido zmieniał z 256 lub 280
a Ty zmienisz z 312 na 312, wymienisz w zasadzie tylko zacisk ![]() zrobisz jak uważasz ale jak miałbym robić adapter to juz bym zapodał cos konkretnejszego - np to co napisałem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 30 December 2007 ![]() |
panowie tarcza 320mm w rozstawie 5x100 z czego to moze byc?? wygląda na to ze to grube fabrycznie jest na ok32mm.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
rapix tak jak chlopaki mówia ja zmieniałem z 280mm pozatym corrado wazy 1115kg to prawie 300 mniej od s3 wiec jest mu łatwiej
ja bym robił adaptery pod tarcze 332 mm z golfa 4 r32 która jest 5x100 poza tym jak bym jeszcze raz robił hebel na pewno nie wybrałbym tych zacisków sa bardzo szerokie i żadne praktycznie felgi nie wchodzą pod te zaciski ats dtm et38 dopiero siada na dystansie 20mm :/ -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm tylko jakie zaciski dać pod tarcze 332 ?
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm tylko jakie zaciski dać pod tarcze 332 ? kurde ale Ty sie do tego zabierasz, jak pies do jeza ![]() pisałem Ci ze mam zaciski które chodziły z tarczami 330/30 ![]() IMO lepiej założyć tarcze 321/30 z eSki bo są tanie i wchodzą na 16 cali fele - mam tez na sprzedaz za 350 PLN za komplet zimmermanów 2 sztuki gładkie, a za tarcze do R32 zapłacisz jak za mokre zboże ![]() przerobienie 5x100 na 5x112 to jest pikuś ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hihi ale to że 16 wejdą to mam gdzieś
![]() ![]() cowboy dawaj na pw ![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 01:20 |