![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 13 June 2010 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
nie pamietam teraz, jakos kolega z trójmiasta ... ma owce w avatarze na forum golfa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
nie pamietam teraz, jakos kolega z trójmiasta ... z tego co wiem od fido to jarzma E38/VR6 zrobił cacy -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
a to już wiem. NEMESIS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
prosze nie siac plotek mamy bardzo dobry kontakt i polecam go jednak on juz sie tym nie zajmuje
![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
mk3 tarcza 288, (nie planuje przechodzić na 312) zaciski brembo z bmw. no i pytanie czy tam jeszcze będzie miejsce na adapter? bo coś mi sie ciężko zdaje że braknie i będę musiał przejść na 312 albo trzeba będzie dołożyć i kupić zaciski z porsche
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
Ponawiam pytanie, czy ktoś się orientuje z jakiego samochodu pochodzą takie zaciski?? Wymiary klocka to 110mmx50mm. Kupiłem je i po przymiarce troche się zmartwiłem bo okazało się że brakuje ok 10mm na szerokości klocka aby wykorzystywać szerokość pierścienia na tarczy. Zacisk ma pracować z tarczą 312mm, ale sprawdzałem na 288 i sytuacja wygląda podobnie. Być może ten zacisk przeznaczony jest do mniejszych tarcz gdzie szerokość pierścienia tarczy ma ok 50-55 mm. Tak sie zastanawiam czy nie podebrałby klocków z 10 mm szerszych, ale nie wiem jak będzie zdawać egzamin takie rozwiązanie. Testował ktoś taki patent?? -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 16 April 2006 Skąd: ja to wiem... ![]() |
Ponawiam pytanie, czy ktoś się orientuje z jakiego samochodu pochodzą takie zaciski?? Wymiary klocka to 110mmx50mm. Kupiłem je i po przymiarce troche się zmartwiłem bo okazało się że brakuje ok 10mm na szerokości klocka aby wykorzystywać szerokość pierścienia na tarczy. Zacisk ma pracować z tarczą 312mm, ale sprawdzałem na 288 i sytuacja wygląda podobnie. Być może ten zacisk przeznaczony jest do mniejszych tarcz gdzie szerokość pierścienia tarczy ma ok 50-55 mm. Tak sie zastanawiam czy nie podebrałby klocków z 10 mm szerszych, ale nie wiem jak będzie zdawać egzamin takie rozwiązanie. Testował ktoś taki patent?? A możesz podać numer, który widnieje na zacisku, to sprawdzę we wtorek, zacisk przypomina mi swój, który mam na tyle, pod tarcze 299mm. -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
jedyny numer jaki znalazłem to same cyfry 206828, ale nie sądzę aby to coś było konkretnego.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
z fiata kupe?
-------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
dzisiaj męczyłem znajomego w sklepie z częściami samochodowymi i wygląda na to jakby te zaciski pochodziły z Peugota 406 3.0 V6. Wymiary klocka dla 406 zgadzają się z wymiarami klocka który siedzi w moich zaciskach. Wynika z tego że zaciski z 607 ( klocki są dłuższe i szersze jak ktoś wcześniej pisał ) są większe od tych z 406 3.0. Gdyby ktoś miał takie na zbyciu to bym się chętnie zamienił
![]() -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
jedyny numer jaki znalazłem to same cyfry 206828, ale nie sądzę aby to coś było konkretnego. Nr. z mojego zacisku: 20 4679 00 klocek textar: T428FF 20377(46F) Chyba Ci w niczym nie pomogłem ![]() -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
z fiata kupe? Raczej nie bo w coupe masz zacisk mocowany w inny sposób ..90 stopni różnicy w stosunku do foto z powyższych postów ( sruba przechodząca przez zacisk równoległa do osi pojazdu...tu jest na focie prostopadle) -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
W coupe 20v turbo jest tak jak na foto.
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
Nr. z mojego zacisku: 20 4679 00 klocek textar: T428FF 20377(46F) Chyba Ci w niczym nie pomogłem ![]() jak wcześniej napisałem wydaje mi sie że te zaciski są z Peugeota 406 3.0, ale dzisiaj kupiłem następne do kolekcji z Alfy 166 V6. W porównaniu do tych z Peugeota są sporo większe. Te mniejsze zamontuje sobie na tył, tylko będe miał problem z hamulcem ręcznym. Frano dzięki za fatygę. Ty masz zaciski montowane od czoła czy otwory są w tej samej płaszczyźnie co otwory w zwrotnicy?? Ja na pewno nie będę napalał się na zaciski z porsche bo to nie moja półka cenowa ![]() ![]() -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
Frano dzięki za fatygę. Ty masz zaciski montowane od czoła czy otwory są w tej samej płaszczyźnie co otwory w zwrotnicy?? Hej, tutaj masz printscreena, mam ori zacisk z Rs2. http://megalol.d2.pl/franof1/Zacisk%20w%20...20ori%20Rs2.JPG -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Potrzebuję dorobić jarzma do zacisków Taroxa B32-10 pod zwrotnicę od S3. Pisałem do użytkownika "tabakm" ale jak na razie cisza. Macie może kogoś kto się tym zajmie w miarę szybko??
-------------------- SPONSORED BY detergens.pl Sprzątanie biur Warszawa
SPONSORED BY www.hydrotransfer.pl Hydrografika Warszawa |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 05 June 2009 Skąd: W-wa ![]() |
Łomianki, ul. Kościuszki. Ja tam dorabiałem jarzma pod brembo i jest OK.
-------------------- FWD 560Nm - było
400KM 1.8T + Das iSt Gówno |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Łomianki, ul. Kościuszki. Ja tam dorabiałem jarzma pod brembo i jest OK. Dzięki, możesz podać dokładniejszy adres, może nr tel?? -------------------- SPONSORED BY detergens.pl Sprzątanie biur Warszawa
SPONSORED BY www.hydrotransfer.pl Hydrografika Warszawa |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 05 June 2009 Skąd: W-wa ![]() |
-------------------- FWD 560Nm - było
400KM 1.8T + Das iSt Gówno |
|
|
![]() ![]() |