![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 August 2009 ![]() |
Najważniejsze pytanie, czy taka tarcza 323mm z zaciskiem Brembo z E38 wejdzie mi na felgę 17 cali ET35?? albo sam sprawdzisz przykładając to do siebie, albo ktoś kto wsadzał dokładnie taka tarcze, ten sam zacisk i taką samą felgę do takiego samego samochodu (prawdopodobieństwo znikome). Srednica się zmieści, a le czy na grubośc da radę to nie wiem, zawsze można użyć dystansu (ale to w ostateczności). PozDRo -------------------- cnc machine
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 August 2009 ![]() |
Najważniejsze pytanie, czy taka tarcza 323mm z zaciskiem Brembo z E38 wejdzie mi na felgę 17 cali ET35?? albo sam odpowiesz sobie na pytanie przykładając to do siebie, albo ktoś kto wsadzał dokładnie taka tarcze, ten sam zacisk i taką samą felgę do takiego samego samochodu (prawdopodobieństwo znikome). Srednica się zmieści, ale czy na grubość da radę to nie wiem, zawsze można użyć dystansu (ale to w ostateczności). PozDRo -------------------- cnc machine
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
Powinno wejść, Cupra R z pakietem Brembo ma też 4 tłoczkowy zacisk i 17 wchodzi, tam bodajże seryjne ET ma 38 wiec u mnie jak mam felgi ET 35 to powinno być jeszcze troszke więcej miejsca...
Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
nie bedzie, to czesc zacisku jednotłoczkowego tarcza 28mm bedzie idealna pod zacisk z BMW e38 bo tam tez jest w serii 28mm tarcza 30mmm jak Ci pisałem wchodzi na styk jesli chodzi o "wykorzytsanie tarczy" to tu masz fotke tego zacisku - przymierzałem do tarczy 323/30 ![]() cobwoy mozesz zapodac info skad ta tarcza i jakie ma rozstawy? -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
to tarcza z S6 5x112
wchodzi to w felge 16 cali na średnice, ale na szerokośc trzeba dać dystans minimum 12mm do felgi ET45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
ale to tarcza jakas po przerobkach czy seryjnie ma tyle otworow jak sito?
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Vagi tak mają. Tu jest jeszcze wersja z mniejszym otworem na śrubkę trzymającą tarcze przy zdjętym kole ale większość ma 10 taki samych otworów
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
ET felgi to nie wszystko. Najwazniejsze jest to jak bardzo "podebrane" są ramiona felgi wzgledem płaszczyzny osadzenia.
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
Zoltar a coś więcej na ten temat??
Mam dokładnie OZ Superlegery. Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to co zaznaczyłem czerwoną linią
![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
Dzięki.
Nie mam tego niestety jak przymierzyć prze kupnem. W razie czego moge sobie pomóc dystansem?? Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Możesz jak najbardziej. Po prostu przy doborze felg trzeba na to zwrócić uwagę, jak felga ma odpowiedni kształt to często nie jest potrzebny zaden dystans zeby zmieścić zacisk. Jeżeli felga jest prawie płaska jak dekiel od środka że ledwo mieści 1 tłoczkowy,pływający zacisk to wtedy jest problem. Jeżeli dobrze pamiętam to OZty /Superturismo, Ultraleggera, itp/ mają dość wysoki ten kapelusz w środku wiec nie powinno być większego problemu. Tak czy siak lepiej sobie to pomierzyć przed montażem żeby później zonków nie było.
-------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
Dzięki.
Ona jest wygięta w drugą stronę ( ramiona ) więc nie powinno być problemu. Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
panowie podbije temat bo jesli stwierdze ze z moimi nadkolami audi B2 nie wygląda jak wóz drabinisaty to przejde na 17 cali
wydaje mi się że 321/30 to bedzie jednak za mało na 1200kg i moc 400KM pytania: jakie najwieksze heble z rodziny AUDI (VAG) wejdą na felgi 17 cali - rozstaw 5x112 - bedzie duży dystans wiec chodzi tylko o średnice ? czy jest duża róznica miedzy 321/30 vs 330/32 vs 345/32 jesli chodzi o skuteczność hamowania i trudność zamęczenia oraz czy lepiej zacisk duże 4 tłoki czy koniecznie 6 tłoków ? jakie te duże tarcze mają ET ? ja potrzebuje płytkie tarcze, tak jak mam teraz z S4B5 ET47mm (cała wysokość tarczy) czy są zaciski brembo do tych duzych rozmiarów na śruby przelotowe (prostopadle do osi srub mocowania koła ) jaki rozstaw mocowania do zwrotnicy mają zaciski 6 tłoczkowe - czy jest to 145mm (os do osi) ? ps. SID... pomocy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 07 May 2005 Skąd: Zabrze ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 April 2008 ![]() |
panowie podbije temat bo jesli stwierdze ze z moimi nadkolami audi B2 nie wygląda jak wóz drabinisaty to przejde na 17 cali wydaje mi się że 321/30 to bedzie jednak za mało na 1200kg i moc 400KM pytania: jakie najwieksze heble z rodziny AUDI (VAG) wejdą na felgi 17 cali - rozstaw 5x112 - bedzie duży dystans wiec chodzi tylko o średnice ? czy jest duża róznica miedzy 321/30 vs 330/32 vs 345/32 jesli chodzi o skuteczność hamowania i trudność zamęczenia oraz czy lepiej zacisk duże 4 tłoki czy koniecznie 6 tłoków ? jakie te duże tarcze mają ET ? ja potrzebuje płytkie tarcze, tak jak mam teraz z S4B5 ET47mm (cała wysokość tarczy) czy są zaciski brembo do tych duzych rozmiarów na śruby przelotowe (prostopadle do osi srub mocowania koła ) jaki rozstaw mocowania do zwrotnicy mają zaciski 6 tłoczkowe - czy jest to 145mm (os do osi) ? ps. SID... pomocy ![]() Tarcza z S4 B6/B7 ma wymiary 345x30mm jej wysokość to 46,5mm. Zacisk jednotłoczkowy ATE który jest montowany w S4 B6/B7 na styk wchodzi pod fele 17" więc jak chcesz zapodać zaciski 6 tłoczkowe do tych tarcz to felge musisz mieć min 18". Między 320x30 a 345x30 na tym samym zacisku ( jednotłoczkowy ATE ) jest dość duża różnica w wydajności hamulców. |
|
|
![]()
|
|
Panowie podbiję. Czy taki zestaw - zaciski z E38 + tarcza 282 wejdzie w felgę 15"? jak widać najwiekszym problemem moze być ET felgi o ile na wysokość jest szansa ze sie wcisnie zacisk (np w golfi 288 tarcza wchodzi w 15 cali) to widac na zdjęciu z boku że zacisk wystaje wiecej niz klasyczny, który na zewnatrz tarczy ma tylko kopyto pod którym sa tylko klocki - a tu sa tłoczki przy okazji lepiej jak otwory w ogóle nie pasują, wtedy łatwiej wykonać adapter ![]() Tarcza z S4 B6/B7 ma wymiary 345x30mm jej wysokość to 46,5mm. Zacisk jednotłoczkowy ATE który jest montowany w S4 B6/B7 na styk wchodzi pod fele 17" więc jak chcesz zapodać zaciski 6 tłoczkowe do tych tarcz to felge musisz mieć min 18". Między 320x30 a 345x30 na tym samym zacisku ( jednotłoczkowy ATE ) jest dość duża różnica w wydajności hamulców. a nie są przypadkiem grubsze ? wydaje mi się że 345 to grubość 32 lub 35mm na styk to znaczy na styk po średnicy ? chciałbym zwiększyć pojemność cieplną tarczy - ideałem byłoby gdyby weszła tarcza 340/32mm -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 April 2008 ![]() |
a nie są przypadkiem grubsze ? wydaje mi się że 345 to grubość 32 lub 35mm na styk to znaczy na styk po średnicy ? chciałbym zwiększyć pojemność cieplną tarczy - ideałem byłoby gdyby weszła tarcza 340/32mm Nie, tarcza 345 ma 30mm grubości. Na styk po śrenicy, między zaciskiem a felgą jest może z 2-3mm odstępu. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 07 May 2005 Skąd: Zabrze ![]() |
jak widać najwiekszym problemem moze być ET felgi o ile na wysokość jest szansa ze sie wcisnie zacisk (np w golfi 288 tarcza wchodzi w 15 cali) to widac na zdjęciu z boku że zacisk wystaje wiecej niz klasyczny, który na zewnatrz tarczy ma tylko kopyto pod którym sa tylko klocki - a tu sa tłoczki przy okazji lepiej jak otwory w ogóle nie pasują, wtedy łatwiej wykonać adapter ![]() Tą sprawę można rozwiązać dystansem albo niestandardową (większą) wysokością tarczy (jak jest miejsce) co również w jakiś tam sposób może wpłynąć korzystnie na dobór i dorobienie adapterów ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie, tarcza 345 ma 30mm grubości. Na styk po śrenicy, między zaciskiem a felgą jest może z 2-3mm odstępu. http://www.s4sid.pl/7601/7664.html Audi S4 B6 345x32 mm Zacisk pływający, 2-tłoczkowy ![]() Tą sprawę można rozwiązać dystansem albo niestandardową (większą) wysokością tarczy (jak jest miejsce) co również w jakiś tam sposób może wpłynąć korzystnie na dobór i dorobienie adapterów ![]() jak dasz większą tarcze to nie wejdzie na 15 cali, w golfie na 288 felga 15 cali wchodzi na styk, tak że cięzarki wyważające niemalże trą o zacisk ! dystans tu nie ma wpływu, mozesz dać płytszą tarczę dzięki czemu bedzie miejsce na adapter, ale z kolei to bedzie wymagało małego ET felgi lub dystansu -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 17:41 |