![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Wiem ze do kazdego auta to inaczej, ale jakie mniej wiecej powinno byc cisnienie (minimalne na ciepłej oponie)w r888 - auto 1300KG, moc powyzej 300PS, do startu na 1/4 mili....
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
~1 bar
-------------------- [Honda Civic 320KM] [Audi S4 B5 500KM] [Skoda Octavia vRS 260KM]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Oooo, powaznie.??, to przyznam że tyle bym nigdy nie zapodał...myslalem raczej cos o 1,7 bara
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 27 January 2006 Skąd: Lublin ![]() |
..... R888 to sprawdzone rozwiązanie. Jedyny problem jaki mam z tymi oponami to fakt że bardzo szybko schodzą i są niemiłosiernie głośne - ale na ćwiarę to nie ma znaczenia. pare godzinek na torze (bez pisku) i z semi full slicky ![]() glosnosc ... kocham je za to ... 80km/h nalot na wioske malego meserszmita ... 100-170 cisza hmmm ... 180 nalot calej bandy meserszmit'ow na Londyn i tak do 260 .... nie zamieni ich na nic - no moze na nowy komplet ![]() jak dla mnie bardzo dobra opona (w rozsadnej cenie) ...jedyny minus to mala kompatybilnosc z niektorymi asfaltami w PL - mam tak rondzie obok mnie paski asfaltu roznego /trakcja, brak, trakcja, brak/ ....dobrze na na wyjsciu jest odpowiedni ![]() BurnOut ... powaznie z tym 1 barem ... ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Głośność bardzo zależy od asfaltu i od... rozmiaru opony.
Sam się zdziwiłem, ale 215/45 17" jakie miałem w Hondzie były sporo głośniejsze od 235/45 17" w Fordzie i to bynajmniej nie z powodu lepszego wygłuszenia Forda. Mieszanka GG- ta sama w obu przypadkach. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ciekawe co piszesz - ja mam 225/45/17 i są głośne jak cholera.
Przy okazji - udało mi się zjechać R888 do kompletnego slicka wyścigowego - były tak gładkie że nie było już widać jaki i czy w ogóle miały bieżnik ![]() Takie R888 w wersji slick nie trzymają jednak wcale - wyskoczyłem na nich na Rozetę do Wróbla, to czasy miałem gorsze o 3s ... cały czas latałem bokami ![]() -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
pojezdzilem troszke na r888 w rozmiarze 225/45/17 i jak narazie nie narzekam na ich glosnosc...owszem slychac je ale...bez przesady, jak mialem kiedys 195/50/15 to bylo duuzo glosniej.
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
jezdzac normalnie codzinnie na r888 i czasami jakis tor i 1.4 mili to ile sa w stanie wytrzymac? sezon, dwa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak się pytasz czy mogą wytrzymać 2 sezony to nie są to niestety opony dla Ciebie.
Ja jestem w stanie 'wyskoczyć na jakiś tor' i zakatować je w jeden dzień. Wszystko zależy ile km będziesz na nich robił, w tym ile km 'oesowych'. -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: WRO / WAW ![]() |
ja na R888 od nowosci przejezdzilem 6 ulezy tak po 50km kazdy, wiec wszystko zalezy od auta i stylu jazdy kierowcy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
gdzie najtaniej dostane r888 w rozmiarze 225/40/18?
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Panowie, reasumując dyskusję w tym temacie- jakie będą najlepsze opony w rozmiarze R18 215 40 na amatorskie ściganie torowe w aucie FWD ?
Wiadomo, że profi slicki odpadają bo bez mat grzewczych, czy innych patentów nie da się ich dobrze zagrzać. Czy nadal najlepszym wyborem będą R888, czy są może jakieś inne oponki dopuszczone do ruchu (przewijają się w temacie jakieś pilot sport cup), które zapewnią najlepszą przyczepność bez konieczności ich mocnego zagrzewania? Pzdr. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
a poza zywotnoscia? Rozumiem, ze trzyma gorzej od r1r ale tak wogole to klei na tyle, zeby mozna bylo o niej powiedziec, ze jest dobra? w cywilnym aucie: - T1R wyraźnie gorzej trzymała na suchym niż Potenza RE 040 - T1R odrobinę dłużej wystarczyła przy tym samym przebiegu - bardziej uniwersalna do codziennego auta bo gorzej na suchym ale lepiej na mokrym + run flat Chcesz dobrą oponę do więcej niż codziennego auta to RE070 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
070 jest fajna tylko szkoda ze jest tylko w jednym rozmiarze
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
Wiadomo, że profi slicki odpadają bo bez mat grzewczych, czy innych patentów nie da się ich dobrze zagrzać. nie wiem skąd taka opinia, slicki dogrzewają się same, przy temp.powietrza ok.20 stopni wystarczy 1 km jazdy i powietrze upuszczane z opon jest gorące pomiędzy semi slickami a slickami jest bardzo duża różnica w przyczepności poza tym używane slicki kosztują do 350 zł / sztukę, a nowe toyo powyźej 700 zł przy wątpliwościach warto zainwestować 1200-1400 zł i sprawdzić czy to co piszę o slickach jest prawdą, oferta na allegro na semi slickach przy suchej nawierzchni nie masz szans z autami na slickach, nawet rajdowych tutaj link można zobaczyć jak miota auta na drogowych oponach (nie semi slickach) na trasie, którą auto z kamerą przejeżdża prawie jak gokart |
|
|
![]()
|
|
No tak ale na pojeżdżawkach po 1km najczęściej meta jest już tuż tuż
![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
A co powiecie o Pirelli RS 5, 7 lub 9?
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
No tak ale na pojeżdżawkach po 1km najczęściej meta jest już tuż tuż ![]() zapraszam na AB-CUP do Bednar pod Poznaniem na sobotę 14 sierpnia, próby będą dłuższe, a focus RS na pewno wzbudzi zainteresowanie przed jazdą można dogrzać opony na jakimś pasie asfaltu, problemem są jedynie imprezy ściśle na bazie regulaminu KJS, tam muszą być opony z homologacją drogową A co powiecie o Pirelli RS 5, 7 lub 9? było ostatnio parę sztuk na allegro za 160zł jedna, 2 z nich przyszły do mnie dziś pocztą ![]() ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT było ostatnio parę sztuk na allegro za 160zł jedna, 2 z nich przyszły do mnie dziś pocztą wink.gif to masz jakiegoś jednoślada ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
było ostatnio parę sztuk na allegro za 160zł jedna, 2 z nich przyszły do mnie dziś pocztą ![]() ![]() A te RSki mają dopuszczenie do ruchu? Chyba nie, co? -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 06:11 |