![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
mi tez zabraklo wtryskow..
1000 ccm , kalibracja zmieniona tak zeby paliwa bylo o 30 % wiecej i srednie zakresy jak cie moge ale od 6500 obr afr leci na leb i dc wtryskow ponad 100 % wskakuje. Kurde to jakie wtryski ja mam dac? 1600 ccm? porazka jakas ciekawostka jednak ze pomimo ubogosci zadnych stukow, ba nawet zadnych szumow czujnik stuku nie notuje ![]() -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
25zł za 5L to okazyjna cena, taniej niż nawet zwykła wacha a przynajmniej masz pewność że wiesz coś co ma ponad 115oktanów... Tylko ciekawe jak by wyglądała eksploatacja silnika non stop na toluenie...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
ja nie mam toluenu na miejscu we wsi więc sprawa wygląda inaczej, wszędzie gdzie dzwoniłem a chciałem na wysyłke musiałem kupować na firme Toluen jest na liście prekursorów, więc musisz pozostawić jakiś ślad po zakupie. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: warszawa ![]() |
CYTAT Przecie po to się czasem do zbiornika dolewa dętki, żeby wymieszała się z wodą, a następnie taka mieszanina z paliwem... Majac bak pelen Pb, wody tylko troszke. Tak, zgadzam sie, jest to fajna domowa metoda, zreszta to co kupisz na stacji to po prostu metanol z dodatkami ulatwiajacymi mieszanie sie mikstury alko / woda z benzyna. W E85, jak sama nazwa wskazuje 85% to alkohol etylowy, reszta to benzyna, srodki myjace, antykorozyjne, smarujace i skladniki ulatwiajace mieszanie sie Pb z alkoholem. Alkohol ma ta paskudna wlasciwosc ze chlonie jakakolwiek wode z powietrza, im czystszy tym chetniej to robi. Poto sa srodki ulatwiajace mieszanie sie z Pb by nie rozwarstwilo sie. Srodki te pomagaja, ale tylko do pewnego momentu, potem nastapi rozwarstwienie sie paliwa na 2 frakcje. Nawet przed rozwarstwieniem, woda zawarta w alkoholu bedzie nam bruzdzic co jest udokumentowane, a przejawia sie korozja chemiczna silnika. Tak jak kiedys problemem byla siara w paliwie (-> kwas siarkawy etc.). Pije do tego ze tankujac Pb98 nie raz mialem problem z woda w paliwie (mam zwyczaj tankowac do pelna wiec to nie skropliny w baku), zwlaszcza po tym jak stacja miala swieza dostawe, kiedy podnosi sie caly syf z dna. Orlen i Shell Sadyba wskazujac dokladne stacje. Nie raz lalem dykte i inne specyfiki i pomagalo. E85 ma z tym powazniejsze problemy i nie jest to popularne paliwo, przynajmniej na razie, w zwiazku z czym bedzie stac, caly czas radosnie nasycajac sie woda, albo wlasciciel stacji stwierdzi "zaraz zaraz, to jest alkohol a alko mozna mieszac z woda do woli...". Teraz stacji jest malo wiec maja obrot ale w wiekszej skali czasu czuje z tym problemy. |
|
|
![]()
|
|
Panowie srać na E85 tutaj mamy po 2.1zł metanol tylko trzeba brać 1000L ale transport gratis... http://allegro.pl/metanol-i1663365173.html lub http://allegro.pl/metanol-koh-biodiesel-i1665717161.html
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Berkut z doświadczenia pracy na shellu na Sadybie (zresztą na każdej stacji tak jest) normą jest że do zbiorników z paliwem dostaje się woda deszczowa i gruntowa jest taka specjalna aparatura która to monitoruje i margines wynosi około 2-4cm wody na dnie, jak jest np. jakieś oberwanie chmury to wariuje to jak głupie....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Panowie srać na E85 tutaj mamy po 2.1zł metanol tylko trzeba brać 1000L ale transport gratis... http://allegro.pl/metanol-i1663365173.html lub http://allegro.pl/metanol-koh-biodiesel-i1665717161.html Kurcze mistrzostwo ![]() Do tego trzeba by kroplę zwykłego paliwa dolewać... Ciekawe jak ze spalaniem tego i mocamy uzyskiwanymi ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Berkut z doświadczenia pracy na shellu na Sadybie (zresztą na każdej stacji tak jest) normą jest że do zbiorników z paliwem dostaje się woda deszczowa i gruntowa jest taka specjalna aparatura która to monitoruje i margines wynosi około 2-4cm wody na dnie, jak jest np. jakieś oberwanie chmury to wariuje to jak głupie.... Milo wiedziec, dziekuje za merytoryczny wklad do dyskusji ![]() Czy wiadomo jaka jest srednica zbiornikow, czy stoja pionowo czy poziomo? Metanol fajne paliwo ale ma kilka wad. Zzera przewody, zbiorniki, laczki, oringi, wtryskiwacze, pompe. Aha i najwazniejsze: Dla porownania benzyna: |
|
|
![]()
|
|
berkut ty za 2 zł nie wybrzydzaj
![]() ![]() -------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Ja nie wybrzydzam, po prostu bede sie smiac gdy ktos bedzie odprawial taniec boga ognia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
mi tez zabraklo wtryskow.. 1000 ccm , kalibracja zmieniona tak zeby paliwa bylo o 30 % wiecej i srednie zakresy jak cie moge ale od 6500 obr afr leci na leb i dc wtryskow ponad 100 % wskakuje. Kurde to jakie wtryski ja mam dac? 1600 ccm? porazka jakas ciekawostka jednak ze pomimo ubogosci zadnych stukow, ba nawet zadnych szumow czujnik stuku nie notuje ![]() koledzy przypominijcie które wtryski są lepsze pod E85 Bosch czy Siemens planuje sobie cos koło 630 zapodać , mysle że w R32 turbo powinny wydolić do 500KM (VR6 3.2L), wiecej na pewno nie bedzie bo seryjny silnik, najprawdopodobniej cos koło 400-450KM na 1 Bar edit: pompa bedzie Bosch 044 - pytanie czy jedna wystarczy w takim układzie ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
ja mam jeszcze takie pytania :
czy wtryski z aut produkowanych seryjnie są w stanie ogarnąć bio85 ? (np takie z evo ?) Jak jest z pompami ? Walbro z tego co czytam nie daje rady boshe za to tak . Do jakiej mocy wystarcza bosch 044 na bio85 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Średnicy nie znam a co do położenia to są poziomo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
cowboy wydajność 044 to 700 koni. Odejmiemy od tego (na bogato) 30%. To daje nam 490 rumaków
![]() Wtryski 630cc liczone tym samym sposobem wychodzą 420 KM ( ale chodzące na 100% więc od tego trzeba odjąć te 20% minimum), wiec trochę mało bo przy odjęciu 30% wychodzi niecałe 300koni. Kup 850, a nawet większe, to będzie bezpieczny zapas. Do Twoich przyszłościowych założeń wziąłbym 1000cc Wszystko jest liczone dla zwykłej beny więc moce będą większe, ale zamieszałem ![]() W każdym poście piszesz o innej mocy zdecyduj się ![]() ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
od zawsze pisze że celem jest około 400-450 KM
myslałem że na E85 nie da się bez odprężenie silnika wiecej niz 0,7 Bara stąd podałem 350, ale wychodzi na to że sie da nawet 1 Bar 630 powinny styknąć do 700KM w 6 cylindrowym silniku, 750 do 800KM, wiec - 30% moze okazać się ze 630 bedzie za mało, a po co mają pracować na 100% no własnie 044 bedzie chodzić blisko granicy , wiec lepiej zapodać dwie, rozumiem że podłącza się je równolegle ? co o razu tez zminejsza ryzyko, bo w razie awarii jednej pompy pompuje druga -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
CYTAT a po co mają pracować na 100% Nie mogą pracować na 100% ze względów bezpieczeństwa. Weź 1000ccm, bo będzie z zapasem na większą moc. A cholera wie, na ilu będziesz chciał się zatrzymać ![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
panowie z tymi wtryskami tez nie przesadzajmy bo chyba w tym temacie był jakiś golf zrobiony przez vtg i samym zapłonem chyba mu prawie 100hp dodało, więc co stracimy na ilości paliwa to możemy zyskać na zapłonie i schłodzeniu mieszanki....
|
|
|
![]()
|
|
Nie mogą pracować na 100% ze względów bezpieczeństwa. Weź 1000ccm, bo będzie z zapasem na większą moc. A cholera wie, na ilu będziesz chciał się zatrzymać ![]() ![]() na razie pewnie 450 moze 500KM to jest granica seryjnego R32 wiec wiadomo gdzie sie zatrzymam, mozliwe że granica dla E85 bedzie wyżej troche ale nie sądze czy bedzie w przyszłości potrzeba większa nie wiadomo, bo nie wiadomo czy bede ogarniał dobrze te 400KM i bedzie mi potrzeba wiecej ...raczej nie do ściagania po zakrętach tylko do cwiartki inna sprawa że nie ma sensu dawać mega wielkich wtrysków na połowę nominalnej mocy - to tez chyba bedzie powodowało jakies negaytwne skutki, nie wiem moze zalewanie na wolnych obrotach ? 6x750 to moim zdaniem duuzy zapas w razie potrzeby zrobienia mapy na benzyne 98 okt tez bedzie mozliwość -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
U mnie na 630 bylo 400KM, 4cyl.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]() ![]() |