![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Wiem, że było, ale to tak po kawale Raceboy'a:
Kiedy Pinokio dowiedział się, że jest drewniany? . . . . . . . . . Jak próbując zwalić konia się podpalił ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
machon tylko poprzednie kawalki lonley byly i to nie raz.
![]() -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Temat o teledyskach został zamknięty, a że to
CYTAT jest rewelką, to chciałbym znać Wasze interpretacje tego teledysku, chyba, że ktoś szperał i zna dokładną interpretację autora, bo mój znajomy przedstawił to w bardzo ciekawy sposób, ale o tym niedługo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 02 September 2010 Skąd: Zabrze ![]() |
@joker, to chyba ostatnia rzecz, jakiej spodziewałbym się na tym forum
![]() ![]() Generalnie mistrzowstwo jak dla mnie. Tę płytę znam całą, a ten teledysk rzuca zupełnie inne światło na te utwory. Co do interpretacji- nie jestem w stanie tego ściśle przedstawić, czekam na propozycje innych ![]() -------------------- Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
-------------------- "Kto hamuje, ten przegrywa" |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ja sie nie znam ale mi sie Shae i Sunisa podobały
![]() a teledysk rewelka ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@joker, to chyba ostatnia rzecz, jakiej spodziewałbym się na tym forum ![]() To nie ja ją wrzuciłem ![]() A oto interpretacja hehe : CYTAT 23:08:34 g* (52*****)
czy raczej nic konkretnego nie wyniosłeś z niego? ![]() 23:09:17 K* (74*****) wyniosłeś ![]() to jest o wojnie 23:09:25 K* (74*****) to co kieruje wojną ![]() 23:09:41 K* (74*****) ale fajny jest 23:10:00 g* (52*****) o wojnie? 23:09:53 K* (74*****) szkoda tylko, że są fragmenty ciszy w tym teledysku a nie ciągle muza leci 23:10:22 K* (74*****) tak, o wojnie 23:11:23 K* (74*****) patrz... przecież masz ludzi którzy są jasno zdeklarowani jako wrogowie (Ci co napierdalają młotkami i są w maskach) 23:11:36 K* (74*****) są te laski co udają aliantów a wystawiają się nawzajem 23:12:00 K* (74*****) są ludzie co starają się pomóc, wlazić w dupę (facet co się na motorze zatrzymuje) a zostaje tylko wyruchany nożem ![]() 23:12:12 K* (74*****) jest masa seksu - kasa (to co kręci wojną) ![]() 23:12:29 K* (74*****) durna rozkmina ale jakąś tak mi sie skojarzyło ![]() 23:12:51 K* (74*****) jest kilka silnych facetów (mocarstwa) co sobie nie wchodzą w drogę 23:16:00 K* (74*****) wiesz, to jest takie zawiłe, że można to na wiele sposobów kierunkować 23:16:06 K* (74*****) i różne rzeczy wnioskować ![]() 23:16:35 K* (74*****) masz przecież te trumny żołnierzy, którzy myślą, że giną za swój kraj 23:16:45 K* (74*****) a pokazane jest że ktoś inny ich do tej trumny wrzuca i za inne rzeczy giną 23:18:31 K* (74*****) masz też te laski, które są posłuszne temu kto jest aktualnie silniejszy (4 minuta) 23:20:58 K* (74*****) masz też religię, które niby ze sobą walczą (6 minuta) a tak naprawdę to nie to jest to co kieruje wszystkim 23:21:07 K* (74*****) to jest tylko dla mas 23:24:47 K* (74*****) tam też masz w minucie 9:50 jeszcze taki tekst co sie pokazuje przez ulamek sekundy nie moglem wylapac go 23:25:05 K* (74*****) bo nie da sie zatrzymac z taka precyzja 00:05:41 K* (74*****) możliwe, że nie o to chodziło autorowi 00:05:45 K* (74*****) po prostu ja to tak odebrałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
teledysk masakra, ja panowie powiem ze miałem troche inna interpretacje, ale ta o wojnie jest rownie dobra co moja, bo chyba wiele interpretacji do niej pasuje.
teledysk wchodzi na psyche, i to bardzo. prawie tak bardzo jak nuta Słonia - Love forever jak ktos nie zna to wklejam: ps. nie lubie rapu, ale ten kawalek wszedl mi na banie totalnie, tu nie trzeba teledysku |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
A oto interpretacja hehe : podobno jest jakas 20 minutowa wersja tego teledysku zresztą sa 2 bonusowe filmiki z laskami to widac ze nie wszystko jest w teledysku -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
moze byc poprostu o zyciu: sa ludzie ktorzy chca nas "zabić" (fizycznie psychicznie zaowdowo... wstaw co chcesz) - koles z mlotkem.
niektorzy robia to podstepem jak ta laska i motocyklista, ktora wydaje goscia w parku np. sa ci ludzie z parku, ktorzy potrafia zalatwiac innych wyslugujac sie osoba trzecia (lacha) babka-kroliczek z metra - ludzie ktorzy dali sie innym ubezwlasnowolnic - przegrani pokazuje ze w zyciu za dobry uczynek (uratowanie krolika od tego zlego w metrze) mozna dostac cos dobrego (pocalunek) albo wrecz przeciwnie (koles nie przejechal laski motorem i dostal kose) koles ubierajacy laske w "akcesoria" kojarzy mi sie z naszymi politykami, a ona z "szarym ludem" - zamykaja nam oczy, usta, uszy, karmia klamstwami, a my mimo ze mamy wybor i mozemy powiedziec "nie" tego nie robimy. i przy tym tekst "tell me would you kill, to save our life?" i tak dalej. ewidentny przyklad manipulacji ludzmi, ktorym mowi sie ze bronia ojczyzny czy nawet swiata przed terrorystami w iraku czy innym afganistanie, a tak naprawde nie umieja odroznic czy to prawda czy gra o rope... pewnie ze tu podjezdzam do wojny, ale wojna jest czescia naszego zycia. nie tylko ta wielka ale tez ta o przetrwanie, lepsze zycie itd... tyczy sie tego tez ta scena z trumnami. bohaterowie to mogliby byc zwykli ludzie: jednego ktos probuje zabic wprost (a jak zabic, fizycznie, psychicznie czy inaczej, mysle ze to symbol kazdej z tych smierci) drugi zawsze wystawiany przez kogos, ludzie uzywaja roznych podstepow co do niego, a on sam jest naiwny. i ci dwaj to mogliby byc jacys ludzie wazni, wyzej postawieni, ktorym inni probuja zagrozic. oni tez pokazuja ze czlowiek moze sie podniesc - "zmartwychwstanie" pierwszego, przejrzenie na oczy drugiego. za to ten trzeci to zwykly czlowiek, jego nikt nie sciga, jedynie on pomaga lasce w metrze scena z religiami palacymi ognisko: nie wazne co wyznajesz i w kogo wierzysz (w dopowiedzeniu: byles zyl dobrze), dlatego pala swoje ksiegi. znajdowane klucze: nie ma sytuacji bez wyjscia, zawsze da sie wsadzic ten klucz w kajdanki czy wieko od trumny wszystkie te laski w skorach, kajdankach itp.: kazdy ma jakies swoje zboczenia i ciemne sekrety, a tu to pokazali dobitnie - sado maso. tak samo akcja z laskami na lozku - nie wszyscy sa tacy jak inni i zyja wedlug zasad ogolnoprzyjetych jako moralnie poprawne: sa homoseksualisci (jak w filmie lesbijki) ale tez poligmisci, uprawiajacy kazirodstwo i inne chore tematy. mysle ze do sceny w parku nie przypadkiem wpadl podklad z "night of a hunter" i pewnie okresla tych ludzi, ktorzy se wyszli zza drzew. nie wiem co jest z tymi tatuazami ktore pojawiaja sie na kolesiu (cos z dziecinstwem?) tak ja to widze, ale ja ngdy w interpertacjach dobry nie bylem. (pamietam wiersze w licku to byla zmora) w tym teledysku jest masa niejednoznacznych symboli i mozna podciagnac pod to mase interpretacji pozdro G_R |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
- Dlaczego Polacy są narodem wybranym?
- Bo prezydent spadł nam z nieba. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ludzie, nie róbcie tu tematu o rapie, nagiąłem trochę i tak regulamin bo wrzuciłem po raz kolejny teledysk z zamkniętego tematu, jednak jest on rewelką nie tylko w moim widzeniu.
Ale wystarczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 February 2005 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 02 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Skoro ciekawych teledysków już nie ma...
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 16 December 2004 Skąd: Gdynia ![]() |
Top Spectacular Ale Urwał
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Temat o teledyskach został zamknięty, a że to jest rewelką, to chciałbym znać Wasze interpretacje tego teledysku, chyba, że ktoś szperał i zna dokładną interpretację autora, bo mój znajomy przedstawił to w bardzo ciekawy sposób, ale o tym niedługo. Moja interpretacja: Gość skaczący z budynku wylądował na dwie nogi i podparł lądowanie, odejmą mu punkty za styl... -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Z Kresów Wschodnich ( White Stock) ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 July 2025 - 10:21 |