![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Nawet jak coś udowodnią temu kolesiowi, to co mu zrobią? Niech ktoś bardziej ogarnięty w sprawach prawnych naświetli mi sytuacje, bo wydaje mi się, że nie da rady ściągnąć z tego kolesia kasy za tego rzęcha. Nie jestem prawnikiem, ale to chyba zależy od treści umowy k/s. Jeżeli nie ma w niej notek, które mówią, że "auto nie brało udziału w żadnym zdarzeniu drogowym" to raczej czarno to widzę, a jeżeli są za to inne, w stylu "kupujący zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu i nie będzie wnosił z tego tytułu żadnych roszczeń" to tym bardziej nie. Jeśli się mylę, to niech któryś z forumowych prawników mnie sprostuje ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
moze byc tez cos o tym że sprzedający "odpowiada za wady ukryte". ukryte - wiec takie nad którymi popracowano żeby kupujący sie za szybko nie połapał.
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 08 October 2008 ![]() |
KC
Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne). KK Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Art. 294. § 1. Kto dopuszcza się przestępstwa określonego w art. 278 § 1 lub 2, art. 284 § 1 lub 2, art. 285 § 1, art. 286 § 1, art. 287 § 1, art. 288 § 1 lub 3, lub w art. 291 § 1, w stosunku do mienia znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 15 May 2007 Skąd: z zaskoczenia ![]() |
Kwestia genetyczna pewnie też ale i kwestia trybu zycia, jeżeli ktoś siedzi pół dnia przed kompem w pracy, a resztę dnia przed kompem w domu i do tego tankuje to nie ma mocnych ...
Na osiedlu pod blok podjeżdża BMW a w środku siedzi Bolek typu ABS (absolutny brak szyji ) Otwiera okno i drze się - Zajebala……, zajebala…………, zajebala……. Na 3 piętrze otwiera się okno z którego filigranowa blondyneczka woła - kochanie mówiłam Ci tyle razy że nie zajebala tylko Izabela ![]() PS oKKKtoberfest ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Kwestia genetyczna pewnie też ale i kwestia trybu zycia, jeżeli ktoś siedzi pół dnia przed kompem w pracy, a resztę dnia przed kompem w domu i do tego tankuje to nie ma mocnych ... Brzuch rośnie nie od piwa, a od tego co się do piwa je. Bo oprócz tego, że piwo gasi pragnienie, to zwiększa też apetyt. I wtedy się je. Ilu widujesz na osiedlu pod monopolem "browarmistrzów" z wielkimi brzuchami? ![]() ![]() ![]() I mówię to po 4 latach mieszkania w akademiku PW, jeśli wiesz co mam na myśli ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
dobry sprzet musi stać pod dachem
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 17 August 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
duzy daszek - maly ptaszek
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
dobry sprzet musi stać pod dachem tylko często dach wali się na sprzęt ![]() ![]() ![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Za takie wspaniałe akcje odpowiedzialny jest nasz rząd. Mamy taki system w wydziale komunikacji, że to wstyd. Kiedyś Szwedzi chcieli nam DAĆ za free swój system oraz jeszcze dofinansować wdrożenie. Wspomnę, że to jeden z najlepszych systemu w Europie. Przetarg wygrała oczywiście wspaniała firma software'owa z Pomorza. Sprzedała coś, bo systemem to nie można nazwać. Nie wspominając, że takie cuda wjeżdżają zza wielkiej wody i nie tylko i ktoś na to pozwala. Idiotów/prostaków/cwaniaczków zawsze będzie, a kiedy mają taaaaaakie duże pole manewru to tym bardziej. Jestem za rewolucja!!! Rozjebmy cwaniaków i zróbmy zamach stanu! Ja mogę strzelać... Aaaaa - jest taka fajna strona, przewija się u nas na saabklub.pl regularnie, niezłe cyrki wychodzą po sprawdzeniu numerów pod poniższym adresem : weź i "se" sprawdź -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 24 May 2004 Skąd: Tłuszcz | WWL ![]() |
CYTAT dobry sprzet musi stać pod dachem Padłem ![]() -------------------- Prawie robi wielką różnicę .....ale prawie jest niewazne ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Lustrzyca
Choroba objawiająca sie brakiem kontaktu wzrokowego z wackiem. Mozna go zobaczyć jedynie w lustrze. Stopnie zaawansowania lustrzycy: - stopień pierwszy - nie widać jak nie stoi, - stopień drugi - nie widać jak stoi, - stopień trzeci - nie widać kto robi laskę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Dobry ptaszek musi mieć daszek.
Pod dużym głazem to i duży jaszczur drzemie. I standardowe - kto nie ma brzucha ten kiepsko rucha. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 29 May 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 28 February 2006 Skąd: Wrocław ![]() |
Aaaaa - jest taka fajna strona, przewija się u nas na saabklub.pl regularnie, niezłe cyrki wychodzą po sprawdzeniu numerów pod poniższym adresem : weź i "se" sprawdź Cyrki? To jest baza wydziału komunikacji. Tam również można dorwać dane właściciela, oczywiście jest to odpłatne, sms'em. -------------------- -------------------------------------------------------
Total-K-Oss |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Jak znajdziesz na otomoto jakieś ogłoszenie i zobaczysz jaki przebieg ma auto, a później porównasz to z przebiegiem, jaki auto miało jeszcze w Szwecji, to zrozumiesz
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 06 July 2009 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Brzuch rośnie nie od piwa, a od tego co się do piwa je. Masz rację, tylko z tym Wojakiem to przesadziłeś. Kto taki syf pije? Wino marki "wino" już lepsze, niż taki mocz. Ja ostatnio nie dotykam żadnych pasteryzowanych lagerów, na szczęście wreszcie stały się łatwo dostępne inne gatunki i małe, niszowe browary. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
jeżeli chodzi o przebieg 661 000 km http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9688884 jeden z nielicznych, który bajek nie pisze- pozdrowienia dla e30-tek z licznikowymi 180 tys. km z Niemiec ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Cyrki są jak się okazuje że, co drugie auto sprowadzone ze Szwecji młodsze się robi o 100kkm
![]() -------------------- On the edge.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 14 August 2025 - 17:00 |