![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 15 October 2008 Skąd: Kamień Pomorski ![]() |
Super projekt . Powodzenia w dalszych zmaganiach
![]() -------------------- FIAT RITMO 2.0 16VT 4WD E85 10,7 et
FB: WalasMotorSport |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
zajedwabisty projekt
powodzenie w dalszych modach jak i dobrych czasow ![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Dzięki, tymniemniej cały czas pod górkę.
Dziś ustąpił kolejny most ![]() A wczoraj (dopiero) sie zorientowałem że nie ma w tym roku mojej klasy w dragu (tzn. mini plus) i bez sensu było robić ten silnik ![]() -------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
Jest: Corsa C 380KM/420Nm + Zafira B OPC (jeszcze seria). |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
Dzięki, tymniemniej cały czas pod górkę. Dziś ustąpił kolejny most ![]() A wczoraj (dopiero) sie zorientowałem że nie ma w tym roku mojej klasy w dragu (tzn. mini plus) i bez sensu było robić ten silnik ![]() Nie ma w SSS ale np WST ma. -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
W WST tez nie ma klasy mini plus RWD w dragu (jest w streecie mini plus jako ogol, ale tam Lada sie nie lapie)
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
W WST tez nie ma klasy mini plus RWD w dragu (jest w streecie mini plus jako ogol, ale tam Lada sie nie lapie) No tak zapomniałem ze to RWD -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
Myślę, że czas na 1/4 jest spokojnie do poprawienia bo auto zwija się sporo lepiej.
Czuć, że Łada ma jad:) Pozdroooo -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Moze trzeba się przestawić na jeźdżenie bokiem? Jazda na wprost to jakieś nieporozumienie a nie sport...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
....daje rade
![]() ![]() -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
Na razie jest streetowo-dragowa specyfikacja i tak zostanie w najbliższym czasie, tym bardziej że nie mam teraz innego samochodu (tzn. brak dupowozu).
Wziąłem sie powoli za dłubanie drugiej głowicy i kolektora ssącego, bo czas na 1/4 mam zamiar poprawić ![]() ![]() -------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
|
|
![]()
|
|
Dziś Łada została shamowana.
![]() -------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 14 May 2003 Skąd: wpr/wgm ![]() |
takie 1,3 to chyba kazdy chciał by mieć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 22 October 2008 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Normalnie jezdzi na 2 bary. Na hamowni jak stała wg. zegara doszło do 1.8
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Pochwalcie sie lepiej jakie czasy walila
![]() Ogolnie zajebiscie sie to poruszalo ![]() ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Niezly wynik , chociaz ja nie jestem zdziwiony , na wschodzie robia cuda z ladami , wiec potencjal silnikow spory
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Ogolnie zajebiscie sie to poruszalo robiac przy tym niezly show Twoja furka robiła zdecydowanie wiekszy ![]() Najlepsze ET 14.14, srednio wychodziło w okolicach 14.30 (ruszanie z 2 biegu, z agresywnym launch-em) -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie 14.14s było z dwójki (i to był jeden przejazd na suchym), z jedynki pojechałem 14.3s
Ogólnie do następnych zawodów muszę coś wyszponcić (opony....kontrola trakcji.....) żeby pojechać lepszy czas, bo przy tej mocy jest to wykonalne. Zresztą wskazane by było zwiększyć moc; pomimo doładowania 2bar jest przyzwoite EGT (ok. 850 st C) przy AFR 12, więc można więcej dmuchać. Najgorzej że z K26 niewiele więcej sie da... trzeba szukać coś lepszego. Normalnie jezdzi na 2 bary. Na hamowni jak stała wg. zegara doszło do 1.8 W drodze powrotnej zweryfikowałem jeszcze wskazanie, w MegaTune z wiarygodnego MAP sensora mam 298kPa (100kPa ciśnienia atmo), a Auto Gauge pokazuje 1.8bar czyli podczas hamowania było pełne doładowanie. -------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
Super wynik jak na 1.3
![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
jak na 2 bar to trochę mało Nm chyba. w moich projektach przy podobną moc uzyskuje przy ok 1.3 bar w silniku 1.4l i zdecydowanie w płynniejszy sposób - popracuje nad płynniejszym rozwijaniem mocy to poprawią się problemy z trakcją.
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 29 July 2025 - 23:34 |